Nu dÄ?

Postad i: Studentliv, The Fanny way of life den 27 May, 2017 av Fanny Borg

0 people like this post.

Det var det. Nu har jag haft mitt sista schemalagda nĂ„gonsin pĂ„ sjuksköterskeprogrammet. KĂ€nner sĂ„ overkligt! Vi firade med mys i trĂ€dgĂ„rdsföreningen och sen lite mat och dryck pĂ„ en uteservering i stan. KĂ€nns som att vi firar nĂ„got var och varannan dag just nu – och jag klagar inte. Livet Ă€r helt fantastiskt och vi nĂ€rmar oss vĂ„r legitimation FORT. Detta betyder ocksĂ„ att vi nĂ€rmar oss datumet dĂ„ jag hoppar pĂ„ ett tĂ„g frĂ„n Linköping och ut mot Europa tillsammans med mina vapendragare. DET Ă€r ocksĂ„ helt overkligt. Vi har pratat om den hĂ€r resan i sĂ„ mĂ„nga mĂ„nader och nu Ă€r det snart dags. SĂ„ spĂ€nnande och lĂ€skigt pĂ„ samma gĂ„ng!

Men, ett dilemma nu nÀr jag faktiskt Àr fÀrdig i skolan. Vad ska jag blogga om? I och med att jag inte gÄr nÄgot studierelaterat alls har jag lite idétorka.. Skicka förslag pÄ vad ni vill lÀsa om! Mejla fanbo009@student.liu.se eller kommentera valfritt inlÀgg!


 


IgÄr var en bra dag

Postad i: Personligt, Roligheter, Sjuksyrra, Studentliv, The Fanny way of life den 23 May, 2017 av Fanny Borg

0 people like this post.

IgĂ„r var en bra dag! Jag hade min presentation till omvĂ„rdnadseminariet, jag var opponent pĂ„ en annan klasskompis presentation OCH jag fick reda pĂ„ att C-uppsatsen Ă€r godkĂ€nd! SÅ LYCKLIG! Det enda jag har kvar i pluggvĂ€g nu fram till examensceremonin 10 juni Ă€r att sitta och lyssna i tvĂ„ dagar till pĂ„ omvĂ„rdnadspresentationer. LYSSNA. Jag ska inte göra nĂ„gonting mer Ă€n sĂ„. Hur fantastisk Ă€r inte detta?! Som ni förstĂ„r sĂ„ Ă€r jag otroligt glad just nu – jag Ă€r klar.

NÀhÀ nu ska jag vÀl ta och packa vÀskan, koka upp lite tevatten till min termos och bege mig mot skolan. NÀst sista gÄngen. Helt sjukt!

 

Flickan till höger om mig har varit min partner in crime alla dessa tre Ă„ren. Snart flyttar hon hem till VĂ€stergötland igen – kĂ€nns sĂ„dĂ€r! 

Screenshot_2015-08-22-12-16-46


 


En vecka passerar sÄ fort

Postad i: Roligheter, The Fanny way of life den 21 May, 2017 av Fanny Borg

0 people like this post.

Hej pÄ er!

Återigen Ă€r jag lite dĂ„lig pĂ„ att uppdatera hĂ€r, ber om ursĂ€kt för det! Det Ă€r SÅ mycket som ska göras, fixas och tĂ€nkas pĂ„ just nu sĂ„ jag glömmer liksom bort bloggen lite. SĂ€rskilt denna vecka har det varit massor att göra. Kanske inte jĂ€ttemycket med plugget och studier, men vĂ€ldigt mycket som Ă€ndĂ„ har till studentlivet. Jag Ă€r med och anordnar examenssittningen nu i början av juni och det har varit en hel del inför det – planera, prata med Harrys (dĂ€r vi ska sittningen), fixa och ordna. Sen har det varit mycket annat som har behövts fixas den hĂ€r veckan. Men i fredagsförmiddag gjorde jag det allra sista Ă€rendet för vecka – SÅ SKÖNT.

