Politiker mer missnöjda med demokratin än medborgarna

Postad i: Allmänt, forskning, Lokal politik och demokrati, politik, Publikationer den 20 April, 2017 av Anna Valentinsson

Ny publikation:.
Inom ramen för Richard Öhrvalls och Gissur Ó Erlingssons forskningsprojekt ”Att ta plats i kommunpolitiken”, publicerar nu Sveriges kommuner och landsting (SKL) den andra rapporten från det projektet: ”Fullmäktigeledamoten och mandatperioden”.
Bland de mer uppseendeväckande resultaten i rapporten är att fullmäktigeledamöter är mer missnöjda med hur demokratin i Sverige fungerar, än vad medborgarna i gemen är. Studien visar också att fullmäktigeledamöters politiska självförtroende tycks avta ju längre in i mandatperioden de kommer.
Rapporten finns att läsa och ladda ned via SKL:s hemsida.

Taggar:  -

CKS nyhetsblogg

På CKS nyhetsblogg skriver CKS medarbetare om vad som är på gång kring CKS verksamhet och intresseområden.

CKS nyhetsblogg drivs av WordPress