Synkronisera dokumentbibliotek med Lisam

Postad i: Lisam, OneDrive den 6 September, 2018 av Emma Busk Winquist

Trött på att ladda upp filer en och en till dina kursrum i Lisam? Det finns en smartare lösning!
Du kan synkronisera dokumentbiblioteket i Lisam med din egen dator och sen bara dra och släppa mappar och filer direkt i din egen utforskare. Supersmidigt.

En sak kan man behöva vara medveten om – ifall man är flera som synkroniserar samma dokumentbibliotek (t ex i ett samarbetsrum) kan det uppstå synkroniseringskonflikter. Det är inte så vanligt, men kan hända.

(Videons längd 6:20. För att se videon i full storlek, klicka här eller på Vimeologgan nere i hörnet.)

/Emma

Taggar:  -  -  -  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi jobbar på IMH (Institutionen för medicin och hälsa alltså). Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Adobe Acrobat Appar E-post Excel Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Skype för företag Videokonferens Word

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress