Få en avisering när kollegan är tillgänglig

Postad i: Övrigt den 12 September, 2019 av Stina Hellberg

Har du någon gång sökt en kollega på dennes rum, bara för att upptäcka att hen inte är där?

I Teams kan du se vilka av dina kollegor som är aktiva just nu, samt välja att få en avisering när någon ändrar status.

Klicka på Chatt i högermenyn. Välj sedan fliken Kontakter.

Här kan du välja att skapa en ny kontaktgrupp eller att lägga till en kontakt i en befintlig grupp.

I listan över dina kontakter så ser du färgsymboler som visar olika färg beroende på status.

Om din kollega har status röd eller gul så är hen troligtvis inte tillgänglig just nu.

Du kan ställa in att du vill få en avisering när kollegan byter status i Teams. Håll muspekaren över kontakten och klicka sedan på de tre prickarna till höger om namnet. Välj Avisera när kontakter är tillgängliga.

När kollegan är tillgänglig igen så får du en meddelanderuta om att kollegan nu har status Tillgänglig. Nu är chanserna goda att du hittar kollegan på sin arbetsplats (även om det såklart är möjligt att hen sitter med datorn på en annan plats).

/Stina

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi jobbar på IMH (Institutionen för medicin och hälsa alltså). Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Adobe Connect Excel Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Skype för företag Stress Videokonferens Word

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress