ClinicalKey Student – en interaktiv lärplattform med e-böcker, bilder och filmer

ClinicalKey Student är nu tillgänglig för LiU-studenter och anställda. ClinicalKey Student är en interaktiv lärplattform som innehåller mer än 200 e-böcker med klinisk inriktning, till exempel välkända Atlas of Human Anatomy och Cell Biology. Förutom e-böcker innehåller ClinicalKey även bilder och filmer.

Som student eller anställd vid LiU behöver du skapa ett personligt användarkonto hos Elsevier för att kunna använda ClinicalKey Student. Om du redan har ett Elsevier-konto, till exempel för användning av Mendeley, Science Direct eller Scopus, så kan du använda det också till ClinicalKey Student.

ClinicalKey kan, efter inloggning, användas på flera olika sätt:

• Online via webbläsare
• Med “ClinicalKey Student app” för Windows (10+)
• Med “ClinicalKey Student app” för mobila enheter (iOS och Android)

Med Bookshelf kan man läsa e-böckerna offline, lyssna på dem, göra anteckningar och dela anteckningarna med andra. Allt innehåll i ClinicalKey är på engelska men det går att få inställningarna på svenska.

OBS! Man måste vara på universitetets nätverk första gången man laddar ner appen för att kunna använda den!

ClinicalKey Student

Support för inloggning

Skrivet av Maria Svenningsson, bibliotekarie Vallabiblioteket

Posted in e-resurser and tagged .