Svara till annan mottagare i Outlook

Postad i: Officepaketet, Outlook den 4 October, 2018 av Emma Busk Winquist

Skickar du ibland e-post på uppdrag åt andra? Då är det vanligt att mottagarna skickar svar och frågor till dig istället för till den som egentligen kan besvara dem. I Outlook kan du ställa in så att breven automatiskt skickas till en annan mottagare när någon trycker på “svara”.

Så här gör du:

Skriv ditt brev och lägg till mottagare precis som vanligt. Gå till fliken “Alternativ” och välj “Direktsvar till”

Direktsvar till

Kryssa i rutan “Skicka svar till” och fyll i vem du vill att svar på brevet ska gå till. Det går att ha flera mottagare. Du själv behöver inte vara med alls.

Välj mottagare

På det här sättet går eventuella svar på ditt brev direkt till någon annans adress och eventuella frågor kan komma till rätt person direkt utan att du behöver vidarebefordra breven manuellt.

/Emma

Taggar:  -  -

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi jobbar på IMH (Institutionen för medicin och hälsa alltså). Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Adobe Acrobat Appar E-post Excel Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Skype för företag Videokonferens Word

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress