EXAMEN och det sista inlägget!

Postad i: Läsvärt, Personligt, Sjuksyrra, Studentliv, The Fanny way of life den 11 June, 2017 av Fanny Borg

HEJ på er! Det är med en underlig känsla jag skriver ikväll. I morse vaknade jag upp som sjuksköterska. Kan ni förstå? Jag är färdig sjuksköterska! Lördagen var en fantastisk dag som jag fick dela med vänner, familj och släkt. Jag är så otroligt lyckosam att ha så fina människor i min närhet! Gårdagen började med examensceremoni i Ryttargårdskyrkan tillsammans med klassen och deras inbjudna anhöriga. Under ceremonins cirka 90 minuter bjöds det på tal, sång och broschutdelning. När vi skulle gå in, till låten Goliat av Laleh, blev benen nästan stumma. Hur svårt kan det vara att gå? Jag har liksom promenerat på mina ben i snart 24 år, men då i den stunden var det som om jag glömt hur man gjorde. Och ensam var jag inte om den känslan. Överallt i ledet hördes “ääh fy jag kan inte”, “nu blev jag kissnödig” och liknande. Min fantastiska klass, som jag fått äran att ägna tre år tillsammans med. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: det är med en ära jag kommer ha dessa människor som kollegor, och tillsammans kommer vi att rädda liv.

Efter ceremonin blev det fotografering, innan alla delade på sig och åkte iväg för privata firande med sina anhöriga. Jag skålade med bubbel och åt fika tillsammans med min familj. Framåt eftermiddagen begav vi oss till Johannes kök i stan för att äta en god middag, fortfarande med familjen. Förutom att det var otroligt gott så var sällskapet oklanderligt! Mätta och glada umgicks vi i familjen någon timme efter maten, innan jag sedan begav mig hemåt för att lite snabbt försöka vila upp mig inför kvällen. La mig i sängen och försökte ta en tupplur på en 20-30 minuter, men det var omöjligt att somna. Låg mest och blundade och njöt av stunden – känslan av att vara färdig!

Kvällen spenderades med några klasskamrater på en uteservering. Det var en väldigt lugn kväll, ingen fest alls faktiskt, vilket var skönt. Vi bara mös och pratade lite strunt. Klockan 01 låg jag nerbäddad i min säng. När jag väl låg där i sängen, trött som aldrig förr, insåg jag att det på tre veckor skulle bli min sista ensamma natt i min egen säng. Varför kanske ni undrar? I examenspresent till mig själv ska jag ut och tågluffa i Europa med vänner som jag träffat i gymnasiet (som nu egentligen är mer som en familj än bara vänner). Lisa, en av dom som ska åka med mig, bor inte i Linköping så hon är hos mig redan ikväll och ska sova hos mig (vi kommer därmed sova skavfötters inatt). Tidigt imorgon bitti slänger vi nämligen på oss våra stora ryggsäckar och drar ut på vårt äventyr. Det är en känsla av skräck och förtjusning på samma gång!

Men nu ska jag inte bli långrandig. Jag vill avsluta inlägget med att säga TACK till er alla som läst, kommenterat och följt mig under dessa år. Tack för att jag har fått möjligheten att guida, att tipsa och att förklara. Och även TACK för alla era fina ord! Det har varit superroligt att få berätta om hur jag upplevt livet som student här i Linköping och det har varit ännu roligare att ha fått lära känna vissa av er läsare på riktigt – när ni har kommit fram till mig på campus och gett mig en kram har det verkligen värmt i hjärtat. Jag hoppas att jag har bidragit till något positivt och att ni har funnit min blogg hjälpsam och förhoppningsvis lite underhållande då och då. Lycka till i livet och ta hand om er!

STOR KRAM!

19074826_10155329543151054_218059611_o

Fanny Borg

Tja!
Vem är jag? Jag heter Fanny, född året 1993 och flyttade till Linköping våren 2014. Med ord och bilder hoppas jag på att ge er en inblick av hur livet kan vara för en sistaårsstudent på sjuksköterskeprogrammet.

Bakom mig har jag en djurvårdarutbildning med naturvetenskaplig inriktning samt två års biologistudier på högskolenivå. Efter mycket funderingar kom jag fram till att det var sjuksköterska jag ville bli! Jag har tidigare bloggat för biologiprogrammet så kollar ni på inlägg från juli 2014 och bakåt finner ni inlägg om det. Men nu är ni varmt välkomna att följa mig och mitt äventyr på Hälsouniversitet!

Ni kommer få ta del av alla härliga studentevenemang, alla dessa timmar vi spenderar framför böckerna och alla dessa fantastiska ögonblicken man bara kan uppleva som student. Jag hoppas på att ge er en uppfattning av hur livet som student kan vara - med alla dess toppar och dalar.

Om ni har funderingar om programmet och studentlivet är ni varmt välkomna att mejla mig på fanbo009@student.liu.se eller kommentera ett valfritt inlägg så ger jag er det bästa svaret jag kan!

Fannys blogg drivs av WordPress