Fyra Ă„r senare

Postad i: AllmÀnt, Skolarbete den 12 June, 2017 av clael206

0 people like this post.

ghhjg

srdtfh

erghm

För fyra Är sedan satt jag hemma och funderade pÄ vad jag egentligen ville plugga till. Till slut hamnade högskoleingenjör i byggnadsteknik högst upp pÄ listan. NÄgra mÄnader senare tog jag mina första kliv in i förelÀsningssalen för upprop. Jag hade knappt fyllt 19 Är, var förvirrad, nervös och hade inte gjort sÄ mycket i mitt liv. Jag visste inte mycket om att vara student, plugget pÄ universitetet eller allt annat som hör till och jag kunde verkligen inte förestÀlla mig att det skulle bli sÄhÀr kul!

Sedan dess har det gÄtt nÄgra Är och under denna tid har jag lÀrt mig en massa saker. Flera av dessa Àr saker man bara lÀr sig genom att vara student, som att bÄde skriva tentor och omtentor. Jag har grÄtit över tentorna men ocksÄ jublat av lycka över att Àntligen klarat dom. Ibland har jag suttit med meterlÄnga utrÀkningar i konstruktionskurserna och klagat över att matten varit svÄr. Men jag kan nu i efterhand sÀga att det varit vÀrt det och att jag Àr stolt över att jag tagit mig igenom det!

Min tid som student gÄr nu mot sitt slut och en sak har jag insett under mina Är pÄ utbildningen. Att ju mer jag lÀr mig om ett Àmne desto mer finns det att lÀra sig. Under utbildningen har jag fÄtt upp ögonen och skapat nyfikenheten för Àmnen jag aldrig trodde jag skulle tycka var roliga. Som student har jag Àven lÀrt mig massor om mig sjÀlv. Jag har genomgÄtt en stor personlig utveckling, Àr mycket sÀkrare pÄ mig sjÀlv, Àr inte lika förvirrad lÀngre och vÄgar nu bjuda mer pÄ mig sjÀlv. Jag haft otroligt rolig, trÀffat vÀnner för livet, omgetts av kÀrlek och gemenskap, gjort sÄ mycket knÀppa saker som bara studenter gör och skrattat nÄtt sÄ otroligt mycket.

Även om dessa Ă„r inte alltid har varit en dans pĂ„ rosor Ă€r jag glad över att jag tagit mig igenom dem och jag Ă„ngrar inte för en sekund den dĂ€r dagen nĂ€r jag skickade in ansökan. Jag börjar nu förstĂ„ vad folk menar nĂ€r de sĂ€ger att man ska ta vara pĂ„ sin studenttid, den tar slut för fort. Att lĂ€mna livet som student kommer bli tomt men jag Ă€r sĂ„ glad över dessa fantastiskt galna Ă„ren jag haft pĂ„ utbildningen!

Detta Àr nu mitt sista inlÀgg och jag hoppas att ni som söker utbildningen fÄr lika roliga Är pÄ detta fantastiska universitet som jag haft och att ni lÀr er en massa saker! Tack och hej för mig! Ha en bra sommar!


 


En sista tenta innan sommaren

Postad i: Skolarbete den 6 June, 2017 av clael206

0 people like this post.

Nu Àr det inte mÄnga dagar kvar med pluggande innan det Àr slut pÄ tenta-p och sommaren kan börja pÄ riktigt! Tentan som jag pluggar till nu Àr den första delen i mekanik och eftersom jag redan skrivit en mekaniktenta tidigare under denna tentaperiod sÄ Àr jag inne i tÀnket Àven om det Àr olika saker som ska berÀknas. Tentan Àr först pÄ fredag sÄ har nÄgra dagar till pÄ mig att plugga in det sista. Ska bli sÄ himla skönt nÀr den Àntligen Àr avklarad sÄ man kan slÀppa alla tankar med plugg ett tag och hÀmta lite ny energi igen till det!


 


Söndag

Postad i: Skolarbete den 4 June, 2017 av clael206

0 people like this post.

img_4428_59343d92ddf2b36bad02db40

Efter tentan i mÄndags var det bara att sÀtta sig och ta tag i nÀsta tenta. Inte kÀnt mig jÀttemotiverad till att plugga sÄ har tagit lite pauser nÄgra kvÀllar frÄn plugget för att fÄ lite mer motivation till att sitta och rÀkna. Har hjÀlpt ganska mycket och nu gÀller det att göra ett sista ryck med plugg innan fredag dÄ tentan Àr. FÄt hoppas motivationen hÄller i sig nu ett par dagar framöver sÄ plugget gÄr bra!


 


Saker jag inte visste

Postad i: AllmÀnt, Skolarbete den 4 June, 2017 av clael206

0 people like this post.

NÀr man börjar plugga öppnar sig en helt ny vÀrld av olika saker. Under tiden som man pluggar lÀr man sig Àven en hel del saker som inte bara hör till Àmnena man lÀser utan Àven saker runt omkring. HÀr kommer en lista pÄ saker jag inte visste innan jag började plugga!

 • Att en tom dag i schemat faktiskt inte betyder att det Ă€r en ledig dag. Det innebĂ€r att inlĂ€mningsdatumen Àr runt kröken och det gĂ€ller att göra klart uppgifterna!
 • Att i Campus Norrköping sĂ„ heter markplan i byggnaderna plan 3, plan 2 heter plan 4 och sĂ„ vidare
 • Att alla var lika förvirrade som jag i början
 • Att matlĂ„dor Ă€r guld och kan förgylla ens dag!
 • Att kunna skriva bra annteckningar kan rĂ€dda ens tentaplugg
 • Att det Ă€r bra att röra sig under rasterna sĂ„ man hĂ„ller sig pigg under förelĂ€sningarna
 • Att det hörs vĂ€ldigt bra nĂ€r man pratar under förelĂ€sningarna
 • Att ovven skulle bli det finaste och tyngsta plagg jag Ă€ger
 • Att det finns kartor över de olika campus-omrĂ„dena
 • Att skrivarna i biblioteket alltid fungerar
 • Att det behövs mer Ă€n en dag att plugga till matte-tentan
 • Att studentlivet har sĂ„ mycket att erbjuda och det finns alltid nĂ„got för alla
 • Att vara student skulle bli det roligaste jag varit med om


 


Examenssittningen 2017

Postad i: AllmÀnt den 2 June, 2017 av clael206

0 people like this post.

page

Foto: Matilda Janzén

För en vecka sedan hölls examenssittningen för de som tar examen i Är! Sittningen hölls pÄ Bankiren pÄ Grand Hotel och det var himla fint dÀr! Fick jÀttegod mat med och vÀldigt bra underhÄllning under kvÀllen.

Eftersom jag lÀst flera kurser med klassen som tar examen i Är och kommer sjÀlv ocksÄ göra det sÄ kÀndes det rÀtt att gÄ pÄ sittningen vilket jag Àr himla glad för att jag gjorde! Det blev en kvÀll fylld av glÀdje och kÀrlek tillsammans med underbara vÀnner och vi hittade pÄ en massa roliga saker. Var sÄ kul att se alla sÄ finklÀdda och alla var sÄ glada sÄ det var en himla bra stÀmning under hela kvÀllen. KÀnns lite galet att vi ska ta examen nu men kommer ocksÄ bli sÄ himla kul att börja jobba nu!


 


Claire Ellinger

Hej! Claire Ellinger var det hÀr och jag Àr en glad, sprallig tjej pÄ 21 Är som gÄr tredje Äret pÄ utbilningen till byggnadsingenjör. HÀr fÄr ni följa med hur det Àr att plugga och allt som har med det att göra. Allt ifrÄn förelÀsningar, labbar, tentaplugg och livet utanför studierna!

FrÄgor, tips och annat tas mer Àn gÀrna emot pÄ clael206@student.liu.se eller sÄ gÄr det ocksÄ bra att skriva direkt i kommentarsfÀltet hÀr pÄ bloggen. Tveka inte att höra av er!


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Claires blogg drivs av WordPress