IKOS Institutionsstyrelse har en egen bokcirkel!

Idag hade IKOS institutionsstyrelse sammanträde i Norrköping. Innan vi skiljdes åt fick alla ledamöter en bok; The Good University av Raewyn Connell. Boken handlar om det goda universitetet, vad som utgör  ett gott universitet och om vilka krafter som utmanar detta goda. Boken handlar också om hur vi gemensamt kan bidra till att universitetet blir en plats för kreativitet, kritik, samhällsengagemang och intellektuell utveckling.

Planen är att vi ska inleda varje IS-möte med en kort reflektion kring ett par kapitel i boken. Den som vill kan lyfta fram något som kändes särskilt tänkvärt eller provocerande, och som har koppling till vår egen vardag inom akademin.  Förhoppningsvis kan detta bli ett sätt för oss att hålla kvar vid frågor som är övergripande och fundamentalt viktiga, men som inte självklart får en egen plats på våra dagordningar.

Posted in Allmän.