Byggnytt vecka 47

Postad i: Allmän den 21 November, 2017 av Frida Ekman

Det senaste från bygget är att grundplattan är klar och man har nu börjat jobba med källarplanets vägg mot öster, man jobbar också med de tre hiss- och trapphusschakten i huset. Det ska bli en anslutande kulvert till Keyhuset och den tar en lite annan sträckning än förra kulverten, detta har man också börjat jobba med. Stommen kommer inom några veckor att börja monteras vilket innebär att vi sakta men säkert snart kommer upp ur gropen 🙂

Byggnationen kommer att göras nerifrån och upp (ganska logiskt), men man kommer att färdigställa våningsplanen nästintill helt innan man jobbar vidare med nästa våningsplan. Detta är för att kunna besiktiga och åtgärda löpande under hela byggtiden.

Kranen som står mot öster kommer inom några veckor att monteras ner för att ersättas med en större kran. Vad vi har hört blir detta Linköpings största byggkran just nu. Det ska bli väldigt spännande att få se den!

Välkomna på nästa infomöte 11 december kl 12.30.

Frida

Campus LiU drivs av WordPress