Bygginformation vecka 36

Postad i: Allmän den 4 September, 2017 av Frida Ekman

Följ bygget av Studenthus Valla uppifrån via kameran som sitter monterad i Keyhuset. Som ni ser arbetar man för fullt i gropen och man jobbar bland annat med grunden till hisschakten. Länk till kameran.

Efter byggmötet idag finns följande information:

Pålningen som har pågått de senaste veckorna kommer att pågå fram till torsdag vecka 36.

Markarbeten för bottenplattan har också pågått parallellt och kommer vara helt klara vecka 38.

Efter denna period kommer det bli en lugnare period ljudmässigt från arbetsplatsen.

Den byggkran som är monterad på platsen är den första av två kranar som kommer vara där. Vi återkommer när vi vet när nästa kran kommer på plats.

Samtidigt som Studenthuset byggs pågår D-husets markarbeten vilket gör att det finns förhållandevis trånga passager kring områdena, speciellt nu när det är så mycket aktivitet i övrigt på campus. Var uppmärksamma för fordon, cyklister och fotgängare!

2 svar till “Bygginformation vecka 36”

Anders Narbrink, IKK

Hej!

Jag sitter i Key-huset och följer bygget med spänning från mitt arbetsrum. En nyfiken fråga bara. Man har gjutit en stor betongplatta i nordöstra delen av området, men utanför spontningen och själva huskroppen. Denna har nu täckts över helt och man packar fyll ovanpå? Är detta bara för att stabilisera marken för byggkran nummer två eller vad ska den plattan göra för nytta?

MVH
Anders N

Frida Ekman

Hej Anders! Det stämmer att plattan är till för den stora kranen. Plattan kommer att ligga kvar i marken även efter att kranen tas bort, kan vara bra att veta i framtiden att det finns extra stabilitet där. 🙂 /Frida