Uppstart Lisam Forum

Postad i: Didacticum, IKT-pedagogerna, Lärmiljöer, LISAM den 8 June, 2018 av Anna Söderström

Igår samlades ett antal personer från olika håll för att diskutera ett gemensamt intresse: Vår lärplattform Lisam! Den används och utvecklas i stor utsträckning, men användningen ser väldigt olika ut och det vore bra att dra lärdom av de erfarenheter som finns. Från Didacticums håll vill vi hjälpa till att fundera ur ett pedagogiskt perspektiv, vad går att göra? Vad gör andra och var finns det goda exempel? Det finns schemalagda utbildningar i hur Lisam funkar, men hur når en ut med uppdateringar och möjligheter som kommit successivt? Det är en utmaning, men vi kommer fortsätta utveckla samtalet och kommunicera ut det via olika kanaler.

Det jag ser fram emot att jobba med är den visuella aspekten, hur bygger vi in andra medier än text och dokument? Hur kan en jobba med färg, form, bild och lösningar för social interaktion för att nå ut med kursinnehållet så som det är tänkt? Ett digitalt rum behöver också en begriplig design, såsom ett fysiskt rum, för att lärmiljön ska funka som just LÄRmiljö.

/Anna

Taggar:  -  -  -  -

IKT-studion

IKT-studion är sen 2018 en del av högskolepedagogiskt centrum Didacticum. I den här bloggen samlar IKT-pedagogerna Anna Söderström och Linnea Björk Timm mfl tips, lärmaterial och omvärldsbevakning inom området utbildning och IKT för lärare inom högre utbildning.

3d-skrivare appar Cura digitalt berättande flipped classroom Google IKT IKT-dagen IKT-podden iPad LISAM makerkultur pedagogiska språnget podcast presentationsverktyg wikimedia commons Wikipedia

IKT-studion drivs av WordPress