I Östermalm igen

Postad i: AllmÀn, LiU, Mitt studentliv, Studentambassadör LiU, Travel den 27 March, 2017 av Deborah

0 people like this post.

Japp , nu Ă€r jag i Stockholm, igen, för att i morgon ska jag delta pĂ„ “unga forskare” grand finale och representera LiU. Vi Ă€r 2 ambassadörer som kommer att vara dĂ€r och marknadsföra LiU pĂ„ plats. Det blir spĂ€nnande och se alla gymnasiebidrag pĂ„ unga forskare tĂ€vling. Just nu ligger jag i sĂ€gen och pluggar lingvistik och raffinerar mina uppsatser som ska vara inlĂ€mnad pĂ„ onsdag och samtidigt kollar jag pĂ„ teenage mutant ninja turtles III, en klassiker 😛 Woop-Woop!

Unga forskare? vad Àr det för nÄgot?  Vad har de för mÄl?

Unga forskare team vill att nyfikenheten och intresset för naturvetenskap, teknik och matematik ska ha en sjÀlvklar plats i ungas liv. Unga Forskare erbjuder en mÀngd plattformar som utvecklar, inspirerar och förenar ungdomar. VÄra verksamheter drivs av unga, för unga.

År 1963 bildades Stiftelsen Unga Forskare – StUF av en rad organisationer med Tekniska museet och dĂ„varande tidsskriften Industria som frĂ€msta drivkrafter. Stiftelsens syfte var att stimulera ungdomar till hobbyverksamhet inom naturvetenskap och teknik. För Ă€ndamĂ„let organiserade man varje Ă„r UtstĂ€llningen Unga Forskare pĂ„ Tekniska museet.

 

Det blir kul!

17522394_10154621558907424_1987613000_o


 

Taggar:  -  -  -  - Heja Fredrik! Heja LiU!

Postad i: AllmÀn, LiU den 26 March, 2017 av Deborah

0 people like this post.

Otroligt kul och ser de fina robotar igen. Jag kommer ihĂ„g att vi jobbade tillsammans pĂ„ SACO-mĂ€ssan i Stockholm och marknadsförde LiU. Goda gamla tider! För er som missade upptrĂ€dande hĂ€r delar jag video det som hĂ€nde i Talang 2017. 🙂


 

Taggar:  - Pics frÄn Botkyrka mÀssor

Postad i: AllmÀn, LiU, Mitt studentliv, Studentambassadör LiU, Travel den 17 March, 2017 av Deborah

0 people like this post.

 

17273973_10154593758217424_2088742093_o

17342295_10154593758252424_608073645_o

17309779_10154593109877424_6565482685026438231_n


 

Taggar:  -  -  - Botkyrka dag 2

Postad i: AllmÀn, ESN, Mitt studentliv, Studentambassadör LiU, Travel den 16 March, 2017 av Deborah

1 people like this post.

DĂ„ var vi pĂ„ mĂ€ssan i Botkyrka i 2 olika gymnasieskolor, vi trĂ€ffade trevligt folk och aktiva studenter, vi fick bra bemötande och fika hihihi! Vi hade seminarium dĂ€r kom en del intresserade gymnasiestudenter, kuuuuuul! IgĂ„r efter mĂ€ssan Ă„kte jag in till stan och trĂ€ffade en av mina nĂ€rmaste vĂ€n som bor faktiskt i Stockholm, vi passade pĂ„ att ta en lĂ„ng promenadix medan solen sken starkt. Jag har varit i Stockholm nĂ€stan varje vecka genom olika aktiviteter frĂ„n LiU eller organisationer,  förra veckan var det kick-off för ESN Sea Battle och dĂ„ Ă„kte vi till Riga, det Ă€r första gĂ„ngen jag har varit dĂ€r, och möte med Comviq i mĂ„ndags. NĂ€sta vecka blir det Stockholm igen men till en annan mĂ€ssa men det kommer jag att berĂ€tta vid en senare tillfĂ€lle. Kanske jag ska flytta till Stockholm i framtiden..hmmmm…vi fĂ„r se.  Jaaaa, min vĂ€n och jag tog en fika tillsammans och vi satte igĂ„ng med plugget och Sea Battle mailande pĂ„ en gĂ„ng som kontakt med Tallink Silja och andra företag, vĂ€ldigt mysigt 🙂 och nĂ€r vi var pĂ„ vĂ€g hem trĂ€ffade vi rapparen Petter, det var faktiskt kul och se honom. Idag blev jag bjuden pĂ„ kvĂ€llen att vara med pĂ„ en St.Patrick’s Pub Crawl med ESN Stockholms Universitet men jag kunder absolut inte delta. Jag har blivit riktigt förkyld med hosta, feber och allt, sĂ„ nu Ă€r jag i hotell rummet, bestĂ€llde indiskt mat och pluggar litegrann. Jag Ă€lskar att trĂ€ffa och lĂ€ra kĂ€nna nytt folk men ibland kĂ€nns det sĂ„ skönt att vara ensam och inte trĂ€ffa nĂ„gon alls. Att lĂ€sa, spela eller bara lyssna pĂ„ musik, det Ă€r sĂ„ avslappnande för mig, det rĂ€cker bara kolla pĂ„ en film med en vĂ€n och inte behöva sĂ€ga nĂ„t… det Ă€r sĂ„ mysigt. Jag har mina introverta stunder och det kĂ€nns awesome!

17349447_10154593758262424_1518718850_o

Btw, jag ha hitta Sveriges bĂ€sta indiskt restaurang och det ligger i Stockholm. Jag Ă€lskar vegetariskt indiskt mat och det jag bestĂ€llde var det godaste nĂ„gonsin. RĂ€tten heter Dal Makhoni och det Ă€r blandade linser och bönor i tomat- och cashewnöttsĂ„s… mmm Gött! och sedan bestĂ€llde jag indiskt Nan bröd  som heter Pashwari nan och det Ă€r kokos, russin, cashewnötter  och socker inbakat bröd i lerugn.  AssĂ„, nu ligger jag i sĂ€ngen och kĂ€nner mig en stor köttbulle som sjunker ned i sĂ€ngen HAHAHA! Jag orkar inte göra nĂ„gonting nu sĂ„… “Debbie out!”

 

 

Puss!

//Debs

 


 

Taggar:  -  -  -  -  - Botkyrka mÀssan

Postad i: AllmÀn, Studentambassadör LiU, Travel den 15 March, 2017 av Deborah

1 people like this post.

Om ni visste hur mycket jag har haft under senaste tiden med bĂ„de jobb och studier. Just nu Ă€r jag i Stockholm, i Älvsjö och i morgon bitti ska jag delta pĂ„ mĂ€ssa, Botkyrka mĂ€ssa som hĂ„ller under dagarna onsdag, torsdag och fredag och jag kommer att delta alla dagar. Det Ă€r första gĂ„ngen  jag deltar pĂ„ Botkyrka mĂ€ssan sĂ„ Ă€r vĂ€ldigt exalterad.  Vi fĂ„r se vad som kommer att hĂ€nda i morgon. Men det vi kommer absolut ej göra under resan Ă€r att koppla Navy i bilen, Vi gick i vilse i Linköping en gĂ„ng och sedan i Stockholm, inte sĂ„Ă„Ă„Ă„ kul! btw, vi fĂ„r se hur det kommer att gĂ„ i morgon, jag Ă€r förkyld och hes som aldrig för sĂ„ vi fĂ„r se… hmmm.

Nu Àr jag sjukt trött efter den lÄnga vilsna resa som vi gick igenom, 4 timmars resa frÄn Linköping till Stockholm. Kan ni tro pÄ det??? Jag faktiskt suger pÄ att orientera eller hitta nÄgonstans.  LÀtt att jag fÄr en degree pÄ det, det sÀmsta orienterare ever!

HĂ€r kommer en trött bild pĂ„ mig och varför inte med hjĂ€lp av Snapfilter? 😛

Gonatti fina ni! <3 Puss!


17342434_10154589310787424_1909466297_o

 

 

 


 

Taggar:  -  -  -  -  - Deborah Traujtmann

Jag Àr en tjej med mÄnga framtidsplaner som brinner för forskning och gillar att leva livet.

Jag lÀser fristÄende kurser pÄ bÄde tekniska och filosofiska fakulteten vid LiU.

I Är jobbar jag frivilligt för ESN Sea Battle som Àr en del av studentorganisationen ESN, och jag jobbar Àven med LiU Formula Student.

Jag Àr vÀldigt aktiv i studentlivet, det öppnar dörrarna till mÄnga möjligheter.

Är det nĂ„gonting som ni undrar sĂ„ fĂ„r ni gĂ€rna skriva mig. :) Du kan ocksĂ„ maila mig frĂ„gor pĂ„ debtr985@student.liu.seSök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Biologi ESN Linköping Event FristÄende kurser GÀstblogg Holgerspexet iGEM LiU LiU Formula Student My life Organisationer Otroliga Intervju Spanska Spare Time Studentambassadör LiU Studentliv Tips

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Deborahs blogg drivs av WordPress