BÀsta helgen nÄgonsin

Postad i: AllmÀn den 28 March, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Tiden gÄr sÄ fruktansvÀrt fort, jag sÄg nu att det Àr hela 8 dagar sedan min senaste rapportering! Eftersom att de senaste dagarna har varit sÄ fruktansvÀrt hÀndelserika sÄ kommer jag rapportera lite i retrospekt, jag blickar i bakspegeln med andra ord.

I Torsdags . . . Gjorde jag min bĂ€sta mat-dag nĂ„gonsin samt fick hĂ„lla föredrag pĂ„ Universitet. Det var halvtidsrapportering för exjobbet och det ser ut som att vi kommer gĂ„ i mĂ„l i tid, om vi hĂ„ller takten 😉 . Halvtidsrapporteringen gick ut pĂ„ att berĂ€tta om vĂ„rat upplĂ€gg, vilka resultat vi kommit fram till samt hur vi har tĂ€nkt lĂ€gga upp resterande tiden. Framför allt var det kul att titta i tidsplanen som vi fortfarande hĂ„ller, vi har gjort lite fancy Excel-programmering sĂ„ det finns faktiskt en röd Gantt trĂ„d att följa 😀

AngÄende kÀket sÄ smörjde vi först krÄset pÄ Anno 1852 nÀra Pronova(World Class) med panerad fisk & potÀtis med utsökt remouladsÄs PLUS Àrtsoppa och en drös pannkakor. Anno 1852 Àr mitt favoritstÀlle just nu, det ligger grymt nÀra Campus Norrköping samt har en bra studentrabatt och riktigt god buffé. Superbra. Senare pÄ eftermiddagen sÄ blev det burgare och bÀrs pÄ KnÀppingen som ocksÄ ligger vÀldigt nÀra campus, dÀr hittar man en av de bÀsta afterwork-burgarna i skandinavien. FÄr ikke missas. Vid det laget var jag sÄ mÀtt att jag inte visste vart jag skulle ta vÀgen, men det visste jag egentligen för senare gick vi till Trappan och njöt av irlÀndsk musik! Som tur var kom jag pÄ (runt 22.30) att jag skulle upp ivÀg med tÄget mot OSLO redan kl 07:15 nÀsta dag . . .

Fredag & helgen . . . Nu mÄste jag faktiskt sova, inleder nÀsta inlÀgg med den historien. Men det blev mycket skidor, lyxig hytta och blöt afterski. 


 


The more you know

Postad i: AllmÀn den 20 March, 2017 av Jerry

0 people like this post.

AngĂ„ende exjobbet sĂ„ hade vi ett möte pĂ„ Universitetet idag. VĂ„r handledare (som inte kan jĂ€ttemycket om bildbehandling) hade fixat en kontakt Ă„t oss, en docent inom bildbehandlingsomrĂ„det. Det svĂ„ra nĂ€r man stĂ„r inför en sĂ„dan resurs Ă€r att formulera frĂ„gorna sĂ„ att man fĂ„r svar som kan vara till hjĂ€lp, om man bara rakt upp och ner frĂ„gar “hur ska vi göra” sĂ„ blir det ofta bara en tryckt stĂ€mning och ett snabbt avslut av mötet. Det bĂ€sta vi tog med oss frĂ„n idag var iallafall att det inte alltid Ă€r bra med mĂ„nga MegaPixel. Detaljerna vi söker i bilderna Ă€r ganska grova, sĂ„ det bĂ€sta vi kan göra som förbehandlingssteg Ă€r att faktiskt “downsampla” bilderna för att bli av med “brus” som stĂ€ller till det för oss. Hough-transformen tror att det Ă€r linjer överallt 😉 .

Nu för tiden hör man ganska mycket om neurala nĂ€tverk och machine learning/deep learning, tydligen Ă€r det inte bara guld och gröna skogar som löser allting, utan det Ă€r ganska tilltaget med marketing/hype kring dessa system. Vi tĂ€nkte till en början att det kunde vara intressant att tillĂ€mpa, men har nu avgrĂ€nsat oss. Det viktigaste med ett exjobb Ă€r att faktiskt komma till resultat, det Ă€r farligt att jobba pĂ„ för mĂ„nga fronter. TĂ€nk pĂ„ det sen i era egna projekt, avgrĂ€nsa och driv framĂ„t 🙂 .


