Rivning av kranfundament 9-10 april

Postad i: AllmÀn den 6 April, 2018 av Frida Ekman

0 people like this post.

Under mÄndag och tisdag nÀsta vecka kommer ett kranfundament att rivas inom byggomrÄdet för Studenthuset. Det Àr för den lilla kranen som stÄtt i anslutning till Corson. Detta kan under dessa tvÄ dagar skapa ljud och vibrationer i marken dÄ man bilar bort detta.

 

 

 


 


SprÀngning kl 12.00 tisdag 20/3

Postad i: AllmÀn den 19 March, 2018 av Frida Ekman

0 people like this post.

Imorgon tisdag 20/3 kl 12.00 kommer tvÄ block som ligger ovan mark att sprÀngas inom byggomrÄdet för Studenthuset. Detta ska ta ett par minuter och det kommer ljuda en signal före och efter.


 


Borra pÄlar i marken, onsdag 14/3

Postad i: AllmÀn den 13 March, 2018 av Frida Ekman

0 people like this post.

Imorgon onsdag 14 mars mellan kl 8 och max kl 13 kommer skruvpÄlar att borras ner i marken pÄ Studenthusets byggarbetsplats. Det Àr för de tvÄ nya entréerna som huset kommer fÄ mot Corson. Detta Àr en typ av arbete som vi haft tidigare och som kommer avge ljud till omkringliggande verksamheter. Men endast under denna begrÀnsade tid. Detta blev inplanerat med kort varsel och dÀrför har vi tyvÀrr inte kunnat informera tidigare.

Byggnationen löper fortfarande pÄ efter den uppsatta tidplanen och berÀknas fortfarande vara klart för inflytt sommaren 2019.   


 


Bygginformation: störningar och avspÀrrningar vecka 6 och 7

Postad i: AllmÀn den 5 February, 2018 av Frida Ekman

0 people like this post.

Nu har arbetet med Studenthuset kommit upp ovan marknivÄ och det har nu blivit dags för att dra bort spontarna som suttit runt om gropen för att skapa plats. Spontarna kommer att vibreras upp med samma metod som de vibrerades ner i marken. Det kan lÄta i vissa lÀgen, detta arbete kommer att pÄgÄ frÄn och med imorgon, tisdag, till och med nÀsta vecka.

Spontarna Àr ca 7 meter lÄnga och ett visst sÀkerhetsavstÄnd krÀvs vid detta arbete. Det innebÀr att nÀr man ska jobba lÀngs med Corson kan den behöva spÀrras av under detta arbete, sÄ att ingen befinner sig inom sÀkerhetsavstÄndet. NÀr detta gÀller ber vi er att extra noga följa skyltning och avspÀrrningar.

Byggnationen ligger i fas med tidplanen och snart kommer den röda fasaden att börja monteras ocksÄ. Det man ser nu Àr delar av hiss- och trapphus och den stora trappa som kommer finnas i entréhallen. Mot öster ser ni en del av sockeln med fönster ut frÄn samtalsrum och restaurangkök.

 


 


Studiebesök frÄn Södertörns högskola

Postad i: AllmÀn den 12 January, 2018 av Frida Ekman

0 people like this post.

Fredag den 12 januari fĂ„r vi besök frĂ„n Södertörns högskola. De Ă€r intresserade av Campus LiU-projektet dĂ„ de jobbar med ett projekt som de kallar “infocenterprojektet” som ligger i linje med vĂ„rt projekt för att skapa En vĂ€g in.

SÄhÀr lyder deras mÄlbeskrivning;

MÄlet för projektet Àr att skapa en tydlig och tillgÀnglig servicefunktion med hög effektivitet och professionalitet genom samlokalisering och digitalisering. För att fÄ det stöd som en behöver, oavsett om en Àr medarbetare, student eller besökare, sÄ ska inte kunskaper om högskolans organisation vara en förutsÀttning.

Under eftermiddagen kommer vi att gÄ en campusvandring pÄ Valla. Om vi ses vet ni vilka vi Àr!

Frida

 


 


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Campus LiU drivs av WordPress