IKT-podden avsnitt 7: Creative commons och immaterialrättsaktivism

Postad i: IKT-studions podcast den 22 June, 2017 av Anna Söderström

bloggenE07

Årets längsta dag, då drämmer vi till med avsnitt 7 av IKT-podden.
Soundcloud – IKT-podden
Sök upp IKT-podden i iTunes

Avsnitt 7

Vi försöker hitta blommorna och bären i snårskogen som rör upphovsrätt genom att prata om Creative commons och den ideologi som ligger bakom utvecklingen av denna upphovsrättslicens. Creative commons är en viktig licens att både känna till och lära sig använda i din roll som lärare, lärarutbildare, lärarstudent, anställd vid LiU, kreatör eller överhuvudtaget om du vill använda multimodalt innehåll i olika sammanhang.

Sharing is caring och frågan är – vad är det Anna har så svårt att uttala egentligen?

Välkommen att lyssna på avsnitt 7 av IKT-podden!

Länkar till det vi pratar om i podden:

Skolverket om Creative commons i skolan

Wikimedia Commons

Creative Commons Sverige

Vad är Creative Commons? Webbstjärnan via Kristina Alexandersson förklarar

Taggar:

IKT-studion

IKT-studion på LiU älskar teknik! Här rapporterar vi om intressanta prylar och smarta tips vi stöter på i vårt arbete för att göra LiU lite mer digitalt, och om vad som händer i lokalen längst in, längst upp i Key-huset.

3d-skrivare appar Cura digital storytelling digitalt berättande flipped classroom Google IKT IKT-dagen IKT-podden iPad LISAM makerkultur pedagogiska språnget podcast wikimedia commons Wikipedia

IKT-studion drivs av WordPress