 


En civilingenjör tacklar alla problem

Postad i: AllmÀn den 19 March, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Mitt exjobb just nu Àr inte strikt Elektronikdesign, utan det glider in lite under paraplyet som spÀnns upp av ett annat civilingenjörsprogram hÀr pÄ Campus Norrköping, nÀmligen Medieteknik (MT). Och imorgon har vi fÄtt boka ett möte med en proffesor frÄn just MT och vi har fÄtt möjligheten att frÄga lite mera specifika frÄgor kring sjÀlva bildbehandlingsprocessen, vÄrat arbete Àr just nu att skapa en valfri algoritm för att upptÀcka en Europapall inuti ett stÀllage i valfri lagerlokal. SÄ imorgon blir det en paus frÄn pendel till Mjölby och vi tar en dag pÄ campus, vilket kan vara ganska skönt. Det var en blick i framtiden.

För att diskutera dagens/kvÀllens Àventyr sÄ kan jag rapportera att det enorma 10-lagerskortet som vi konstruerade under vÄrat CDIO projekt, förmodligen Àr dött. Vissa statusdioder kommer igÄng och lyser men det verkar inte starta upp helt ordentligt. Vi ska ta en helg i framtiden för att felsöka det hela. MÄttligt kul med tanke pÄ hur enormt mycket tid vi lagt pÄ det hela,samt hur mycket $$ det har kostat. Inte kul att leverera sÄdana nyheter till sponsorerna. Men vi har trots allt Exjobb nu och CDIO kursen skulle egentligen avgrÀnsas till halvÄret innan julafton. Kursen Àr redan avklarat och högskolepoÀngen inrapporterade som tur Àr.

 


 


Master chef

Postad i: AllmÀn den 15 March, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Min kamrat som jag genomför Exjobb med pĂ„ just nu Toyota . ..  Mr.Olsson, spenderade ett halvĂ„r i Kina. Jag vet inte om han lĂ€rde sig nĂ„got vettigt, men han blev vĂ€ldigt inspirerad av maten. Och efter att ha tagit med sig ett antal olika rĂ€tter till jobbet nu pĂ„ sistone sĂ„ har jag ocksĂ„ blivit inspirerad 😀

En del av grundsmakerna som man behöver för att trolla ihop lite smarrig asiatisk-inspirerad mat  Àr tydligen:
– Oyster sauce
– Fish Sauce
– Sambal Oelek
– Sichzuan pepper
– Hoisin sauce
– Var beredd att göra mycket Kimchi!

Idag lyckades jag lĂ€gga beslag pĂ„ ovanstĂ„ende och snurrade ihop en kycklingwok med ris som det var ovanligt mycket sting i, jag har hittills varit mycket försiktig med stark mat men det Ă€r nog som med mycket annat, en “Aquired taste”. Man fĂ„r passa pĂ„ att lĂ€ra sig njuta av sĂ„ mycket som möjligt sĂ„ fort som möjligt, för snart har tiden runnit ut 😉 . För att gĂ„ frĂ„n det ena till det andra vill jag tipsa om lite ubersoft oldskool ĐœŃƒĐ·Ń‹ĐșĐ°.

 


 


Self improvement

Postad i: AllmÀn den 13 March, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Self-improvement tycker jag Ă€r mycket viktigt. Det Ă€r lite som ett mantra eller en filosofi jag har och följer och det gĂ„r att tillĂ€mpa pĂ„ det mesta. Det Ă€r t.ex. anledningen till att jag numera Ă€r bĂ„de vĂ€nsterhĂ€nt och högerhĂ€nt och studerar Ryska pĂ„ pendeln till jobbet. Jag gör sĂ€llan nĂ„gonting bara “för att”, det finns alltid utrymme att bli bĂ€ttre, mer effektivt, eller bara göra samma sak annorlunda för att utvecklas. TĂ€nk matlagning och diskteknik, hur man gĂ„r och andas. LĂ„t aldrig nĂ„gonting bli slentrian, ta alltid nya vĂ€gar till jobbet. Jag kan inte minnas sist jag satt ner och hade trĂ„kigt, det finns alltid nĂ„got att trĂ€na pĂ„. Balansera pĂ„ stĂ€llet, stretcha lite, repetera minnesteknik, sprĂ„k eller varför inte multiplikationstabellen. Men man kan ocksĂ„ trĂ€na pĂ„ att njuta av stunden samt att göra absolut ingenting förutom att kĂ€nna tiden passera, nyckeln anser jag Ă€r att göra det med engagemang! Jag Ă€r inte alltid i farten med att lĂ€ra mig nya saker, hĂ€lften av turerna pĂ„ pendeln sitter jag och mediterar (försöker iaf :-D).

