Digitalisera din föreläsning – pedagogiska tankar, produktion och distribution

Postad i: Didacticum, digitalt berättande, Flipped classroom, IKT-pedagogerna, Lärmiljöer, LISAM, Multimodalt, Presentationsteknik den 21 June, 2018 av Anna Söderström

Nu finns första delen uppe på YouTube och i Lisam för dig som vill komma igång med att digitalisera din föreläsning baserat på en befintlig powerpoint. Tanken är att du tar del av materialet, gärna tillsammans med kollegor för att få till en diskussion kring hur en ska tänka kring ett asynkront format – dvs ett format där innehållet distribueras när det passar mottagaren. Förslagsvis digitalt, via en lärplattform.

Spellistan ovan består av 13 avsnitt samt en uppmaning att ta del av det våra kollegor Emma och Stina har producerat på bloggen: Värt att veta – IT-tips för dig som jobbar vid LiU

Spela in föreläsning i ppt from LiU Medicin & Hälsa on Vimeo.

Taggar:  -  -  -  -  -  -  -  -  -

IKT-studion

IKT-studion är sen 2018 en del av högskolepedagogiskt centrum Didacticum. I den här bloggen samlar IKT-pedagogerna Anna Söderström och Linnea Björk Timm mfl tips, lärmaterial och omvärldsbevakning inom området utbildning och IKT för lärare inom högre utbildning.

IKT-studion Didacticum drivs av WordPress