Big Body Man

Postad i: AllmÀn den 19 February, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Jag trĂ€nar bara hemma nu för tiden. Jag har varit runt pĂ„ lite olika gym och visst Ă€r det trevligt, speciellt att ta en bastu efterĂ„t, men jag tycker inte att det Ă€r vĂ€rt varken pengarna eller tiden. Jag har en rejĂ€l skivstĂ„ng, hantlar, yoga matta och ett par joggingskor, och det gĂ„r riktigt bra tycker jag. Mitt mĂ„l Ă€r att mĂ„ bra och undvika att bli tjock och det lyckas jag med 😀 . Men ibland har jag funderat pĂ„ om man ska anstrĂ€nga sig lite mera och försöka iallafall att lĂ€gga pĂ„ nĂ„gra fĂ„ kilo muskler, men Ă€r det vĂ€rt slitet? Helt ovĂ€ntat snubblade jag in pĂ„ en video pĂ„ youtube som var nĂ„got jobbig att kolla pĂ„ pga programledarens kommentarer men jag kunde aldrig ana att sĂ„dana muskelmonster som man bara ser pĂ„ film, skulle kunna Ă„tergĂ„ till att se ut som helt normala mellansvenssons efter att ha varit sĂ„ enormt stora.

Intressant klipp: lÀnk 

Förutom att ta det rejĂ€lt med lugnt denna helgen sĂ„ har jag faktiskt lyckats jobba fram ett diplom frĂ„n Babbel, som styrker mina djupa Ryska-kunskaper 😉 . Nu taggar vi inför morgondagen, upp och hoppa kl 06:00 . . .

WP_20170219_001

Heavy gear. 

babbe

I’m going places.


 


Lagringsutrymme

Postad i: AllmÀn den 18 February, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Det har över Ären varit en tuff kamp att fÄ tag i tillrÀckligt med lagringsutrymme utan att bli pank. Jag tÀnker dÄ tillbaka nÄgra Är innan det blev sÄ populÀrt med SSD etc. Men nu nÀr det finns hur mycket hÄrddiskar som helst till bra pris sÄ har ett annat problem uppstÄtt, jag har hellre alla mina filer online för att komma Ät dem vartsomhelst och undvika att de försvinner vid en eventuell system-krackelering. Glöm inte att skapa backups gott folk! Det Àr riktigt surt nÀr det vÀl smÀller till och hÄrddisken flyger ut genom fönstret, vÀlvd i rök och sot.

Nu denna gÄngen sÄ har inget riktigt sÄ dramatiskt intrÀffat, dÀremot sÄ har jag börjat fÄ ont om utrymme. Och nÀr min gamle kÀra laptop som jag köpte i ettan börjar lÄta som en kaffekvarn sÄ blir jag orolig. RÀddningen heter Google Drive. storage

Tydligen fÄr vi studenter oÀndligt med lagringsutrymme. Den första cloudservice som jag anvÀnde var Dropbox, för lÀnge sedan. Men nÀr den blev full sÄ var jag ganska nöjd med Onedrive ett tag. Men företag vill ju tjÀna pengar och det kÀnns som att de blivit mindre frikostiga med utrymmet över Ären, inte kan man betala ca 75 kr per mÄnad heller för 1 TB. Jag hoppas bara att Trapp och Trull inte klagar över att ligga bredvid den nya hjÀlten i VerktygsfÀltet.


 


Att kÀnna sig uppskattad

Postad i: AllmÀn den 16 February, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Idag var en bra dag pĂ„ exjobbet. Jag har under nĂ„gra dagar suttit och grottat ner mig i en standard för “machine vision” nĂ€mligen EMVA 1288 (sök pĂ„ den, kul!) och det har gĂ„tt lite sisĂ„dĂ€r. Men idag lyckades jag Ă€ntligen tĂ€nka ut hur jag ville formulera mig och proppen liksom slĂ€ppte, det bara rann ut text i rapporten 🙂 . Sedan kom vĂ„r handledare pĂ„ företaget förbi och stĂ€llde lite frĂ„gor som vi lyckades svara pĂ„ och det var just det jag tĂ€nkte skriva om ikvĂ€ll. Om man vill fĂ„ ett arbete dĂ€r man kĂ€nner sig uppskattad och eftertraktad sĂ„ Ă€r Elektronikdesign helt rĂ€tt. Det vi blir Ă€r egentligen monster pĂ„ att söka efter och ta till oss information, och sedan förklara det för andra / skapa tillĂ€mpningar och applikationer. Det Ă€r faktiskt ganska tillfredsstĂ€llande att sitta och leta efter ny information/lĂ€ra sig nya saker nĂ„gra dagar för att sedan fĂ„ förklara hur saker och ting ligger till, samt hur vi ska göra för att lösa problemet.

Just att lĂ€ra sig nya saker Ă€r ocksĂ„ nĂ„got som jag tycker Ă€r kul, och nu med internet till hands Ă€r det ju inte direkt brist pĂ„ den fronten. PĂ„ Toyota sĂ„ har vi ett antal personer som alla Ă€r vĂ€ldigt nyfikna pĂ„ hur det gĂ„r för oss, anstĂ€llda och chefer likasĂ„. Varje vecka kallar vi till möte och redovisar vad vi kommit fram till och vilka beslut vi tagit, det kan vara lite finurligt att försöka boka ihop ett gĂ€ng snubbar till möte som Ă€r stĂ€ndigt uppbokade flera veckor framĂ„t. Scheduler assistant heter lösningen 😉 Office outlook Ă€r inte sĂ„ tokigt ibland. Det Ă€r ocksĂ„ lite kul hur noggranna de Ă€r med att upplysa oss om att det finns tjĂ€nster öppna att söka ocksĂ„ 😀


 


Vilka tider vi lever i!

Postad i: AllmÀn den 14 February, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Just nu sitter jag pÄ jobbet, eller nja, jag Àr hemma. Men jag jobbar! Ibland kan det kÀnnas svÄrt att jobba effektivt hemma men jag har ett system med Excel. Jag loggar effektivt arbetstid genom att skriva ner start och stoppunkter som sedan summeras. I början av ett pass sÄ skriver jag in en startpunkt och sedan nÀr jag mÀrker att jag börja drifta av och inte lÀngre arbetar effektivt eller börja fundera pÄ nÄgot annat Àn det jag ska arbeta med just nu sÄ sÀtter jag en stoppunkt och tar rast.

En del av det jag har gjort idag har varit att söka efter företag som kan leverera kameror som har datablad specificerade enligt EMVA 1288, och det har bland annat inneburit att söka igenom en lÄng lÄng lista med företag. Det jag lyckades hitta dÄ var ett riktigt Nifty verktyg som gör det lÀtt istÀllet för att spendera 4 steg per sökning sÄ kostar det bara 1 steg. Se hÀr:
http://superuser.com/questions/869324/keyboard-shortcut-to-search-for-selected-highlighted-text

SÄ istÀllet för att :

  1. markera
  2. ctrl+c
  3. ctrl+t
  4. ctrl+v

SÄ behöver jag bara:

  1. ctrl+alt+z

med samma resultat 🙂 yay!


 


Lasagne!

Postad i: AllmÀn den 12 February, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Idag gjorde jag lasagne för första gĂ„ngen. Jag har mĂ„nga gĂ„nger förut lagat till exempel spaghetti och köttfĂ€rssĂ„s och det finns ju sĂ„ mĂ„nga andra sĂ€tt att kombinera vete och köttfĂ€rs pĂ„ sĂ„ jag har aldrig riktigt tagit mig för att göra lasagne. Det kĂ€nns som samma sak i annat format helt enkelt, men det slog mig först nĂ€r vi satt till bords för dinera pĂ„ hĂ€rligheten. Jag har nu lyckats anvĂ€nda Rosmarin till nĂ„got 😀 Jag tycker om att laga mat, och höftar ofta, och hĂ„ller en vĂ€lfylld kryddhylla. Men vissa kryddor Ă€r helt enkelt svĂ„ra att anvĂ€nda, nu kan vi bocka av en frĂ„n listan iallafall.

Förutom att laga mat sĂ„ har det blivit en del ZERG pĂ„ platinumstegen, rank 3 nu. Jag har precis gjort om nĂ„gra hotkeys och börjar bli riktigt bra pĂ„ att anvĂ€nda kamera-hotkeys, allihop. Mitt stora problem som jag har dragits med Ă€r att dela upp armĂ©n och anvĂ€nda den pĂ„ ett klokt sĂ€tt, det blir alltför ofta “Select all + A-move”.


 


Jerry Sundin

Tjenare!
Trevligt att du har hittat hit! Mitt namn Àr Jerry Sundin och just nu lÀser jag fjÀrde Äret pÄ Civilingenjörs-programmet Elektronikdesign. Innan min nuvarande utbildning lÀste jag en 2-Ärig utbildning som hette Elteknik och automation samt ett tekniskt basÄr, vilka ledde mig dit jag Àr idag.

NÀr man vÀl fÄtt upp ögonen för elektroteknik och dess tillÀmpningsomrÄde, sÄ Àr det svÄrt att inte bli mer intresserad. Förutom att sitta mÄnga lÄnga timmar i plugget sÄ tycker jag om att spela dator och trÀna, det Àr ocksÄ hÀrligt att emellanÄt ge sig ut i naturen och söka lite avslappning.

Jag tycker att det Àr viktigt att engagera sig och göra sitt bÀsta för att pÄ sÄ vis skapa en trivsam miljö för sina vÀnner och medmÀnniskor. PÄ Liu har jag fÄtt chansen att göra detta pÄ lite olika sÀtt.

Under mitt första Är sÄ var jag med i projektgruppen för Elektronikdesigns arbetsmarknadsdagar som företagsvÀrd, det var ett roligt uppdrag dÀr jag lyckades skapa en vÀrdefull kontakt med nÄgra Àldre studenter och vissa företag.

Andra Äret valdes jag till projektledare för arbetsmarknadsdagarna och det var riktigt kul och utmanande, att leda en grupp mÀnniskor och försöka strÀva mot ett gemensamt mÄl.

Det tredje Äret satt jag som studienÀmndsordförande (SnOrdf) i styrelsen för Elektronikdesign. Som SnOrdf hade jag ett ansvar att representera alla studenterna vid programmet gentemot de högre bestÀmmande organen inom LiU samt att bedriva studiebevakning.

Nu under mitt fjÀrde Är kör jag ett mera avslappnat race. Vi har mÄnga kurser pÄ avancerad nivÄ och jag har prioriterat studierna framför ideellt engagemang. I början av terminen arbetade jag dock som klassförestÄndare för basÄret i Norrköping och jag har Àven tagit nÄgra uppdrag sÄ som projekthandledare och labassistent. Jag tycker att det Àr vÀldigt kul att förklara och lÀra ut avancerade tekniska problem.

NÄvÀl, jag hoppas att du finner mig blogg intressant! Och uppstÄr nÄgra frÄgetecken sÄ Àr det bara att slÀnga ivÀg ett mail till jersu616@student.liu.se

Ha det bra!

Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Jerrys blogg drivs av WordPress