Tony Robbins Ă€r en stor inspiration för mig, men han Ă€r lite vĂ€l maskulin/testo och för det mesta skriker han högljutt om hur man ska “RAISE YOUR STANDARDS”. LÄNK

En kontrast till detta Ă€r Tim Ferris som ocksĂ„ Ă€r en mycket intressant snubbe. Allt han sĂ€ger Ă€r inte guld men det finns gott om saker att ta till sig. LÄNK

Han Àr lite mera instÀlld pÄ att lÀra sig lite om mycket, vilket jag hÄller med om. Jag tror pÄ tvÀrvetenskap, att tillÀmpa tekniker eller tankesÀtt inom skilda omrÄden/discipliner. Hitta samband.

Jag avslutar med en mycket intressant video ĂĄ Tony Robbins och stĂ€ller frĂ„gan, vet ni om nĂ„gra intressanta kvinnliga “Self Help Gurus”? 😀

 


 


Jerry Sundin

Tjenare!
Trevligt att du har hittat hit! Mitt namn Àr Jerry Sundin och just nu lÀser jag fjÀrde Äret pÄ Civilingenjörs-programmet Elektronikdesign. Innan min nuvarande utbildning lÀste jag en 2-Ärig utbildning som hette Elteknik och automation samt ett tekniskt basÄr, vilka ledde mig dit jag Àr idag.

NÀr man vÀl fÄtt upp ögonen för elektroteknik och dess tillÀmpningsomrÄde, sÄ Àr det svÄrt att inte bli mer intresserad. Förutom att sitta mÄnga lÄnga timmar i plugget sÄ tycker jag om att spela dator och trÀna, det Àr ocksÄ hÀrligt att emellanÄt ge sig ut i naturen och söka lite avslappning.

Jag tycker att det Àr viktigt att engagera sig och göra sitt bÀsta för att pÄ sÄ vis skapa en trivsam miljö för sina vÀnner och medmÀnniskor. PÄ Liu har jag fÄtt chansen att göra detta pÄ lite olika sÀtt.

Under mitt första Är sÄ var jag med i projektgruppen för Elektronikdesigns arbetsmarknadsdagar som företagsvÀrd, det var ett roligt uppdrag dÀr jag lyckades skapa en vÀrdefull kontakt med nÄgra Àldre studenter och vissa företag.

Andra Äret valdes jag till projektledare för arbetsmarknadsdagarna och det var riktigt kul och utmanande, att leda en grupp mÀnniskor och försöka strÀva mot ett gemensamt mÄl.

Det tredje Äret satt jag som studienÀmndsordförande (SnOrdf) i styrelsen för Elektronikdesign. Som SnOrdf hade jag ett ansvar att representera alla studenterna vid programmet gentemot de högre bestÀmmande organen inom LiU samt att bedriva studiebevakning.

Nu under mitt fjÀrde Är kör jag ett mera avslappnat race. Vi har mÄnga kurser pÄ avancerad nivÄ och jag har prioriterat studierna framför ideellt engagemang. I början av terminen arbetade jag dock som klassförestÄndare för basÄret i Norrköping och jag har Àven tagit nÄgra uppdrag sÄ som projekthandledare och labassistent. Jag tycker att det Àr vÀldigt kul att förklara och lÀra ut avancerade tekniska problem.

NÄvÀl, jag hoppas att du finner mig blogg intressant! Och uppstÄr nÄgra frÄgetecken sÄ Àr det bara att slÀnga ivÀg ett mail till jersu616@student.liu.se

Ha det bra!

Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Jerrys blogg drivs av WordPress