LĂ€stips!

Postad i: Tips & rÄd den 27 April, 2017 av angka970

0 people like this post.

https://liu.se/artikel/konsten-att-komma-till-skott?utm_source=facebook-universitet&utm_medium=socialt&utm_campaign=ambassador&utm_content=konsten-att-komma-till-skott

 

LĂ€svĂ€rt om prokrastinering och boktips: Dansa pĂ„ deadline – uppskjutandets psykologi


 


Nystart

Postad i: Inspiration, Personligt den 27 April, 2017 av angka970

0 people like this post.

Jag har mÄtt riktigt bra lÀnge nu. Men sedan jag pajade handen sÄ börjar jag kÀnna den dÀr saknaden. Fick inte riktigt samma driv i mig efter beskedet om att jag inte kom med i VM-truppen heller. KÀnns inte riktigt som jag har trott pÄ mig sjÀlv lika mycket och kÀmpat för mig sjÀlv. KÀnns som att jag lojat runt lite eller hur jag ska beskriva det. Men det var kanske det jag behövde?

Jag har som sagt mÄtt bra. Men tagit nÄgra kliv tillbaka. PÄ bÄde ont och gott. 

Nu nĂ€r Biggest Loser Sverige har börjat sĂ€ndas pĂ„ TV igen sĂ„ Ă€r det ett ord som stĂ€ndigt Ă„terkommer hos deltagarna: “Nystart”. Med det ordet som en pĂ„minnelse dĂ€r bak i hjĂ€rnkontoret och deras utveckling som inspiration, sĂ„ Ă€r det dags för mig sjĂ€lv att ta ett kliv framĂ„t igen. Nu Ă€r det dags för en nystart. Men jag tĂ€nker inte Ă„ngra hur jag varit denna mĂ„nad. Det Ă€r en del av mig och jag ska se positivt pĂ„ det, jag behövde den hĂ€r tiden. Att jag kĂ€nner för en nystart nu Ă€r att jag dels börjar kĂ€nna att min “ta hand om mig sjĂ€lv” börjar gĂ„ över till en osund vana, jag unnar mig kakor varje dag, jag fastnar framför tvn 3h istĂ€llet för 1h. Mina dagar blir allt kortare och kortare. Det Ă€r ocksĂ„ delvis för att jag nu kĂ€nner mig taggad igen.

Efter fullt ös med lĂ€genhetsplanering i Göteborg och med ett positivt besked frĂ„n Linköpings Universitet ATT JAG HAR FÅTT EN PLATS TILLBAKA PÅ PROGRAMMET TILL HÖSTEN. Jaaaa nu Ă€r det dags för mig att komma tillbaka. Nu Ă€r det Ă€ven dags att SLUTA tycka synd om mig och min fortfarande halvt oklara skada i handen. Jag kan och fĂ„r inte trĂ€na lacrosse och det Ă€r ett rent helvete för mig. Men jag kan fortfarande ta mig till gymmet och jag kan fortfarande dra ut och springa. SĂ„ nu Ă€r det dags för steget i rĂ€tt riktigt.

Samla energi med trÀningen som jag Àlskar och sitta ordentligt med mitt skolarbete och bli nöjd nÄgon gÄng för jag Àlskar verkligen det yrke jag försöker ta mig till. TrÀffade en fantastiskt hjÀlpsam arbetsterapeut igÄr sÄ det gav mig ocksÄ en liten kick i baken!

DSC_4024

Även vĂ€xten tar sig en nystart :-)

/AK


 


Intensivt

Postad i: Övrigt, Skola, TrĂ€ning & hĂ€lsa den 25 April, 2017 av angka970

0 people like this post.

Hej!

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade hÀr och i Àrlighetens namn sÄ har plugget stÄtt still i över en vecka. Jag Àter fortfarande vÀrktabletter för min hand och imorgon Àr det Àntligen dags att trÀffa en arbetsterapeut som förhoppningsvis har varit med om samma typ av skada och kan hjÀlpa mig. BÄde i vardagen och den lilla uns oro jag kÀnner.

Allt jag gör, gör ont, och ju mer jag anvÀnder handen desto lÄngvarig blir smÀrtan. Att endast anvÀnda vÀnster hand skapar irritation och tar ocksÄ energi. Att inte kunna gymma överkropp eller trÀna Lacrosse pÄ över 2 veckor Àr vÀldigt betungande för mig och jag kÀmpar för att hÄlla humöret uppe och se positivt pÄ att det Ätminstone inte blir sÀmre. Detta fÄr mig att undra hur jag skulle hantera en svÄrare handskada nu nÀr jag insett hur viktiga mina hÀnder Àr bÄde i arbete som i sport.

Veckan som varit har iallafall handlat om fotboll, jobb och lÀgenhetsfix i Göteborg. Min kille har köpt ett renoveringsobjekt och all ledig tid gÄr till att söka, planera och köpa hem material. Tiden gÄr sjukt fort och nÀr man tror att man bestÀmt nÄgot sÄ tycks nya frÄgor dyka upp! Vi gjorde bra deal pÄ kakel, fÀrg och sÀng i helgen sÄ vi Àr riktigt nöjda och kÀnner ÀndÄ att det gÄr framÄt. Att renovera nÀstan en hel lÀgenhet kan verkligen pröva ens krafter samtidigt som det Àr sjukt kul!

Tanken var att jag skulle Äka tillbaka till Linköping idag men pÄ nÄgot vÀnster lyckades jag missa bussen med sisÄdÀr 5 minuter. Vet inte vad jag ska skylla pÄ mer Àn min överbelastade hjÀrna som var vÀldigt tidsoptimist. Men men, 200kr pÄ bussbiljetten bortslösad gör mig inget idag för nu fÄr jag lite mer tid med min kÀraste och vÀskan Àr nu redan packad för morgonens hemfÀrd.

Eftersom jag inte har nyckel till killens lÀgenhet och han Àr pÄ jobbet sÄ passar jag pÄ att göra en hel del nytta, bland annat sitta med plugget pÄ Göteborgs stadsbibliotek. Alltid kul att utforska nya platser och nu kÀnns det Ànnu bÀttre att jag missade bussen.

Hoppas aprilvÀdret försvinner lika fort som mÄnaden och att maj bjuder pÄ mÄnga energifyllda soltimmar!

/AK

 


 


Postad i: Övrigt den 19 April, 2017 av angka970

0 people like this post.

Jag hoppas att alla har haft en underbar pÄsk! Just nu Àr det en hel del som hÀnder men lovar att uppdatera sÄ snart som möjligt!

♄


 


BÀttre bemötande

Postad i: TrÀning & hÀlsa den 12 April, 2017 av angka970

0 people like this post.

Var inte nöjd efter gÄrdagens samtal med vÄrdcentralen sÄ bestÀmde mig för att ge det ett nytt försök idag. Det var bra att jag gjorde det. Tydligen sÄ var inte gÄrdagens samtal antecknat (hoppas han jag pratade med bara inte hade hunnit med det). SÄ personen jag fick prata med idag fick lyssna pÄ mig nÀr jag drog igenom vad som hÀnt igen och hon lyssnade noga och stÀllde relevanta frÄgor och jag fick utrymme att förklara min oro med att jag Àr högerhÀnt, ung osv. Hon sa att om jag pratat med henne igÄr sÄ hade hon hÀnvisat mig direkt till rörelse och hÀlsa för att fÄ tid att kolla igenom handen och prova ut ett stöd till handen sÄ att handen fÄr avlastas och lÀka bÀttre. Hon berÀttade Àven om hur jag ska agera om skadan förvÀrras och gav mig nummer till en privat kiropraktor som förmodligen skulle ha tid snabbare.

Att tas seriöst Àr sÄ himla viktigt. Jag mÄr mycket bÀttre nu och kÀnns som att hon trodde pÄ mig. Jag kÀnner fortfarande en stress dÄ jag var supersugen pÄ att börja plugga de hÀr dagarna innan pÄsk. Försökte lugna nerverna med att kolla igenom kalendern och anteckna de pluggdagar jag har kvar och planera in dem. Det kÀnns som att jag har tid. Men stressen Àr kvar. Ska försöka lugna mig nu med att skriva en packlista för helgen och fÄ i mig mat. Kroppen lÀker ju inte fortare bara för att jag gÄr och tÀnker pÄ det.

Det positiva i att skada min dominanta hand Àr att jag tvingas trÀna upp vÀnsterhanden. Nackdelen Àr att det Àr lÀtt att fuska för det gÄr fortfarande snabbare med min högra trots smÀrtan haha.

DSC_3843


 


Angelika Karlsson

HallÄ! VÀlkommen till min blogg.

Angelika heter jag, alias AK och Àr en energifylld sörmlÀnning som sedan 4 Är tillbaka Àr bosatt i Linköping. Jag har lÀst 2 Är pÄ arbetsterapeutprogrammet och har nu studieuppehÄll med planer om att börja termin 5 till hösten.

I mitt stÀndiga sökande efter en aktivitetsbalans sÄ kan ni ur mitt perspektiv som blivande arbetsterapeut följa delar av mitt liv. Bloggen Àr ett verktyg för mina reflektioner och ett försök att fÄ dig som lÀsare att tÀnka utanför boxen samt att visa dig olika sidor av studentlivet.

Fastnar du för min blogg sÄ kommer du framförallt fÄ lÀsa om min utbildning men ocksÄ fÄ en inblick i mitt försök att elitsatsa samtidigt som jag försöker finna ett lugn i mig sjÀlv. HÀlsa Àr ett Äterkommande Àmne. Har du nÄgra frÄgor eller inlÀggsönskemÄl sÄ Àr jag mer Àn tacksam om du skriver ner en krÄka i kommentarsfÀltet alternativt mejlar angka970@student.liu.se


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

ATstud familjen fuckcancer kĂ€rlek Lacrosse Linköping litteraturstudie LiUAIF MĂ„lsĂ€ttning Nolle-P Norrköping Ovve planering sommar sommarlov Tenta-P Äventyr

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Angelikas blogg drivs av WordPress