Nytt nummer av nyhetsbrevet!

Postad i: AllmÀn den 20 June, 2018 av andwa12

0 people like this post.

 

Nu har vi skickat ut ett nytt nummer av HELIX nyhetsbrev.

 


 


HELIX-aktiviteter under hösten

Postad i: AllmÀn den 18 June, 2018 av andwa12

1 people like this post.

Vi har redan bokat in ett antal aktiviter i höst, men kommer att fylla pÄ listan med nÄgra seminarier till. Kontakta oss om ni Àr intresserade av att vi lyfter upp nÄgon sÀrskilt frÄga i ett seminarium!

 

5/9 – Seminarium om kompetensutveckling pĂ„ arbetsplatser med Anette Andersson, Unionen
12/9 – Seminarium om “Science and Technology Parks” med Alberto Albahari, University of Malaga
18/9 – Workshop: Workshops som metod i interaktiv forskning. Arrangeras med MdH (Eskilstuna)
3/10 – Workshop: Vad Ă€r en kompetent kvalitets- och verksamhetsutvecklare? Jason Martin, LiU
12/10 – Slutseminarium för Agneta Halvarsson Lundqvist, LiU
24/10 – HELIX-dagen
21/11 – Seminarium om aktivitetsbaserade kontor med Linda Rolfö, KTH

 

Det kommer att komma mer information om respektive aktivitet i inbjudningar under hösten. Om du vill anmÀla dig redan nu kan du maila Gunilla Rapp.


 


Ledarskap, chefskap och medarbetarskap vid LiU​ – MedLed

Postad i: AllmÀn den 17 June, 2018 av andwa12

0 people like this post.

Under de senaste tvÄ Ären har HELIX medverkat i ett utvecklingsarbete vid Linköpings universitet. Utvecklingsarbetet gick under namnet MedLed och inriktades mot frÄgor om ledarskap, chefskap och medarbetarskap. MedLed har drivits av Lotta Löfgren-Markör och Heather Forsyth frÄn HR-avdelningen och Andreas Wallo frÄn HELIX. Syftet med MedLed har varit att skapa tydlighet och enkelhet i hur Linköpings universitet ser pÄ och hanterar frÄgor om ledarskap, chefskap och medarbetarskap för att medverka till ökad hÄllbarhet hos chefer/ledare och medarbetare.

Med utgÄngspunkt i ett stort empiriskt material och en litteraturöversikt innehÄllande klassiska teorier och aktuell forskning har MedLed-teamet skrivit en rapport som nu Àr publicerad. Rapporten finns att ladda ner hÀr.


 


HELIX pÄ FALF-konferens

Postad i: AllmÀn den 13 June, 2018 av andwa12

0 people like this post.

Den 10–12 juni hölls i GĂ€vle den Ă„rligen Ă„terkommande FALF-konferensen. FALF stĂ„r för ”Forum För Arbetslivsforskning” och Ă€r en bred konferens dĂ€r forskning om arbetslivet presenteras.

Konferensen nÀsta Är, dvs 2019, kommer att arrangeras av HELIX i samarbete med Arbetets museum i Norrköping. Platsen blir Arbetets museum och boka gÀrna datum redan nu: 10-12 juni.

Mattias Elg och Henrik Kock deltog vid Ă„rets konferens i GĂ€vle. Utöver sjĂ€lva deltagandet var vi naturligtvis ocksĂ„ intresserade av att ”kĂ€nna av” konferensen, prata med arrangörerna och fĂ„ ett intryck av vad som kan vĂ€nta oss. I det stora hela tycker vi att det var det en bra konferens med bra keynotes och mĂ„nga intressanta presentationer.

Nu Àr uppgiften för oss att efter sommaren dra igÄng planeringsarbetet och engagera forskare, styrelsen och partnerskapet för att göra en riktigt bra konferens. Och naturligtvis försöka övertrÀffa GÀvle. Vi Äterkommer om detta.

Ha en bra sommar!


 


NÀr din chef Àr en app!

Postad i: AllmÀn den 8 June, 2018 av andwa12

1 people like this post.

Den hĂ€r veckan har HELIX gĂ€stats av Ellen MacEachen frĂ„n School of Public Health and Health Systems vid University of Waterloo i Kanada. Ellen höll bland annat ett vĂ€lbesökt seminarium pĂ„ temat “When your boss is an app” och berĂ€ttade dĂ„ om ett pĂ„gĂ„ende forskningsprojekt om gig-ekonomin. Ellen och hennes kollegor studerar bland annat Uber.

Ellen MacEachen,
filosofie doktor, School of public health and health systems, University of Waterloo
Foto Pia Molin

 

En lÀngre artikel om Ellens seminarium finns hÀr


 


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.HELIX blogg drivs av WordPress