Komma-i-kapp-lördag!

Postad i: Plugg, Studentliv, VT17 den 29 April, 2017 av elini624

0 people like this post.

Idag har varit en ganska lugn komma-i-kapp-dag. Jag trÀffade en kompis pÄ förmiddagen för lite plugg. Vi har en presentation pÄ tisdag som vi behövde fÄ klart. Det tog nÄgon timme lÀngre Àn vad vi tÀnkte att det skulle göra, men vi blev klara i alla fall. Vi satte oss pÄ ett jÀttemysigt café sÄ vi fick lite miljöombyte i alla fall! Efter det sÄ tog jag tag i stÀdningen och har nu renare Àn pÄ lÀnge! Det har varit sÄ mycket pÄ sista tiden att allt skjuts pÄ, vilket gör att diskehögen bara byggs pÄ. SÄ fÄr det vara ibland men nu Àr jag ikapp!

Imorgon Àr det Valborg och jag ska för första gÄngen fira det hÀr i Linköping. Jag har alltid varit nÄgon annanstans sÄ det ska bli vÀldigt roligt att sitta i en park och bara umgÄs med mina vÀnner. Vi ska börja dagen med en frukost hemma hos en kompis, hon bor vÀligt nÀra mig, vilket betyder att det inte Àr jag som mÄste gÄ upp sÄ himla tidigt för en gÄngs skull! Jag vet inte riktigt vad som hÀnder pÄ kvÀllen, men sÄnt brukar ju lösa sig! Jag kÀnner mig lite krasslig nu, sÄ antagligen blir det en tidig kvÀll för mig i morgon, förhoppningsvis sÄ kÀnner jag mig lite piggare imorgon!


 


Torsdagsförvirring!

Postad i: Plugg, VT17 den 27 April, 2017 av elini624

1 people like this post.

Jag satt och tÀnkte pÄ vad jag skulle döpa det hÀr inlÀgget till och kom fram till att det skulle heta nÄgot i stil med Onsdagen bla bla bla. Tills ungefÀr för en sekund sedan nÀr jag insÄg att det faktiskt Àr torsdag! Jag vet ju att det Àr torsdag, det har jag haft koll pÄ, tills typ nu. Det Àr vÀl lÀggdags antar jag.

Jag har en inlÀmmning imorgon och en presentation pÄ tisdag, sÄ det Àr det som jag har fokuserat pÄ idag! Eller försökt fokusera pÄ. Det har varit lite svÄrt, för jag tycker alltid att det Àr klurigt att koncentrera sig pÄ mer Àn en uppgift Ät gÄngen. Och sÄ sitter vi och pluggar exakt dÀr alla mina kompisar rör sig, vilket gör det svÄrt att koncentera sig emellanÄt, men det Àr sÄ himla roligt! Jag har faktiskt sÄ himla kul nÀr jag pluggar. Jag Àr sÄ tacksam för det. TÀnk om jag inte hade haft mina kompisar runt omkring mig pÄ campus. DÄ hade jag gett upp för lÀngesedan. Det Àr jag stensÀker pÄ.

Jag har ocksÄ hunnit med tvÄ möten den hÀr veckan! Idag satt vi och planerade lite event för utbytesstudenter som kommer till helgen och ska stanna en mÄnad.

Nu Àr det nog dags att sova lite tror jag! Det blir en lÄng pluggdag imorgon!


 


MĂ„ndag hela veckan!

Postad i: VT17 den 24 April, 2017 av elini624

1 people like this post.

Idag har jag verkligen en riktig mÄndagskÀnsla! Det Àr rÀtt mycket plugg nu, jag lyckades glömma bort en uppgift sÄ jag fick ta tag i den under förmiddagen för att den skulle vara klar innan seminariet vid 13. Jag hade egentligen tÀnkt plugga annat, men det blev som det blev helt enkelt! Imorgon blir det en rÀtt fullspÀckad dag med plugg och möten! Men jag har ocksÄ sÄ himla roligt nÀr jag Àr pÄ campus, det finns alltid folk att prata med och framför allt sÄ finns det alltid flera som man kan stressa tillsammans med! Det Àr sÄ himla mycket vÀrt att ha nÄgra att plugga med!

Imorgon hade jag Àven tÀnkt hinna med en runda pÄ gymmet pÄ morgonen. Jag skulle sÄ gÀrna orka gÄ pÄ gymmet i morgon sÄ det lÀr bli en himla lÄng dag! Men sÄ fÄr det vara!

Det kÀnns som om att inlÀggen hÀr blir kortare och kortare men det kanske har lite med att min motivation till plugget minskar var dag!

