Bläddra mellan aktiva fönster i Windows

Postad i: Övrigt den 28 November, 2019 av Stina Hellberg

Ibland när jag har många aktiva fönster på datorn så kan det vara lite knöligt att hitta det jag letar efter i aktivitetsfältet.

Om jag istället håller ner alt-tangenten så kan jag bläddra mellan mina aktiva fönster med tab-tangenten. Varje gång jag trycker på tab-tangenten så förflyttar sig den vita ramen. När jag befinner mig på rätt fönster så släpper jag alt-tangenten och då öppnas det fönstret.

Om jag även vill bläddra bland nyligen öppnade dokument så kan jag trycka på windows-symbolen och tab-tangenten. Här kan jag skrolla bland tidigare öppnade dokument i upp till 30 dagar bakåt i tiden.

Samma meny hittar jag även genom att klicka på den här knappen nere till vänster i aktivitetsfältet.

/ Stina

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU

IT–tips för dig som jobbar på LiU
Vi som driver den här bloggen heter Stina Hellberg och Emma Busk Winquist. Vi jobbar på IMH (Institutionen för medicin och hälsa alltså). Vi vill med denna blogg dela med oss av tips och lathundar som kan göra din vardag på jobbet lite enklare och lite effektivare. Det kommer handla om olika funktioner i Officeprogrammen, Lisam-tips, fiffiga appar till din telefon… ja lite allt möjligt. Har du själv idéer eller önskemål på sånt du tycker vi borde ta upp? Tveka inte att lämna en kommentar så kollar vi upp det!

För supportfrågor om de program vi skriver om hänvisar vi till IT-avdelningen.

Emma (kommunikatör) & Stina (IT-pedagog)

Adobe Connect Excel Flipped classroom Föreläsa Föreläsning Grafisk profil Kalender Lisam Mac Officepaketet Outlook PDF PowerPoint Skype för företag Stress Videokonferens Word

Värt Att Veta – IT–tips för dig som jobbar på LiU drivs av WordPress