Den hÀr helgen har varit helt fantastisk. Verkligen fantastisk. Fredagen började med en mysig förmiddag i solen, för att sedan fortsÀtta med bubblig dryck och volleyboll i trÀdgÄrdsföreningen med vÀnner. Sen pÄ kvÀllen blev det lekar och hÀng i kvÀllssolen i Ryd tillsammans med vÀrldens finaste blivande sjuksköterskor. KvÀllen avslutade vi pÄ UteKravallen dansades till Movitz! GÄrdagen spenderade jag ute pÄ landet hemma hos mormor och morfar. Vi (lÀs jag och mammas hund, resten av sÀllskapet tyckte det var för kallt hehe) badade i Hargsjön, fikade, Ät jordgubbar och hade en riktig somrig dag. PÄ kvÀllen stannade jag kvar i Mjölby ett tag och hade en tjejkvÀll med mamma. SÄ himla mysigt!

Idag ska jag trÀffa Lisa. Hon slutar jobba strax och dÄ ska vi bege oss ut pÄ en glass eller tvÄ pÄ stan. Inte varje dag jag har möjlighet att trÀffa henne sÄ det ska bli vÀldigt trevligt!

 

Imorgon startar Ànnu en ny vecka. Just morgondagen kommer bjuda pÄ omvÄrdnadsseminarium. Jag ska opponera pÄ en klasskamrat och sÄ ska jag Àven ha min egen presentation (jag ska prata om skallskador och empowerment!). SÄ efter imorgon Àr jag egentligen klar med 99 % av min utbildning. Det enda som fattas nu Àr ett godkÀnt pÄ examensarbetet (uppsatsen). Förra veckan lÀmnade vi in kompletteringarna vi fick efter vÄr framlÀggning sÄ nu hoppas vi att vi blir godkÀnda. HÄll tummar och tÄr!

IMG_2160 IMG_2182


 


Redo att skickas in!

Postad i: AllmÀn den 11 May, 2017 av Fanny Borg

1 people like this post.

Hej hej och hoppas ni har en fin torsdagskvÀll! IgÄr satte jag fart pÄ mig sjÀlv och Àgnade en hel del timmar framför dataskÀrmen. Det var inte det roligaste jag kunde göra en onsdag, MEN jag fick sÄ mycket gjort. NÀr jag vaknade i morse hade jag bara kvar att göra en powerpoint samt skriva en sammanfattning pÄ 200 ord av omvÄrdnadsarbetet. SÄ, nu ikvÀll sitter jag med ett litet glas vin bredvid mig och har hela omvÄrdnadsarbetet fÀrdigt och redo att skickas in. KÀnslan Àr rÀtt underbar mÄste jag sÀga! Men jag vÄgar inte skicka in ikvÀll. Kaaanske vill Àndra pÄ nÄgot imorgon nÀr jag lÀser igenom allt igen hehe.

Resterande del av kvÀllen tÀnkte jag spendera med en bra serie och mysa med katterna. Imorgon vÀntar tvÀttstugan, storstÀdning av lÀgenheten och pyssel med C-uppsatsen. KvÀllen Àr fortfarande helt oplanerad, sÄ vi fÄr se om jag hamnar i soffan eller hittar pÄ nÄgot roligt!

 

hĂ€r Ă€r en bild frĂ„n början av förra terminen – myspys! 

14358734_10154171233533929_5440613558941032347_n


 


Knyter ihop sÀcken?

Postad i: Sjuksyrra, Studentliv, The Fanny way of life den 9 May, 2017 av Fanny Borg

1 people like this post.

