HELIX presenterar forskning pÄ PIN-C

Postad i: AllmÀn den 17 January, 2018 av matel09

0 people like this post.

Under tre intensiva dagar har HELIX ledningsgrupp deltagit pÄ den internationella konferensen PIN-C (Participatory Innovation Conference). I Är arrangerades den av vÄra kollegor pÄ MÀlardalens högskola i Eskilstuna. Ett stort tack till arrangören för ett föredömligt och inspirerande event! Arrangemanget skilde sig frÄn andra konferenser genom lite nya former och arbetssÀtt. SÀrskilt bra blev det dÄ vi deltog i ett specifikt track om interaktiva forskningsmetoder och gemensam kunskapsbildning. HÀr fick vi möjlighet att under fyra sessions fördjupa oss i olika aspekter som olika forskarroller, typer av gemensam kunskapsbildning, hur vi mÀter effekter av forskningen och vilka behov av utveckling som identifierats. Vi bidrog ocksÄ med ett paper om hur HELIX jobbar med interaktiv forskning för hÄllbar utveckling i organisationer.

VÄrt arbete togs emot vÀl och den interaktiva forskningsmodellen som tagits fram inom ramen för HELIX refererades flitigt av forskare frÄn andra lÀrosÀten under konferensen. Speciellt roligt var det att Andrew Van de Ven, Professor Emeritus, University of Minnesota, hade plockat upp modellen i sin keynote. Van de Ven gjorde en lysande presentation av det arbete han kallar Engaged Scholarship, som har mÄnga likheter med de interaktiva forskningsmodeller vi anvÀnder. Vi fick god inblick i hur Engaged scholarship knyter an forskning och praktik till olika faser i forskningsprocessen. För den som Àr intresserad finns en guldgruva att ösa ur. Allt material som Van de Ven anvÀnder i sin kurs pÄ University of Minnesota finns upplagd pÄ hans hemsida (https://sites.google.com/a/umn.edu/avandeven/course-websites/mgmt-8101-theory-building-and-research-design).

Vi konstaterar att det finns behov att förtydliga och utveckla begreppen och modeller inom den interaktiva forskningen. Hur skiljer sig vÄr forskning frÄn andra former av gemensam kunskapsbildning? Hur kan vi förstÄ vikten av den interaktiva forskningen utifrÄn forskningens olika faser? Dessa och andra frÄgor tar vi med oss.

Mattias, Martina, Henrik, Andreas


 


VĂ€lkommen till HELIX-bloggen

Postad i: AllmÀn den 11 December, 2017 av andwa12

0 people like this post.

Hej och vÀlkommen till HELIX blogg!

HÀr kommer vi att presentera vÄr forskning och samverkan i partnerskapet. Vi kommer att turas om att skriva lite lÀngre inlÀgg om vÄr verksamhet och tanken Àr dÀrmed att bloggen ska fungera som ett komplement till HELIX övriga kanaler sÄsom hemsidan, nyhetsbrevet, Facebook och LinkedIn. Och appropÄ nyhetsbrevet sÄ skickades det tredje numret ut idag. Om du vill stÄ med pÄ nyhetsbrevslistan kan du kontakta HELIX-koordinatorerna.


 


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.HELIX blogg drivs av WordPress