FramlÀggning Av Exjobb pÄ ITN LiU

Postad i: AllmÀn den 30 May, 2017 av Jerry

1 people like this post.

PĂ„ fredag hĂ€nder det, framlĂ€ggningen av vĂ€rldens mest intressanta och vĂ€lskrivna exjobb 😀

För de som behöver en auskultation samt övriga intresserade, framlÀggningen av mitt och Elias exjobb: On visionsystems for pallet identification and positioning for autonomous warehouse vehicles, kommer att ske 2017-06-02, kl 14:00 i lokalen TP40. Norrköping, hus TÀppan.

Exjobbet handlar alltsÄ om Kameror och Bildbehandling. Vi har undersökt ett gÀng kameror och skapat ett program som identifierar och positioner Europa pall i lagermiljöer, arbetet har nÀstan uteslutande genomförs vid Toyota Material Handling i Mjölby. Om du Àr intresserad av att plugga Elektronikdesign sÄ kan jag personligen förklara för dig varför Elektronikdesign Àr det bÀsta valet, pÄ fredag.

LÀnk för karta.

http://old.liu.se/karta/karta?l=sv&px_type=2&px_id=294

Andra framlÀggningar hittar man pÄ denna lÀnk: https://www.itn.liu.se/framlaggningar?l=sv

 

 


 


Nöjd Grabb

Postad i: AllmÀn den 29 May, 2017 av Jerry

0 people like this post.

IgÄr var jag ute och seglade lite i skÀrgÄrden med min mor och morbror och njöt av solen, laddade batterierna inför idag. Det var vÀldigt trevligt med bÄde solstrÄlar och regn ömsom.

fcveb

Mysigt i skÀrgÄrden.

Vad gjorde jag dÄ idag? Jo vi var pÄ Toyota Material Handling i Mjölby för sista gÄngen (förmodligen) detta Äret, exjobbet Àr fÀrdigt! Vi höll en presentation pÄ företaget inför ett 30-tal personer och fick lite presenter som tack för mödan, det har varit ett ordentligt slit trots allt.

oznor

Ett diplom mÄste ju betyda att det blev rÀtt?


 


Ny datorskÀrm

Postad i: AllmÀn den 28 May, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Jag har lĂ€nge funderat pĂ„ att köpa mig en ny skĂ€rm, och dĂ„ en som Ă€r lite böjd. Tydligen finns det inget att argumentera om, en böjd skĂ€rm Ă€r bĂ€ttre 😀

Övriga aktiviteter denna söndag har varit att gĂ„ igenom presentationen av exjobbet som vi ska dra inför Toyota imorgon eftermiddag, den Ă€r On Point verkar det som 🙂 . Dock anvĂ€nder vi inte powerpoint, och vi skriver inte text i Word. Nej det Ă€r LaTex och Overleaf som ger! För presentation anvĂ€nder vi textmallen “Beamer”.


 


Piel De Sapo, amigos

Postad i: AllmÀn den 26 May, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Jag har gjort ett ovanligt snabbt tillfrisknande frĂ„n viruset jag drog pĂ„ mig, kĂ€nner mig nĂ€stan stridsduglig nu 😀 . Ovanligt med tanke pĂ„ att vattnet knappt gick ner pga halsen dĂ€r ett tag och att jag lyckades svetta ner hela sĂ€ngen under en natt, genomförde ungefĂ€r samma rörelsemönster som nĂ€r man klipper grĂ€set. Otrevligt.

NĂ„vĂ€l, idag var jag till affĂ€rn en svĂ€ng och var fruktansvĂ€rt sugen pĂ„ mer Ananas, men priset hade skjutit ivĂ€g igen mot 26 SEK sĂ„ kĂ€nde jag mig lite smĂ„lĂ€nning och gick vidare. DĂ„ fick jag syn pĂ„ en schysst Melon som lĂ„g och vĂ€ntade pĂ„ mig, el Piel de sapo. Jag har testat nĂ€stan alla frukter som gĂ„r att köpa hĂ€r i Sverige men den dĂ€r lĂ„g faktiskt kvar pĂ„ to-do listan. Efter en första inspektion kĂ€ndes de lite vĂ€l mjuka men jag tĂ€nkte “Yolo” och slog till endĂ„. Tur var det för det var en riktigt smarrig jĂ€kel 😀 Som en honungsmelon fast mycket fruktigare/frĂ€schare. Köp Köp Köp!

cof

Premium bilder frÄn min nya Huawei P10!

Jag var ocksĂ„ ivĂ€g en svĂ€ng till mitt nyponstĂ€lle hĂ€r i Norrköping, men denna gĂ„ngen var jag pĂ„ jakt efter maskrosor. Jag ska testa att göra maskroste 🙂 fĂ„r Ă„terkomma i framtiden om resultatet, men det ser lovande ut.

cof

7 DL rosor, ett sparsamt första försök.


 


Nere för rÀkning

Postad i: AllmÀn den 25 May, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Hela dagen igĂ„r förblev jag i sĂ€ngen, jag Ă€r ganska sĂ€ker pĂ„ att jag drog pĂ„ mig nĂ„got virus under Oslo resan. KĂ€nns Ganska standard med feber, huvudvĂ€rk och svullen hals. Vid ett tillfĂ€lle var det t.o.m. jobbigt att ens dricka lite vatten, men nu verkar det gĂ„ Ă„t rĂ€tt hĂ„ll igen. Sitter hemma och kollar igenom rapporten vi ska opponera pĂ„ 🙂

Grabbarna har skrivet om “Phone as a Keey (PaaK)” dĂ€r en smartphone skickar ut data via bluetooth och Received Signal Strength Indicator (RSSI) anvĂ€nds för positionering. Ganska intressant faktiskt.


 


Jerry Sundin

Tjenare!
Trevligt att du har hittat hit! Mitt namn Àr Jerry Sundin och just nu lÀser jag fjÀrde Äret pÄ Civilingenjörs-programmet Elektronikdesign. Innan min nuvarande utbildning lÀste jag en 2-Ärig utbildning som hette Elteknik och automation samt ett tekniskt basÄr, vilka ledde mig dit jag Àr idag.

NÀr man vÀl fÄtt upp ögonen för elektroteknik och dess tillÀmpningsomrÄde, sÄ Àr det svÄrt att inte bli mer intresserad. Förutom att sitta mÄnga lÄnga timmar i plugget sÄ tycker jag om att spela dator och trÀna, det Àr ocksÄ hÀrligt att emellanÄt ge sig ut i naturen och söka lite avslappning.

Jag tycker att det Àr viktigt att engagera sig och göra sitt bÀsta för att pÄ sÄ vis skapa en trivsam miljö för sina vÀnner och medmÀnniskor. PÄ Liu har jag fÄtt chansen att göra detta pÄ lite olika sÀtt.

Under mitt första Är sÄ var jag med i projektgruppen för Elektronikdesigns arbetsmarknadsdagar som företagsvÀrd, det var ett roligt uppdrag dÀr jag lyckades skapa en vÀrdefull kontakt med nÄgra Àldre studenter och vissa företag.

Andra Äret valdes jag till projektledare för arbetsmarknadsdagarna och det var riktigt kul och utmanande, att leda en grupp mÀnniskor och försöka strÀva mot ett gemensamt mÄl.

Det tredje Äret satt jag som studienÀmndsordförande (SnOrdf) i styrelsen för Elektronikdesign. Som SnOrdf hade jag ett ansvar att representera alla studenterna vid programmet gentemot de högre bestÀmmande organen inom LiU samt att bedriva studiebevakning.

Nu under mitt fjÀrde Är kör jag ett mera avslappnat race. Vi har mÄnga kurser pÄ avancerad nivÄ och jag har prioriterat studierna framför ideellt engagemang. I början av terminen arbetade jag dock som klassförestÄndare för basÄret i Norrköping och jag har Àven tagit nÄgra uppdrag sÄ som projekthandledare och labassistent. Jag tycker att det Àr vÀldigt kul att förklara och lÀra ut avancerade tekniska problem.

NÄvÀl, jag hoppas att du finner mig blogg intressant! Och uppstÄr nÄgra frÄgetecken sÄ Àr det bara att slÀnga ivÀg ett mail till jersu616@student.liu.se

Ha det bra!

Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Jerrys blogg drivs av WordPress