Bakslag

Postad i: Examensarbete den 28 May, 2017 av emmny734

0 people like this post.

IgĂ„r satt jag och tragglade min presentation och bröt ihop fullstĂ€ndigt. Allt kĂ€ndes skit och presentationen var kass. Jag fĂ„r sĂ„dan presentations-ÅNGEST att det Ă€r löjligt. Nu Ă€r det dags att ta sig i kragen och bara GÖRA DET. Det kommer gĂ„ bra, det Ă€r bara att inse att vĂ€rlden inte kommer gĂ„ under om jag gör en dĂ„lig presentation, vĂ€rlden kommer inte bry sig alls faktiskt. TyvĂ€rr kĂ€nner jag att det har börjat klia i halsen, det kĂ€nns inte som nĂ„gon bra kombo att hĂ„lla en presentation om man har tappat rösten. Peppar peppar sĂ„ gĂ„r det över.


 


Presentation pÄ 20 minuter

Postad i: Examensarbete den 26 May, 2017 av emmny734

0 people like this post.

Nu Àr jag sÄ gott som klar med min powerpoint-presentation till framlÀggningen nÀsta onsdag. Jag testade nyss att presentera och det tog ganska exakt 20 minuter. Det Àr meningen att vi ska prata i 20 minuter och sedan skall det vara en opposition pÄ tio minuter. Min övningspresentation idag var dock kaos och jag svamlade ganska mycket, nÀr jag har fÄtt in mer flyt kommer det sÀkert gÄ lite snabbare. Tur att jag har fem dagar pÄ mig att trÀna, jag Àr supernervös!


 


Sommar

Postad i: AllmÀn, Examensarbete den 23 May, 2017 av emmny734

0 people like this post.

I helgen slog sommaren till pÄ riktigt. Det firades med restaurangbesök pÄ fredagen och sittning i Norrköping pÄ lördagen. Idag har jag skickat min rapport till personen som ska opponera pÄ mig vid min framlÀggning nÀsta vecka. Jag har Àven bollat massa med min examinator och rapporten börjar se bÀttre och bÀttre ut!

 

received_10154714826222879

Jag och dessa pinglor var flygvÀrdinnor pÄ lördagens sittning


 


Bra dag

Postad i: Examensarbete den 18 May, 2017 av emmny734

0 people like this post.

Wihoo, nu har jag skickat in mitt första utkast pÄ rapporten! Examensarbetet har gÄtt bÀttre Àn jag rÀknade med och det har varit superbra för sjÀlvförtroendet att jobba pÄ egen hand. Det kÀnns skönt att ha kommit en bit pÄ vÀgen med skrivandet och nu fÄr jag passa pÄ att njuta av sommarvÀdret medan jag vÀntar pÄ Äterkoppling pÄ rapporten. Ha en bra helg allihopa!


 


Rapport

Postad i: Examensarbete den 17 May, 2017 av emmny734

0 people like this post.

Den enda dagen denna vecka nÀr jag ska till skolan sÄ spöregnar det. Jag tycker inte det Àr kul att cykla till bussen i regn och sedan sÀtta sig dyngsur pÄ bussen. Idag hade det som tur var börjat regna innan jag cyklade hemifrÄn sÄ jag kunde dra pÄ mig regnklÀder.

De senaste dagarna har jag suttit hemma och skrivit rapport som en tok och upptĂ€ckt att jag saknar en del filer frĂ„n labb. DĂ€rför Ă„kte jag hit (till skolan) idag sĂ„ jag kan fixa alla filer som behövs. Rapporten börjar se ganska hyfsad ut och det mesta Ă€r klart. NĂ€sta vecka ska den skickas till oppponent för granskning. Opponenten kommer sedan presentera kritiken pĂ„ min framlĂ€ggning. Även jag kommer bli tilldelad en rapport att opponera pĂ„, det kĂ€nns faktiskt lite nervöst. Vi fĂ„r 14 hp för rapporten och framlĂ€ggningen, 1,5 hp för oppositionen och 0,5 hp för tvĂ„ auskultationer (lyssna pĂ„ andra framlĂ€ggningar). Totalt Ă€r alltsĂ„ examensarbetet pĂ„ 16 hp!


 


Emma NykÀnen

Tjosan! Emma heter jag och pluggar tredje och sista Äret pÄ kandidatprogrammet Kemi-molekylÀr design.

PÄ denna blogg försöker jag berÀtta hur vardagen kan se ut för en kemistudent. Plugg, storkok, trÀning, samboliv, party och pendling, hur gÄr det ihop?

Eftersom jag bor i Norrköping spenderar jag cirka 2 timmar om dagen pÄ Campusbussen som tar mig till och frÄn Campus Valla, Linköping.

Har du en fundering kring kemiplugget? Skicka ett mail till emmny734@student.liu.se eller skriva din frÄga i kommentarsfÀltet.


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Emmas blogg drivs av WordPress