Hej hallÄ pÄ er! Idag har jag en dag dÀr det kÀnns som att jag röjer bort en massa mÄsten. I förmiddags var det dags för katternas 1Ärs vaccinering, sÄ det Àr nu avbockat och klart (dom skötte sig felfritt hos veterinÀren!). Utöver det har jag sorterat en massa papper som hör till skolan och satt in dessa i pÀrmar. IgÄr gick jag pÄ den sista framlÀggningen som jag behövde nÀrvara pÄ för att fÄ godkÀnt i examensarbeteskursen (bara att fÄ hela C-uppsatsen godkÀnd kvar nu dÄ). SÄ, idag har jag lÀmnat in papper frÄn det till studieadministratören. Jag har Àven, Àntligen, lÀmnat in alla papper som min kontaktlÀrare ska ha frÄn min praktik sÄ att jag Àven kan fÄ in poÀngen för praktiken. KÀnslan av att man hÄller pÄ att knyta ihop sÀcken Àr verkligen nÀrvarande!

Just nu sitter jag i skolan och arbetar med omvĂ„rdnadsseminariet. Jag har kommit en bra bit Ă€ndĂ„ tycker jag. Verkligen inte klar Ă€n, men jag har en hel del artiklar som kĂ€nns nyttiga, jag har letat upp en rad olika bra böcker, jag har en plan pĂ„ vad jag ska skriva om och hur jag ska koppla mina begrepp och min diskussion i de tre olika frĂ„gestĂ€llningarna och jag har Ă€ven kommit en hyfsad bit pĂ„ sjĂ€lva texten. KĂ€nns riktigt bra! Dock Ă€r motivationen SUPERlĂ„g. Tror det beror pĂ„ att det Ă€r det sista individuella arbetat jag gör och att det dĂ€rför kĂ€nns lite “slĂ€pande” liksom. MĂ„ste rycka tag i mig sjĂ€lv och helt enkelt bara skriva det – jag har ju som sagt planen och allt, bara att göra det ocksĂ„ hehe.

Om knappt en timme ska jag befinna mig pÄ Clinicum för tillbringa eftermiddagen med att förbereda oss till IPL-dagen som Àr den 18de maj. IPL stÄr för interprofessionellt lÀrande. PÄ IPL-dagen ska vi tillsammans med lÀkarna öva pÄ patienter som kommer in som akutfall. SÄ idag ska vi mest repetera akutlÀkemedel och hur man agerar relaterat till andning, cirkulation och liknande om en akut situation uppstÄr. Vi ska Àven fÄ lite praktisk information om sjÀlva IPL-dagen. Blir nog roligt och ett skönt avbrott frÄn skrivandet!

 

nu lÀngtar jag sÄ mycket efter lediga sommardagar tillsammans med mina favoriter!

IMG_0230


 


Fanny Borg

Fanny Borg
Tja!
Vem Àr jag? Jag heter Fanny, född Äret 1993 och flyttade till Linköping vÄren 2014. Med ord och bilder hoppas jag pÄ att ge er en inblick av hur livet kan vara för en sistaÄrsstudent pÄ sjuksköterskeprogrammet.

Bakom mig har jag en djurvÄrdarutbildning med naturvetenskaplig inriktning samt tvÄ Ärs biologistudier pÄ högskolenivÄ. Efter mycket funderingar kom jag fram till att det var sjuksköterska jag ville bli! Jag har tidigare bloggat för biologiprogrammet sÄ kollar ni pÄ inlÀgg frÄn juli 2014 och bakÄt finner ni inlÀgg om det. Men nu Àr ni varmt vÀlkomna att följa mig och mitt Àventyr pÄ HÀlsouniversitet!

Ni kommer fÄ ta del av alla hÀrliga studentevenemang, alla dessa timmar vi spenderar framför böckerna och alla dessa fantastiska ögonblicken man bara kan uppleva som student. Jag hoppas pÄ att ge er en uppfattning av hur livet som student kan vara - med alla dess toppar och dalar.

Om ni har funderingar om programmet och studentlivet Àr ni varmt vÀlkomna att mejla mig pÄ fanbo009@student.liu.se eller kommentera ett valfritt inlÀgg sÄ ger jag er det bÀsta svaret jag kan!


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Fannys blogg drivs av WordPress