Bli vän med sladdarna

Postad i: Föreläsa den 1 December, 2017 av Stina Hellberg

När det gäller teknik så är det lätt att sätta sig själv i ett fack. Jag trodde länge att jag var en person som inte är “bra på sladdar”. Tills att jag en dag insåg att det inte är så komplicerat.

Att lära känna de vanligaste sladdarna är en kunskap man garanterat har användning för. Och det är en sak mindre att vara nervös för när man ska genomföra en föreläsning eller koppla upp sig mot videokonferens.

Linnea som jobbar på LiUs IKT-studio har spelat in två filmer om sladdar:

Visste du förresten att IKT-studion har en blogg med massa bra tekniktips för dig som jobbar med undervisning? In och läs här: http://blog.liu.se/iktstudion/

/Stina

Taggar:

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi jobbar på IMH (Institutionen för medicin och hälsa alltså). Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Adobe Acrobat Adobe Connect Appar Bilder Excel Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Lisam Mac Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Skype för företag Videokonferens Word

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress