Första spadtaget

Postad i: AllmÀn den 29 May, 2017 av Frida Ekman

0 people like this post.

IMG_9796 IMG_9804

Idag togs första spadtaget som en symbol för starten pÄ den tvÄ Är lÄnga byggnationen. LÀnk till SVT Nyheter

 


 


Bygginformation vecka 20

Postad i: AllmÀn den 19 May, 2017 av Frida Ekman

1 people like this post.

IgÄr pÄ informationsmötet meddelade Akademiska hus projektchef Anders Berg att arbetet med Origo/Studenthuset har fÄtt en bra start, och att man till och med ligger en vecka före tidplanen just nu, men det Àr mÄnga veckor kvar innan vi Àr i mÄl. NÀsta vecka görs det sista arbetet med att vibrera ner spontar i marken, vilket har vart det som lÄtit mycket de senaste veckorna.

Anders vill ocksÄ skicka med att grusparkeringen som finns intill (öster om) byggomrÄdet Àr till för byggets personal och det Àr viktigt att ingen annan anvÀnder den ytan, varken för att parkera eller köra förbi med bil.

Den 29 maj kl 11.00 tas det symboliska första spadtaget och alla Àr vÀlkomna till Àppellunden för att medverka. Mer information om det kommer.


 


Öppet infomöte 18 maj

Postad i: AllmÀn den 17 May, 2017 av Frida Ekman

1 people like this post.

VÀlkomna pÄ informationsmöte om Campus LiU

Torsdag 18 maj kl 12.30-14 i C3, C-huset.

Agenda:

  • D-huset
  • Tidplan
  • Byggnytt
  • Studenthus Valla – innehĂ„llet

 

Cam Ext Vast 05


 


Tidplan störningsarbeten

Postad i: AllmÀn den 17 May, 2017 av Frida Ekman

1 people like this post.

Vi har fÄtt en tidplan dÀr det framgÄr vilka störande arbeten som Àr inplanerade i och med byggnationen av Studenthus Valla. Ni som befinner er nÀra byggomrÄdet har under de senaste veckorna mÀrkt att det har lÄtit en hel del frÄn nedmonteringen och spontning som har genomförts. Men som ni ser i tidplanen Àr det till och med nÀsta vecka som detta pÄgÄr och efter det kommer det bli betydligt lugnare frÄn arbetsplatsen.

I höst nÀr man börjar resa stommen kommer mÄnga transporter att komma med material, det kan i vissa perioder stÄ lastbilar pÄ rad som vÀntar pÄ att fÄ lasta av. Trafiken kommer in genom Vallastaden och Äker Olaus Magnus vÀg mellan Campushallen och friidrottsarenan. Parkeringarna bakom Key kommer inte beröras mer Àn att man som cyklist, gÄngare och bilist behöver vara vaksam för lastbilarna.

Störningar-tidplan 20170517-1


 


Origo ger plats för Studenthus Valla

Postad i: AllmÀn den 10 May, 2017 av Frida Ekman

1 people like this post.

Under mars mÄnad flyttade samtliga verksamheter frÄn Origo till det ombyggda D-huset. Den administrativa verksamheten ger dÀrmed plats Ät 900 nya lÀsplatser, framtidens bibliotek och samlad studentservice i nya Studenthus Valla. LÀs mer om invigningen av D-huset hÀr.

Den 27 mars hölls öppet hus för LiUs medarbetare dĂ„ de kunde komma till Origo och hĂ€mta olika inventarier som Akademiska hus och Återbruket inte kunnat eller velat ta hand om och som kom bĂ€ttre till pass i nĂ„gons sommarstuga eller gĂ€strum. LĂ€s mer om det hĂ€r.

Den 3 april började nedmonteringen av Origo och den pÄgÄr nu parallellt som förberedelsearbetet för att bygga det nya kÀllarplanet. Origos kÀllarplan var litet och lÄg under en mindre del av huset, Studenthusets kÀllare blir lika stor som det nya husets utbredning pÄ marken och kÀllaren kommer framför allt innehÄlla bokmagasin för biblioteket. Studenthuset kommer ligga lite lÀngre söderut Àn vad Origo gjorde, det Àr för att man ska kunna se det tydligt frÄn MÀster Mattias vÀg som blir huvudinfart till campus Valla. Studenthuset kommer ha en mindre bottenplatta Àn vad Origo hade, sÄ det kommer att skapas plats norr om huset vid Àppellunden (som kommer finnas kvar), dÀr det kommer bli cykelparkeringar under tak.

Den 29 maj hÄlls första spadtaget för Studenthus Valla som blir inflyttningsklart sommaren 2019.

LÀs mer om Studenthus Valla och se gestaltningsbilder hÀr.

IMG_9454


 


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Campus LiU drivs av WordPress