Samarbetsrum i Lisam

Postad i: Lisam den 11 January, 2018 av Emma Busk Winquist

Samarbetsrum i Lisam är praktiskt om du och dina kollegor vill ha en gemensam yta för dokument, diskussioner, kalender o dyl. Kanske är det för din forskargrupp eller för hela avdelningen? Enda kravet är att de som ska komma åt rummet har ett aktivt LiU-id. Alla anställda och studenter vid LiU kan själva skapa samarbetsrum.

Skapa ett samarbetsrum

1. Gå till http://lisam.liu.se och logga in med ditt LiU-id.
  2. Klicka på “Mina samarbeten i vänstermenyn”.
  3. Klicka på knappen “Skapa ett samarbetsrum”.
    Skapa samarbetsrum
  4. Klicka på “Skapa ett samarbetsrum”.
    Skapa samarbetsrum
  5. I fältet “Titel” fyller du i namnet på ditt samarbetsrum.
  6. Om du vill kan du fylla i en beskrivning till rummet i textfältet.
  7. Välj språk.
  8. Välj typ av samarbetsrum.
  9. Klicka på “Skapa”.
    Skapa samarbetsrum
  10. Du får nu information om att ditt samarbetsrum håller på att skapas. När rummet är färdigt får du ett mejl där det står att din webbplats är färdig att användas. För att komma till rummet följer du länken i mejlet eller klickar på “Mina samarbeten” i Lisam och välj ditt rum i listan du får upp.

Nu är rummet färdigt att börja användas och du kan lägga till övriga medlemmar.

Manual och kurs

Här finns en fullständig manual för hur du anpassar rummet som du vill ha det och hur du hanterar behörigheter. Samarbetsrum manual (pdf)
(Beskrivning och bilder ovan är lånade ur manualen.)

Det finns också en kurs att gå på LiU-IT för dig som vill lära dig mer om hantering av samarbetsrum i Lisam.
Kursen hittar du här: https://old.liu.se/insidan/it/utbildning/vara-it-kurser/lisam-samarbetsrum

//Emma

Taggar:  -  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi jobbar på IMH (Institutionen för medicin och hälsa alltså). Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Adobe Acrobat Adobe Connect Appar Bilder Excel Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Lisam Mac Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Skype för företag Videokonferens Word

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress