KUA har precis startat!

Postad i: Studentliv, The Fanny way of life den 20 March, 2017 av Fanny Borg

En måndagkväll som denna sitter jag bänkad med ett par böcker vid skrivbordets ena sida. På andra sidan av skrivbordet står en powerking. Dricka energidryck kl 19 en vanlig måndag? Det hör inte till vanligheterna! Men idag har jag varit så fruktansvärt trött att jag inte alls skulle orka plugga utan koffein i mig. Då jag inte dricker kaffe och heller inte kan dricka sisådär 5 koppar te på raken fick det bli denna variant av energi i flytande form. Tänkte vara en ambitiös person som redan nu påbörjar ett arbete som ska vara inlämnat 15 maj. Känner mig lite knäpp som börjar med det nästan två månader innan deadline men ju mer jag betar av nu desto skönare senare i terminen. Så, kämpa Fanny!

För övrigt hade jag introduktionsdag på KUA (Klinisk Undervisningsavdelning) idag. Fick träffa läkar-, biomedicinsk analytiker-, arbetsterapeut- och fysioterapeutstudenterna jag och mina klasskompisar ska arbeta tillsammans med i två veckor. Fick ett superbra intryck av både teamet och av avdelningen i stort. Så det här kommer nog bli två roliga veckor, även om jag redan nu saknar akuten (är tillbaka där vecka 14).

Jag hade förresten en väldigt bra helg. I fredags var mina gymnasietjejer, vilka annars är utspridda i olika städer här i Sverige, samlade i Linköping och vi hade en himla trevlig kväll på Pinchos och därefter på Harrys. I lördags hade jag också väldigt trevligt. Gick på hockey med pappa och några fler. LHC-Brynäs spelade i Saab Arena och otippat nog blev LHC totalt utklassade. Sjukt kul att se den matchen live!

Anyway. Jag ville nog mest bara berätta att jag lever. Nu ska jag återgå till mitt plugg och försöka få Bilbo att inte trampa på alla tangenter på datorn! (bilden är tagen vid Stångån igår morse vid 8-tiden – så härligt!)

17343009_10154171939086249_542870889867397713_n

Fanny Borg

Tja!
Vem är jag? Jag heter Fanny, född året 1993 och flyttade till Linköping våren 2014. Med ord och bilder hoppas jag på att ge er en inblick av hur livet kan vara för en sistaårsstudent på sjuksköterskeprogrammet.

Bakom mig har jag en djurvårdarutbildning med naturvetenskaplig inriktning samt två års biologistudier på högskolenivå. Efter mycket funderingar kom jag fram till att det var sjuksköterska jag ville bli! Jag har tidigare bloggat för biologiprogrammet så kollar ni på inlägg från juli 2014 och bakåt finner ni inlägg om det. Men nu är ni varmt välkomna att följa mig och mitt äventyr på Hälsouniversitet!

Ni kommer få ta del av alla härliga studentevenemang, alla dessa timmar vi spenderar framför böckerna och alla dessa fantastiska ögonblicken man bara kan uppleva som student. Jag hoppas på att ge er en uppfattning av hur livet som student kan vara - med alla dess toppar och dalar.

Om ni har funderingar om programmet och studentlivet är ni varmt välkomna att mejla mig på fanbo009@student.liu.se eller kommentera ett valfritt inlägg så ger jag er det bästa svaret jag kan!

Fannys blogg drivs av WordPress