God jul

Postad i: Övrigt den 14 December, 2017 av Stina Hellberg

0 people like this post.

 

Bildkälla: https://openclipart.org/detail/28595/christmas-balls

 


 


Bli vän med sladdarna

Postad i: Föreläsa den 1 December, 2017 av Stina Hellberg

0 people like this post.

När det gäller teknik så är det lätt att sätta sig själv i ett fack. Jag trodde länge att jag var en person som inte är “bra på sladdar”. Tills att jag en dag insåg att det inte är så komplicerat.

 

Att lära känna de vanligaste sladdarna är en kunskap man garanterat har användning för. Och det är en sak mindre att vara nervös för när man ska genomföra en föreläsning eller koppla upp sig mot videokonferens.

 

Linnea som jobbar på LiUs IKT-studio har spelat in två filmer om sladdar:

 

 

Visste du förresten att IKT-studion har en blogg med massa bra tekniktips för dig som jobbar med undervisning? In och läs här: http://blog.liu.se/iktstudion/

/Stina


 

Taggar:Spara en PowerPoint-presentation som åhörarkopior

Postad i: Adobe Acrobat, Föreläsa, PDF, PowerPoint den 16 November, 2017 av Stina Hellberg

0 people like this post.

Såhär gör man för att spara en PowerPoint som åhörarkopior:

 

Gå in under fliken ARKIV.

 

Välj Skriv ut.

 

Välj att skriva ut 3 bilder per sida. Välj skrivaren Adobe PDF och klicka därefter på Skriv ut.

 

Presentationen sparas då som en PDF-fil med utrymme att föra anteckningar på.

 

/Stina


 

Taggar:  -  - Mötesbokning med Doodle

Postad i: Övrigt den 3 November, 2017 av Emma Busk Winquist

0 people like this post.

Doodle är ett enkelt och praktiskt verktyg för att boka in möten med flera personer med fulltecknade kalendrar. Du lägger upp ett antal olika alternativa mötestider och så får dina deltagare fylla i vilka de kan, vilka de inte kan och vilka de kanske skulle kunna vid behov. Inga särskilda konton eller inloggningar behövs. Så här funkar det:

Gå till https://doodle.com

Doodle startsida

Skriv in ett namn på ditt möte i första textfältet och klicka på “Skapa Doodle-omröstning”.

I nästa steg ska du bestämma dagar och tider som dina deltagare kan välja mellan.

Ställ in dagar och tider

 

Du kan ange så många olika dagar och tider som du själv vill, men om du anger väldigt många kan omröstningen bli ganska svår att besvara. Du kan också välja samma tid varje dag eller olika tider för respektive dag, eller flera olika tider på samma dag.

Fler alternativ för din omröstning

Om du vill ge dina deltagare möjlighet att svara annat än bara ja eller nej så hittar du det under knappen Inställningar nedanför tidsinställningarna. Här finns även några andra praktiska alternativ såsom att bara visst antal platser finns till varje mötestid – om du vill boka in enskilda möten eller vissa grupper via Doodle.

Inställningar

I min omröstning har jag valt alternativet ja, nej, vid behov. Klicka bekräfta när du är klar.

Vem bokar mötet?

Skriv in vem du är och din e-postadress.

Omröstningen är färdig - du får en länk att skicka ut.

Nu är din omröstning färdig att skicka ut till dina deltagare. Du kan antingen kopiera länken själv och mejla ut till dina deltagare eller låta Doodle skicka ut den. Du får själv ett mejl med en administratörslänk till omröstningen där du kan gå in och kolla svar, redigera den samt stänga omröstningen när den är klar.

Svara på mötesförfrågan

Svara

För att välja alternativet “Vid behov” klickar deltagaren två ggr i rutan för det mötet. Då vet du som arrangör att den personen vid behov kan boka om andra åtaganden för att vara med på ditt möte.

Ha ett bra möte!

/Emma


 

Taggar:Anmälningslista i Lisam

Postad i: Lisam den 19 October, 2017 av Stina Hellberg

0 people like this post.

Lisam har släppt en ny funktion för att skapa anmälningslistor där studenter kan anmäla sig till aktiviteter. För varje aktivitet kan du lägga in tillfällen, med möjlighet att begränsa hur många studenter som anmäler sig till varje. I filmen visar jag hur man lägger till Anmälan i ett kursrum och skapar en aktivitet.

 

(Videons längd: 3:51. Klicka här eller på Vimeologgan nere i hörnet om du vill se den i större format >>)

Anmälan i Lisam from Stina Hellberg on Vimeo.


 

Taggar:  - Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi jobbar på IMH (Institutionen för medicin och hälsa alltså). Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Adobe Acrobat Adobe Connect Appar Bilder Excel Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Lisam Mac Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Skype för företag Videokonferens Word

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress