Sverige behöver kunskapscenter för digitalisering

Postad i: AllmÀn den 16 November, 2018 av andwa12

0 people like this post.

 

Sverige behöver ett nationellt kunskapscenter för samhÀllets digitalisering. Det föreslÄr Ulf Melin, professor i informatik vid LiU och forskare vid HELIX, som utrett frÄgan och i dagarna presenterar en ny rapport.

HĂ€r finns ett reportage om Ulfs forskning:

 

Kolla ocksÄ denna film om Ulf:


 


HELIX-seminarium 2019

Postad i: AllmÀn den 16 November, 2018 av andwa12

0 people like this post.

 

Vi har redan börjat boka in HELIX-seminarier för nÀsta termin. Den 22 februari har vi glÀdjen att ta emot Jurgen De Wispelaere frÄn Institute for Policy Research, University of Bath.

Jurgen kommer att hÄlla ett seminarium pÄ temat: Exit-pusslet: Bör (osÀkert) anstÀllda stödja förslag om basinkomst?

Seminariet hÄlls pÄ engelska.

Se inbjudan för mer information.

Inbjudan Jurgen De Wispelaere 2019


 


Rekordstort intresse för Helixdagen!

Postad i: AllmÀn den 29 October, 2018 av andwa12

0 people like this post.

 

Artikel pÄ LiUs hemsida om HELIX-dagen.

 

 


 


Workshop om digitalisering

Postad i: AllmÀn den 29 October, 2018 av andwa12

0 people like this post.

 

Den 27 november ordnar HELIX en workshop om utmaningar med digitalisering i arbetslivet. Workshopen tar sin utgÄngspunkt i en intervjubaserad studie som har genomförs tidigare i Är. UngefÀr hÀlften av HELIX parter har i studien berÀttat om vad man lÀgger i begreppet digitalisering, vilka utvecklingsinitiativ som Àr centrala och vilka utmaningar och möjligheter som man har stött pÄ.

 

Se inbjudan för mer information:

Inbjudan till workshop Digitalisering

 

/Ulf Melin och Mattias Elg


 


Rapport frÄn HELIX-dagen

Postad i: AllmÀn den 25 October, 2018 av andwa12

0 people like this post.

Den 24 oktober hölls den Ă„rliga HELIX-dagen pĂ„ Konsert & Kongress i Linköping. Det blev en vĂ€lbesökt dag med ca 140 deltagare. Det breda programmet uppvisade en spĂ€nnvidd av arbetsrelaterade teman kopplade till bĂ„de privat och offentlig verksamhet. Inbjudna förelĂ€sare var bl a Annika Engström, Jönköping University, som talade om hur man leder lĂ€rande professionellt och Anders Ekholm, Institutet för Framtidsstudier, som mĂ„lande beskrev hur digital teknik kan bidra till en bĂ€ttre framtida vĂ€lfĂ€rd. Flera HELIX-forskare och partners presenterade ocksĂ„ olika studier med fokus pĂ„ exempelvis mĂ€tning och utvĂ€rdering av kompetensutveckling för lĂ€rande, drivkrafter för stĂ€ndig förbĂ€ttring, kvinnors företagande, hur rĂ€ttvis vĂ„r sjukförsĂ€kring Ă€r, organisering av lĂ€rande för organisatorisk innovation, och hur man skapar en kultur för engagemang. Årets HELIX-dag fylldes av engagerade diskussioner och glada skratt, och vi ser redan fram mot nĂ€sta Ă„r.

 

 


 


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.HELIX blogg drivs av WordPress