Politiker mer missnöjda med demokratin än medborgarna

Postad i: Allmänt, forskning, Lokal politik och demokrati, politik, Publikationer den 20 April, 2017 av Anna Valentinsson

0 people like this post.

Ny publikation:.
Inom ramen för Richard Öhrvalls och Gissur Ó Erlingssons forskningsprojekt ”Att ta plats i kommunpolitiken”, publicerar nu Sveriges kommuner och landsting (SKL) den andra rapporten från det projektet: ”Fullmäktigeledamoten och mandatperioden”.
Bland de mer uppseendeväckande resultaten i rapporten är att fullmäktigeledamöter är mer missnöjda med hur demokratin i Sverige fungerar, än vad medborgarna i gemen är. Studien visar också att fullmäktigeledamöters politiska självförtroende tycks avta ju längre in i mandatperioden de kommer.
Rapporten finns att läsa och ladda ned via SKL:s hemsida.


 

Taggar:  - 


Kommentera!

CKS nyhetsblogg

På CKS nyhetsblogg skriver CKS medarbetare om vad som är på gång kring CKS verksamhet och intresseområden.


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

boxholm CKS CKS Lärande Forskningsprojekt forskningsrapport Gissur Ó Erlingsson Kerstin Johansson kommundagen kommuner kommunforskning kommunledning Kultur kultursamverkan kunskap politik samhällsplanering Seminarium

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.CKS nyhetsblogg drivs av WordPress