Bygginformation SprÀngning mÄndag 11/9

Postad i: AllmÀn den 7 September, 2017 av Frida Ekman

0 people like this post.

PÄ mÄndag 11/9 kommer det sprÀngas ca tio gÄnger under dagen pÄ byggarbetsplatsen. SprÀngningarna kommer att föregÄs av en signal samt en signal efter sprÀngningen. Man har oförutsett stött pÄ berg som behöver sprÀngas, men enligt prognosen ska detta vara den sista sprÀngning som behöver göras.


 


Bygginformation vecka 36

Postad i: AllmÀn den 4 September, 2017 av Frida Ekman

1 people like this post.

Följ bygget av Studenthus Valla uppifrÄn via kameran som sitter monterad i Keyhuset. Som ni ser arbetar man för fullt i gropen och man jobbar bland annat med grunden till hisschakten. LÀnk till kameran.

 

Efter byggmötet idag finns följande information: 

PÄlningen som har pÄgÄtt de senaste veckorna kommer att pÄgÄ fram till torsdag vecka 36.

Markarbeten för bottenplattan har ocksÄ pÄgÄtt parallellt och kommer vara helt klara vecka 38.

Efter denna period kommer det bli en lugnare period ljudmÀssigt frÄn arbetsplatsen.

Den byggkran som Àr monterad pÄ platsen Àr den första av tvÄ kranar som kommer vara dÀr. Vi Äterkommer nÀr vi vet nÀr nÀsta kran kommer pÄ plats.

 

Samtidigt som Studenthuset byggs pÄgÄr D-husets markarbeten vilket gör att det finns förhÄllandevis trÄnga passager kring omrÄdena, speciellt nu nÀr det Àr sÄ mycket aktivitet i övrigt pÄ campus. Var uppmÀrksamma för fordon, cyklister och fotgÀngare!

 


 


Bygginformation: SkruvpÄlning

Postad i: AllmÀn den 30 August, 2017 av Frida Ekman

0 people like this post.

Det som pÄgÄr pÄ byggomrÄdet nu Àr skruvpÄlning och det Àr den hÀr veckan som det kommer pÄgÄ sen Àr det klart. Som ni ser pÄ tidplanen kommer det vara mindre störningar frÄn och med nÀsta vecka.

Störningar-tidplan 20170629


 


AvstÀngd gÄng- och cykelpassage 30/8

Postad i: AllmÀn den 24 August, 2017 av Frida Ekman

0 people like this post.

PÄ onsdag den 30/8 kommer byggomrÄdet att utökas under en dag pÄ grund av att man behöver arbeta med ledningar i marken. Staketet och avspÀrrningen kommer att utökas mellan nuvarande byggomrÄde och fram till norra fasaden pÄ Keyhuset. Man kommer inte att kunna ta sig förbi den vÀgen under onsdagen utan hÀnvisas till gÄng- och cykelbanan vid Àppellunden eller pÄ södra sidan om Key, mot Campushallen. Skyltar kommer att sÀttas upp pÄ plats.

 


 


Bygginformation Test av skruvpÄlning

Postad i: AllmÀn den 21 August, 2017 av Frida Ekman

0 people like this post.

Sedan nÄgra veckor tillbaka Àr bygget i full gÄng igen för Studenthus Valla. I den kommande fasen kommer man pÄla i marken och det Àr sedan tidigare bestÀmt att pÄlarna ska skruvas ned för att minska pÄ störande ljud för omgivningen. Under dagen kommer man behöva testa pÄlarna och detta kommer att göras genom en till tvÄ 5-tons stötslag som mÀts av pÄ totalt 12 stycken pÄlar. Detta kommer troligtvis att mÀrkas av omgivningen men kommer endast pÄgÄ idag och imorgon.

I övrigt kommer mÄnga transporter att ske via Vallastaden och förbi Campushallens parkering bakom Keyhuset, sÄ var uppmÀrksam om du tar dig fram bÄde med bil och cykel i omrÄdet.


 


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om



Arkiv

Metadata



Detta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.



Campus LiU drivs av WordPress