Trött

Postad i: AllmÀn den 19 February, 2017 av emmny734

0 people like this post.

Idag Ă€r jag trött pĂ„ allt. Jag Ă€r trött pĂ„ skolan, trött pĂ„ Norrköping, trött pĂ„ att bo i lĂ€genhet och trött pĂ„ “vintern”. Vad gör man Ă„t total motivationsbrist? Hoppas det gĂ„r över. Blickar framĂ„t, imorgon Ă€r en ny dag och en ny vecka, dĂ„ tar vi nya tag!

20170219_175859

Idag fick jag duscha med cykeldĂ€cken. Det Ă€r lite jobbigt att cykla MTB nĂ€r man bor i lĂ€genhet och inte har nĂ„gon högtryckstvĂ€tt eller nĂ„gonstans att förvara cyklarna. Vi brukar stĂ„ pĂ„ tomten och skrubba cyklarna med en svamp och sen fĂ„r de stĂ„ i vardagsrummet…


 


Kemiska vapenundersökningar

Postad i: AllmÀn den 16 February, 2017 av emmny734

0 people like this post.

Idag har jag lÀrt mig lite om kemiska vapenundersökningar. Bland annat vilka spÄr som lÀmnas pÄ t.ex. hÀnder och klÀder, hur man analyserar olika spÄr och hur man ska tolka resultaten. Kursen forensisk kemi tÀcker ganska mÄnga omrÄden, t.ex. vapenundersökning, droger, dokumentundersökning, analys av biologiskt material. Det Àr spÀnnande att fÄ lÀra sig om sÄ mycket saker men samtidigt blir det ganska svÄrt att försöka plocka ut de viktiga delarna i kursen och försöka tentaplugga.


 


Hemma

Postad i: AllmÀn den 13 February, 2017 av emmny734

0 people like this post.

Förkylningen sa Ă„t mig att stanna hemma idag ocksĂ„ sĂ„ nu har jag missat tre skoldagar. Som tur Ă€r har det inte varit sĂ„ mĂ„nga förelĂ€sningar dessa dagar. I torsdags var det tvĂ„ stycken och idag var det tre. Det som kĂ€nns jobbigast att missa Ă€r matten… Nu verkar det iallafall som att förkylningen hĂ„ller pĂ„ att slĂ€ppa sĂ„ imorgon planerar jag att Ă„ka till skolan och jobba lite. Det Ă€r LARM imorgon sĂ„ det Ă€r inga förelĂ€sningar schemalagda. FĂ„r jag lite tid över kanske jag passar pĂ„ att kika lite pĂ„ mĂ€ssan och leta upp nĂ„gra intressanta företag att prata med.


 


Plugg

Postad i: AllmÀn den 12 February, 2017 av emmny734

0 people like this post.

Idag har jag Àntligen fÄtt lite krafter till att orka plugga. Jag har inte varit sÄ jÀtteeffektiv men kÀnner ÀndÄ att det gÄr framÄt med matten. Matte Àr ju en sÄdan sak man helst ska sitta en liten stund med varje dag, för att hÄlla igÄng sÀttet att tÀnka pÄ. Det Àr nog jÀttesvÄrt att plugga in en hel mattekurs under tentap-veckan (det brukar kunna gÄ med vissa kurser). Kanske kan det gÄ men jag har aldrig testat, det kÀnns bÀttre att ligga i fas!

20170212_194928

Denna lĂ€speriod Ă€r ganska jobbig. jag lĂ€ser tre kurser och det gör Ă€ven Johan. Johan lĂ€ser dessutom pĂ„ tvĂ„ olika campus (Norrköping och Valla) sĂ„ vi hinner inte ses sĂ„ mycket och vi hinner verkligen inte hitta pĂ„ roliga saker tillsammans. SĂ„ Ă€r det ibland nĂ€r man pluggar, vissa lĂ€sperioder kĂ€nns det som man Ă€r hemma hela dagarna medan man andra lĂ€sperioder bor pĂ„ campus…


 


Sjukling

Postad i: AllmÀn den 11 February, 2017 av emmny734

0 people like this post.

I torsdags blev jag sjuk sÄ jag har inte varit i skolan varken torsdag eller fredag. IgÄr lÄg jag faktiskt pÄ soffan hela dagen. Det kÀnns lite bÀttre idag sÄ jag hÄller tummarna att det Àr pÄ vÀg att vÀnda. Jag har varit sjuk ganska mycket sedan i somras och det tÀr rejÀlt, bÄde pÄ orken och motivationen. Skolan Àr viktig för mig och jag vill inte ha nÄgra tentor efter mig men det Àr svÄrt att hÄlla fokus nÀr man mÄste kÀmpa för att ta sig ur lÀgenheten.  Nu har jag nÀstan klarat tre Är och det har gÄtt upp och ner, sÄ nog ska jag stÄr ut fram till sommaren. Det vore bara skönt att fÄ vara frisk resten av terminen!


 


Emma NykÀnen

Tjosan! Emma heter jag och pluggar tredje och sista Äret pÄ kandidatprogrammet Kemi-molekylÀr design.

PÄ denna blogg försöker jag berÀtta hur vardagen kan se ut för en kemistudent. Plugg, storkok, trÀning, samboliv, party och pendling, hur gÄr det ihop?

Eftersom jag bor i Norrköping spenderar jag cirka 2 timmar om dagen pÄ Campusbussen som tar mig till och frÄn Campus Valla, Linköping.

Har du en fundering kring kemiplugget? Skicka ett mail till emmny734@student.liu.se eller skriva din frÄga i kommentarsfÀltet.


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Emmas blogg drivs av WordPress