Verktygslådan #6: Digitalt berättande – en workshop från IKT-studion

Postad i: digitalt berättande, Mobila verktyg & appar, Multimodalt, Presentationsteknik, Verktygslådan den 26 October, 2017 av Anna Söderström

Under hösten har vi arbetat med ett koncept med olika typer av grupper, både studenter, anställda och externa deltagare (från utbildningsväsendet/forskning) och här kommer en grundläggande presentation av vad del 1 i denna workshop innebär. Den följs helst även upp av en workshop med fokus på att använda den digitala berättelse som skapas i att sedan bearbeta det med hjälp av presentationsteknik, augmented reality-tänk och kollaborativ reflektion med hjälp av digitala verktyg. Till detta kommer även ett inspel om Creative commons och Wikipedia.

I slutet av presentationen finns listor över de appar vi använder i dessa workshops.

Taggar:  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

IKT-studion

IKT-studion på LiU älskar teknik! Här rapporterar vi om intressanta prylar och smarta tips vi stöter på i vårt arbete för att göra LiU lite mer digitalt, och om vad som händer i lokalen längst in, längst upp i Key-huset.

3d-skrivare appar Cura digital storytelling digitalt berättande flipped classroom Google IKT IKT-dagen IKT-podden iPad LISAM makerkultur pedagogiska språnget podcast wikimedia commons Wikipedia

IKT-studion drivs av WordPress