Förhoppningsvis blir det bÀttre pÄ fredag, dÄ ska nÀmligen en rÀtt stor uppgift in!


 


TvÀtt- och pluggsöndag

Postad i: Plugg den 23 April, 2017 av elini624

1 people like this post.

Jag gick upp alldeles för sent för att hinna med att tvÀtta de maskiner som jag hade planerat att hinna med att tvÀtta idag, vilket Àr lite surt för det Àr alltid skönt att ha allt det dÀr fixat. Men det fÄr bli en till tvÀttid i nÀsta vecka, svÄrare Àn sÄ Àr det nog ÀndÄ inte. Jag hade ocksÄ tÀnkt sÀtta mig och skriva och plugga och dona, men det verkar vara en rÀtt seg förmiddag för mig faktiskt. Jag ska möta upp en kompis och gÄ en promenad om typ en timme, sÄ jag ska lÀsa fram tills dess och hoppas pÄ bÀttre inspiration till resten av pluggdagen.

Vad hÀnder annars i veckan? Jag har en hel del plugg att stÄ i, sen har jag lite styrelsesaker i form av möten och annat att ta tag i under veckan, jag tro att det kommer att flyta pÄ rÀtt bra! Men att det ocksÄ kan komma att bli lite stressigt emellanÄt, men dÄ Àr det verkligen bara att lugna ner sig lite och ta en sak i taget. Eller försöka i alla fall!

NĂ€he, dags att plugga!


 


Plugghelg!

Postad i: Plugg, Studentliv, VT17 den 22 April, 2017 av elini624

1 people like this post.

Det blir inte sÄ mycket roligare Àn att det blir en massa plugg denna helg! Jag har tvÄ inlÀmningar som ska in nÀsta vecka och en bok som ska vara fÀrdiglÀst (som jag inte öppnat Àn) och en hel del förberedelser. LÀgg till tvÄ kvÀllsmöten och annat som ska grejas med sÄ Àr nog min vecka redan nu rÀtt fullspikad. Det löser sig, det gör det! Men det krÀver att jag pluggar rÀtt effektivt i helgen. Jag hoppas ÀndÄ att jag har motivation att göra det, det Àr ju inte sÀkert att motivationen finns dÀr alla gÄnger. Men det tror jag nog ÀndÄ! Jag fÄr varva plugget med promenader, trÀning och serietittande sÄ ska det nog lösa sig!

Ett tips ifall det Àr sÄ att man inte kommer igÄng med plugget Àr att börja lite lungt. Typ svara pÄ ett mail för att dÄ har du ju öppnat datorn, eller kanske skriva ett blogginlÀgg för dÄ bygger du upp en viss koncentration som kanske kan hjÀlpa dig att samla koncentration för plugget. Ett annat tips Àr typ att trÀna lite eller att gÄ en runda för att undertiden visualisera pluggdagen och sen nÀr du kommer hem sÄ har du förberett ett upplÀgg pÄ hur du ska plugga och dÄ Àr det bara att följa det schemat.  Eller sÄ tÀnker du ut en dagsplan nÀr du dricker kaffe och det Àr lite det jag har gjort denna morgonen. Jag ska nu först kolla ett avsnitt pÄ den serie jag kollar pÄ, sen ska jag lÀsa i ca 90minuter tÀnkte jag, sen om solen hÄller i sig sÄ tÀnkte jag gÄ ut pÄ en promenad och undertiden dÄ planera eftermiddagen. Det kÀnns lite flummigt men det Àr vÀrt ett försök!


 


Elin Nilsson

Jag Àr en 24-Ärig ÀmneslÀrarstudent som pluggar samhÀllskunskap och engelska mot gymnasiet. Jag Àr inne pÄ Är fyra av fem och tycker att tiden hittills har gÄtt alldeles för fort.

Flyttade ifrÄn de SmÄlÀndska skogarna hösten 2013 och har fortfarande kvar den berömda Kalmaritiskan, en dialekt som visade sig vara allas favorit att imitera. Hos mig kommer ni fÄr lÀsa en massa om min studietid och tankar kring den. Under vÄrterminen 2016 var jag pÄ utbytesstudier i Singapore och allt som finns att lÀsa om den terminen hittar ni i arkiven. Ett och ett annat pluggtips kommer garanterat att dyka upp och lite tips pÄ billiga matlÄdor.

Har ni frÄgor om utbytesstudier eller universitetslivet sÄ svarar jag gladeligen pÄ dem! Maila gÀrna pÄ elini624@student.liu.se


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Elins blogg drivs av WordPress