Redigera ett PDF-dokument

Postad i: Adobe Acrobat, Officepaketet, PDF den 20 April, 2017 av Stina Hellberg

Behöver du redigera i ett PDF-dokument? Då finns det några olika sätt att göra det på. För det andra och tredje tipset behöver du Adobe Acrobat. Kontakta Helpdesk om du önskar få det installerat på din dator.

Redigera i originaldokumentet

Det bästa är om du kan hitta originaldokumentet i till exempel Word, Excel eller Powerpoint. Redigera i så fall i det dokumentet och skapa sedan en ny PDF.

Redigera i PDF-dokumentet

Om du bara ska göra en liten ändring och har Adobe Acrobat installerat på datorn så kan du redigera direkt i PDF-dokumentet. Gå i så fall in under Verktyg och välj Redigera PDF. När du har redigerat dokumentet sparar du det som vanligt.

Redigera

Exportera till annat format

Ska du genomföra en större ändring så kan det vara smidigast att exportera dokumentet till ett annat format. För det här alternativet behöver du också ha Adobe Acrobat installerat på datorn. Gå in under fliken Verktyg och välj Exportera PDF. Därefter får du välja vilket format du vill exportera till. När du har redigerat det nya dokumentet kan du spara det som en ny PDF-fil.

Exportera

/Stina

Taggar:  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi jobbar på IMH (Institutionen för medicin och hälsa alltså). Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

Emma (Koordinator och kommunikatör) & Stina (Administratör och IT-pedagog)

Adobe Acrobat Adobe Connect Appar Excel Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Lisam Lync Mac Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Skype för företag Videokonferens Word

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress