Ställ in startsida i din webbläsare

Postad i: Övrigt, Webb den 14 September, 2017 av Emma Busk Winquist

I webbläsaren kan du ställa in att en eller flera sidor öppnas automatiskt varje gång du startar programmet. I veckans inlägg beskriver jag hur du gör i Chrome, Firefox och Microsoft Edge.

Öppna din webbläsare och ta fram den (eller de) sida du vill ha som startsida. Ett förslag är att använda institutionens intranät och eventuella gruppsidor i Lisam som du vill kunna kolla av varje dag. Öppna så många flikar du behöver.

Klicka på de tre punkterna i övre högra hörnet och välj “inställningar”

Menyn i Chrome

Ange startsida

Längst ner på menysidan hittar du fältet “Vid start”. Klicka i alternativet “Öppna en viss sida eller en grupp med sidor”. Om du har sidorna du vill använda öppna i webbläsaren kan du nu bara klicka på “Använd aktuella sidor” så ställs de automatiskt in att öppnas i varsin flik.

Välj “inställningar” från hamburgarmenyn i övre högra hörnet.

Meny i Firefox

Välj startsida

Om du har sidorna du vill använda öppna i webbläsaren kan du nu bara klicka på “Använd aktuell sida” så ställs de automatiskt in att öppnas i varsin flik.

Microsoft Edge

Välj “Inställningar” från menyn uppe till höger.

Menyn i MS Edge

Under menyalternativet “Öppna Microsoft Edge med” väljer du “En specifik sida eller specifika sidor” i rullgardinsmenyn.
Klistra sen in adressen till den sida du vill använda. Klicka på lilla diskett-symbolen för att spara.

Klicka på “lägg till ny sida” om du vill lägga till fler sidor. Spara med diskettsymbolen.

//Emma

Taggar:  -  -  -  -  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi jobbar på IMH (Institutionen för medicin och hälsa alltså). Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Adobe Acrobat Adobe Connect Appar Bilder Excel Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Lisam Mac Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Skype för företag Videokonferens Word

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress