Mekanik

Postad i: Skolarbete den 29 April, 2017 av clael206

0 people like this post.

IMG_2007

FörelÀsningarna i mekaniken rullar pÄ och nu Àr det inte mÄnga kvar innan tenta-p drar igÄng. Just nu hÄller vi pÄ att gÄ igenom olika lastkombinationer för att lÀra oss hur vi finner den dimensionerande, alltsÄ den man ska berÀkna pÄ för att vara pÄ den sÀkra sidan. HÀnger med ganska bra pÄ det eftersom man anvÀnder det i konstruktionskurserna som gÄr i tvÄan. DÀrför har jag rÀknat endel med det men Àr bra att frÀscha upp minnet nu innan tentan. Ligger ocksÄ i fas med rÀkneuppgifterna vilket kÀnns himla skönt! SÄ nu gÀller det bara att kÀmpa pÄ den sista mÄnaden samtidigt som jag ska skriva klart mitt exjobb!


 


Plugg, vÄrmöte och pub

Postad i: AllmÀnt, Skolarbete den 27 April, 2017 av clael206

0 people like this post.

IMG_3188

Under vÄrmötet fick alla sektionsmedlemmar som var dÀr varsin vattenflaska med sektionsmÀrket pÄ!

Efter att ha pluggat mekanik större delen av dagen igÄr, fixat och trixat lite med exjobbet och gÄtt pÄ en mekanikförelÀsning som handlade om vindlast sÄ bar det av till Trappan. Sektionsstyrelsen hade nÀmligen kallat sektionsmedlemmarna till det Ärliga VÄrmötet.

Under dessa möten samlas sektionsmedlemar och fattar beslut kring olika saker som berör sektionen. IgÄr röstade vi bland annat in de nya medlemmarna i sektionsstyrelsen för det kommande verksamhetsÄret och godkÀnde budgetar. EfterÄt var det sektionspub sÄ hÀngde kvar och snackade med lite folk. Resulterade i en himla trevlig kvÀll med mycket skratt!


 


Att hitta studiero

Postad i: AllmÀnt, Skolarbete den 25 April, 2017 av clael206

0 people like this post.

Att hitta en studieteknik som funkar för en sjÀlv kan vara vÀldigt svÄrt och ibland ta lite tid. Det brukar vara vÀldigt individuellt vad man tycker Àr det bÀsta sÀttet. Det handlar om att hitta vilka tider pÄ dyngnet som funkar bÀst, tillsammans med andra eller sjÀlv, med musik eller tyst, hemma, i skolan eller bibioteketet. Som nu hör Àr det en djungel av olika saker man mÄste ta reda pÄ. DÀrför sÀger jag bara testa dig fram och ha tÄladmod!

För mig tog det ganska lÄng tid till att hitta tillfÀllen jag har studiero för jag blir vÀldigt lÀtt ofokuserad. I början satt jag alltid tillsammans med andra och pluggade i skolan men kom fram till att för mig passar det oftats bÀst att plugga hemma. DÄ finns inte lika mycket distraktionsmoment för mig som att kolla pÄ folk som gÄr förbi eller snacka med kompisarna. En sak jag mÀrkt Àr att nÀr jag tar en paus pÄ 10 min varje timme orkar jag sitta flera timmar och plugga Àn nÀr jag sitter konstant och pluggar, dÄ hÄller min koncentration inte lÀngre under dagen. Alltid nÀr jag pluggar sÄ lyssnar jag pÄ musik och det blir ofta mycket musik frÄn klassiska hÄrdrocksband för det Àr musik jag tycker vÀldigt mycket om och som gör mig motiverad.

Vissa kurser Àr skönt att sitta och plugga med andra för man kan hjÀlpa Ät dÄ. Sen brukar jag ocksÄ sitta i skolan ibland för det blir trÄkigt att sitta hemma hela tiden. DÀrför brukar jag variera mig mellan att sitta hemma och sitta i skolan för att fÄ lite av bÄda sidorna.

NÄgot annat jag har insett Àr att jag pluggar bÀst morgon och kvÀll, absolut inte eftermiddag. DÀrför brukar jag ta en paus frÄn pluggandet dÄ och Äker till stallet eller gÄr en promenad. DÄ fÄr jag ny energi och kan lÀttare koncentrera mig pÄ plugget igen under kvÀllen.

SÄ det var lite kort om hur jag brukar plugga och som sagt sÄ Àr det bara att testa sig fram för att hitta hur just du pluggar bÀst!


 


Helgen som gÄtt

Postad i: AllmÀnt den 23 April, 2017 av clael206

0 people like this post.

page

I fredags nÀr allt plugg var avslutat för dagen sÄ var vi ett gÀng fina vÀnner som planerat ihop en grillkvÀll! SÄ vi handlade allt som behövdes och Äkte ut till Falla dÀr av oss bor. Blev en jÀttelyckad kvÀll dÀr vi grillade, badade bubbelpool, basta och hade det himla kul!

Under resten av helgen har jag gjort lite olika saker som varit i stallet, hjÀlpt nÄgra vÀnner med lite saker och tagit det lugnt. Ska nu ladda upp för den kommande skolveckan med att kolla pÄ lite film. Hoppas ni ocksÄ haft en bra helg!


 


Lite om dagens framlÀggning

Postad i: Skolarbete den 20 April, 2017 av clael206

0 people like this post.

Idag var det dags för att gĂ„ pĂ„ framlĂ€ggningen av examensarbetet jag förberett min opponering pĂ„. Det innebĂ€r att de som skrivit sitt examensarbete hĂ„ller i en muntlig presentation dĂ€r de som Ă€r intresserade fĂ„r komma och lyssna, stĂ€lla frĂ„gor och sĂ„. Mitt jobb som opponent Ă€r att ha lĂ€st igenom rapporten men “nya ögon”. Det blir lĂ€tt att man blir hemmablind nĂ€r man skriver sin egna rapport och dĂ„ Ă€r det bra om opponenten upptĂ€cker saker som till exempel  inte Ă€r sjĂ€lvklart för de som inte Ă€r sĂ„ insatta i Ă€mnet. DĂ€rför lĂ€ser opponenten igenom arbetet för att se om nĂ„gra frĂ„getecken dyker upp och lĂ€gger fram synpunkter pĂ„ rapporten om det finns nĂ„gra sĂ„na.

Under framlÀggningen fÄr opponenten stÀlla de frÄgor som dykt upp och ge lite feedback till respondenterna kring rapporten. Den opponering som jag gjorde idag kÀndes bra och jag fick tydliga svar pÄ de frÄgor jag stÀllde. KÀnns skönt att ha denna del av examensarbetet avklarat och ser fram emot att fÄ lÀgga fram mitt egna!


 


Claire Ellinger

Hej! Claire Ellinger var det hÀr och jag Àr en glad, sprallig tjej pÄ 21 Är som gÄr tredje Äret pÄ utbilningen till byggnadsingenjör. HÀr fÄr ni följa med hur det Àr att plugga och allt som har med det att göra. Allt ifrÄn förelÀsningar, labbar, tentaplugg och livet utanför studierna!

FrÄgor, tips och annat tas mer Àn gÀrna emot pÄ clael206@student.liu.se eller sÄ gÄr det ocksÄ bra att skriva direkt i kommentarsfÀltet hÀr pÄ bloggen. Tveka inte att höra av er!


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Claires blogg drivs av WordPress