Välkommen till Zoom-support 20/11

Postad i: Interaktiva möten, IT-utbildningar, Videokonferens, Zoom den 14 November, 2019 av Stina Hellberg

0 people like this post.

Den 26 november kommer IT-utbildarna att hålla en IT-utbildningsdag med fokus på miljön. För första gången så är IT-utbildningsdagen resfri, vilket innebär att du ansluter dig till dagen via videokonferensverktyget Zoom från valfri plats.

Är det första gången du använder Zoom? Titta i så fall gärna på den här filmen om hur du kopplar upp dig som deltagare till ett Zoom-möte:

Du är även välkommen till ett Drop in-tillfälle den 20 november kl. 15.00-16.30, då vi finns på plats på tre av våra campus och kan visa dig hur du använder Zoom:

Campus Norrköping, UFs mötesrum, plan 2, Kåkenhus
Campus US, Äpplet, plan 13, Hus 511
Campus Valla, Kuben, plan 5, Studenthuset

 

Vi ses!

/Stina

0


 

Taggar:IKT i undervisning

Postad i: Föreläsa, Spela in föreläsning den 6 November, 2019 av Emma Busk Winquist

1 people like this post.

Ska du spela in din föreläsning som en film? Då kan du få lite bra tips och idéer i den här filmen. Jag talar en del om hur du kan tänka för att undvika “Death by Powerpoint”, vilka olika inspelningsmöjligheter det finns och hur du kan hitta bilder som du har rätt att använda till din film. Jag går också igenom vad du kan tänka på rent praktiskt när du ska spela in ljudet.

Relaterade inlägg

Mycket nöje med din filminspelning!

/Emma

0


 

Taggar:  -  -  -  -  -  - IT-utbildningsdag med miljötema

Postad i: Övrigt den 31 October, 2019 av Stina Hellberg

0 people like this post.

Den 26 november kommer LiU hålla en utbildningsdag med fokus på IT och miljön, den kommer hållas endast i videokonferensverktyget Zoom mellan 8:30-12:00.

Läs mer och anmäl dig här.

0


 


Koppla upp dig som deltagare i ett Zoom-möte

Postad i: Interaktiva möten, Videokonferens, Zoom den 16 October, 2019 av Stina Hellberg

0 people like this post.

Ska du delta i ett Zoom-möte för första gången? I den här filmen visar jag hur du förbereder dig, samt hur du använder mikrofon, kamera och chatt när du kommer in i mötet. Filmen riktar sig till dig som är anställd vid LiU.

 

Koppla upp dig som deltagare i ett Zoom-möte from Stina Hellberg on Vimeo.

/Stina

0


 

Taggar:Aviseringar i Teams

Postad i: Stress, Teams den 10 October, 2019 av Stina Hellberg

1 people like this post.

Det senaste året har Teams blivit ett väldigt populärt verktyg för samarbete här på LiU. Men jag tror att det är vanligt att känna sig överväldigad inför att hantera informationsflödet i Teams. Dels för att man får ständiga aviseringar i form av popup-fönster och aktivitetsnotiser. Men kanske också för att man är rädd att missa viktig information som läggs ut i ett Team. Så hur hittar man en bra balans mellan att hålla sig uppdaterad och att finna arbetsro?

 

I filmen går jag igenom hur du styr Vad du ska bli aviserad om, Hur du blir aviserad och När du blir aviserad. Jag kommer dessutom att berätta hur jag resonerar när ställer in mina aviseringar i Teams.

 

Aviseringar i Teams from Stina Hellberg on Vimeo.

 

/Stina

0


 

Taggar:  -  - Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi jobbar på IMH (Institutionen för medicin och hälsa alltså). Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

Adobe Connect Excel Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Skype för företag Stress Videokonferens Word

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress