Träffa IT-utbildarna under Studenthusets invigningsvecka

Postad i: IT-utbildningar, Övrigt den 29 August, 2019 av Stina Hellberg

Från och med hösten 2019 så kommer IT-utbildarna hålla till i det nya Studenthuset. Salen där vi utbildar heter Kuben och ligger på plan 5, i Didacticums lokaler. Precis som tidigare är du varmt välkommen att gå kurs hos oss. Vi bjuder på kakor, glass och varm dryck i pausen.

Onsdagen den 4 september kl. 13.00-14.30, under invigningsveckan, får du gärna komma och hälsa på oss. Vi inleder passet med våra bästa tips för att bli bättre vän med tekniken. Mindre stress och bättre struktur – helt enkelt!

Vi kommer att visa dig hur du:

• Kopplar upp till videokonferensmötet utan strul.
  • Hanterar flödet av mejl, meddelanden och aviseringar.
  • Låter tekniken stötta dig för en mer strukturerad och fokuserad arbetsdag.

Efter presentationen finns vi IT-utbildare på plats för att svara på dina frågor om de system vi utbildar i.

Hela kalendariet för invigningsveckan hittar du här

/Stina

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi jobbar på IMH (Institutionen för medicin och hälsa alltså). Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Adobe Connect E-post Excel Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Skype för företag Videokonferens Word

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress