Ojoj, här var det tyst!

Postad i: Kurser och plugg, Studieteknik den 20 March, 2017 av Emelie

Oj, vad länge sedan jag skrev!

Exjobbet kör på i rasande fart. I torsdags hade vi halvtidsseminarium, det gick bra! Även om man ibland blir väldigt frustrerad över att få kritik på något som man vet att man kämpat med såååå länge, då är det frustrerande. Sedan kan det vara frustrerande att få kritik över saker som man själv planerat, ex att ordningen av områden borde flyttas. Då kan man få lite panik.

Annars är att ta kritik något man verkligen övar mycket på på LiU och på Industriell ekonomi. Nyckeln enligt mig ligger i att acceptera att kritiken inte är personlig och att det är menad att hjälpa, inte stjälpa. Levererar din opponent (den som ska ge feedback på ditt arbete) sådan kritik är hen oproffsig och då ska man inte ta till sig. Framförallt ska man inte sjunka till dennes nivå och göra likadant.

Nej, opponering och kritik är en balansgång. Men det handlar mycket om att läsa av stämningen och fundera över hur man lägger fram sin kritik, ibland kan det vara bra att “sugarcoata” lite och linda in det i något positivt, risken kan ju finnas att din opponent tycker du är överkritisk om hen inte får någon positiv feedback 🙂

Taggar:  -  -  -

Emelie Abrahamsson

Hej! Emelie Abrahamsson heter jag och gör just nu min sista termin på Industriell ekonomi med masterprofil logistik. Sista terminen innebär exjobb och mitt tillbringas på Holmen Paper i Norrköping. På min blogg kommer ni få läsa om mitt exjobb och om mina tankar och reflektioner efter fem år på Linköpings Universitet.

Har ni några frågor är det bara att kontakta mig. Ni kan, förutom här, nå mig på emefr669@student.liu.se Alternativt röksignaler.

Emelies blogg drivs av WordPress