Hej ny student! Välkommen till biblioteket

En ny termin har börjat och vi på biblioteket välkomnar dig som är ny student vid LiU. Oavsett vid vilket av LiU:s campus du studerar har du ett bibliotek nära till hands. Här är det viktigaste du behöver veta för att komma igång med bibliotekets tjänster.

Låna med ditt LiU-kort

Ditt LiU-kort fungerar som lånekort på biblioteket. Vid våra utlåningsautomater kan du använda LiU-kortet för att låna böcker och förnya dina lån. Lånetiden är normalt tre veckor, men är det kö på boken när du lånar den blir lånetiden en vecka istället.

Mer om att söka och låna

Studera i biblioteket

I biblioteken hittar du enskilda läsplatser, grupprum, tysta läsrum och datorer liksom den litteratur du behöver för dina studier nära till hands. Personalen svarar gärna på dina frågor och hjälper till med informationssökning.

Mer om att studera i biblioteket

Det finns ett bibliotek på vart och ett av LiU:s campus. Här hittar du information om det bibliotek som finns närmast dig:

Campus Norrköpings bibliotek, Medicinska biblioteketVallabiblioteketByggmästare John Mattsons bibliotek

Kursböcker

Biblioteket har exemplar av dina kursböcker, dels som hemlån, dels som referensexemplar som kan lånas över dagen. Kursreferensexemplaren finns på biblioteket vid det campus där kursen ges. Då det är möjligt skaffar vi kursböckerna även i elektroniskt format.

Mer om kurslitteratur på biblioteket

Utskrifter och kopiering

På biblioteken finns skrivare/kopiatorer anslutna till LiU:s utskriftssystem. För att kunna skriva ut och kopiera behöver du först sätta in pengar i utskriftssystemet, som är kopplat till ditt LiU-kort.

Mer om att skriva ut och kopiera

Biblioteket på webben

Du hittar oss på webben på liu.se/biblioteket. Där kan du använda bibliotekets söktjänst UniSearch för att söka efter böcker, artiklar med mera. Du kan på webben också förnya dina lån, köa på böcker, nå vårt utbud av e-tidskrifter, e-böcker samt databaser. Du kan följa vad som händer på biblioteket på Facebook, Twitter och Instagram.

Biblioteket på webben, Biblioteket på Facebook, Biblioteket på Twitter, Biblioteket på Instagram

Kontakta oss

Om du har frågor kring informationssökning eller bibliotekets tjänster är du välkommen att chatta med oss eller skicka ett mejl till biblioteket@liu.se.

Skrivet av Peter Igelström, bibliotekarie Vallabiblioteket

Posted in Allmän, kurslitteratur, nystudent, studentpåbibblan.