Ny datorskÀrm

Postad i: AllmÀn den 28 May, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Jag har lĂ€nge funderat pĂ„ att köpa mig en ny skĂ€rm, och dĂ„ en som Ă€r lite böjd. Tydligen finns det inget att argumentera om, en böjd skĂ€rm Ă€r bĂ€ttre 😀

Övriga aktiviteter denna söndag har varit att gĂ„ igenom presentationen av exjobbet som vi ska dra inför Toyota imorgon eftermiddag, den Ă€r On Point verkar det som 🙂 . Dock anvĂ€nder vi inte powerpoint, och vi skriver inte text i Word. Nej det Ă€r LaTex och Overleaf som ger! För presentation anvĂ€nder vi textmallen “Beamer”.


 


Piel De Sapo, amigos

Postad i: AllmÀn den 26 May, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Jag har gjort ett ovanligt snabbt tillfrisknande frĂ„n viruset jag drog pĂ„ mig, kĂ€nner mig nĂ€stan stridsduglig nu 😀 . Ovanligt med tanke pĂ„ att vattnet knappt gick ner pga halsen dĂ€r ett tag och att jag lyckades svetta ner hela sĂ€ngen under en natt, genomförde ungefĂ€r samma rörelsemönster som nĂ€r man klipper grĂ€set. Otrevligt.

NĂ„vĂ€l, idag var jag till affĂ€rn en svĂ€ng och var fruktansvĂ€rt sugen pĂ„ mer Ananas, men priset hade skjutit ivĂ€g igen mot 26 SEK sĂ„ kĂ€nde jag mig lite smĂ„lĂ€nning och gick vidare. DĂ„ fick jag syn pĂ„ en schysst Melon som lĂ„g och vĂ€ntade pĂ„ mig, el Piel de sapo. Jag har testat nĂ€stan alla frukter som gĂ„r att köpa hĂ€r i Sverige men den dĂ€r lĂ„g faktiskt kvar pĂ„ to-do listan. Efter en första inspektion kĂ€ndes de lite vĂ€l mjuka men jag tĂ€nkte “Yolo” och slog till endĂ„. Tur var det för det var en riktigt smarrig jĂ€kel 😀 Som en honungsmelon fast mycket fruktigare/frĂ€schare. Köp Köp Köp!

cof

Premium bilder frÄn min nya Huawei P10!

Jag var ocksĂ„ ivĂ€g en svĂ€ng till mitt nyponstĂ€lle hĂ€r i Norrköping, men denna gĂ„ngen var jag pĂ„ jakt efter maskrosor. Jag ska testa att göra maskroste 🙂 fĂ„r Ă„terkomma i framtiden om resultatet, men det ser lovande ut.

cof

7 DL rosor, ett sparsamt första försök.


 


Nere för rÀkning

Postad i: AllmÀn den 25 May, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Hela dagen igĂ„r förblev jag i sĂ€ngen, jag Ă€r ganska sĂ€ker pĂ„ att jag drog pĂ„ mig nĂ„got virus under Oslo resan. KĂ€nns Ganska standard med feber, huvudvĂ€rk och svullen hals. Vid ett tillfĂ€lle var det t.o.m. jobbigt att ens dricka lite vatten, men nu verkar det gĂ„ Ă„t rĂ€tt hĂ„ll igen. Sitter hemma och kollar igenom rapporten vi ska opponera pĂ„ 🙂

Grabbarna har skrivet om “Phone as a Keey (PaaK)” dĂ€r en smartphone skickar ut data via bluetooth och Received Signal Strength Indicator (RSSI) anvĂ€nds för positionering. Ganska intressant faktiskt.


 


Hur man Äldras tre Är pÄ 1 dag

Postad i: AllmÀn den 23 May, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Det krÀvs en kombination av noggrant planerande och SJ kan jag avslöja pÄ en gÄng. Jag hade precis lÀmnat in exjobbsrapporten till Examinatorn och vÄra opponenter och började fÄ lite lediga sommarkÀnslor. Men dÄ bestÀmde jag mig för att riva av tvÄ lÀgenhetsvisningar och 1 bankbesök pÄ samma dag, i Oslo, eftersom att jag ska flytta dit och jobba nu i Juli.

TÄgresan skulle ta ca 5h upp och 5h ned, anlÀnda vid 12:30 och Äka hemÄt vid 16:56. SÄ jag lade första visningen vid 13 och sista vid 15:30 med ett bankbesök emellan.

Det som sedan hĂ€nde var ett spĂ„rfel som ledde till att jag fick ett extra tĂ„gbyte, följt av signalfel som lade pĂ„ en timmes försening, följt av ett strömavbrott och detta sabbade min tajming totalt. Hela dagen har jag sprungit som en galning fram och tillbaka över Oslo och precis nĂ€tt och jĂ€mnt kommit i tid till bussar, tĂ„g och möten. Jag Ă€r iaf glad för att Ruter No har ett smidigt system för att köpa dygnsbiljett som fungerar för all kollektivtrafik och en bra APP som HĂ„ller tiderna nĂ„got sĂ„nĂ€r. Det som tar knĂ€cken pĂ„ mig Ă€r att jag valde tyst kupĂ© pĂ„ vĂ€gen hem, men precis bakom mig ligger en bebis och gallskriker non stop . . . i flera timmar. Och Bistron har blivit ockuperad av kanadensiska fotbollshuliganer som hĂ„ller ljudnivĂ„n pĂ„ ca 120 dB. Upp kl 06 och hemma kl 23, detta var en dĂ„lig idĂ©. Jag kĂ€nner mig öm och svullen i halsen ocksĂ„, har nog dragit pĂ„ mig lite virus 😀 . Ibland fĂ„r man klaga.


 


Dagen efter Springbreak

Postad i: AllmÀn den 21 May, 2017 av Jerry

0 people like this post.

Springbreak Ă€r en sittning av Elektronikdesign för Elektronikdesign & Co. Sittningen genomförs varje Ă„r och det Ă€r inte den grisigaste sittningen, men inte heller den mest stĂ€dade. Det kan dock vara en av de roligare sittningarna! Ty varje Ă„r klĂ€r sig femman (och en del övriga!) ut sig till nĂ„got spektakulĂ€rt, för att fira att man strax slipper lös frĂ„n Universitetet. NĂ€r ni börjar studera, gĂ„ pĂ„ sittningar och var med pĂ„ allt studentspex sĂ€ger jag bara! Det spelar ingen roll vilka ursĂ€kter ni har 😀 Detta görs bara en gĂ„ng i livet, och det ska upplevas.

Som ni troligtvis kan gissa sÄ inmundigades det kopiösa, men inte ohanterliga mÀngder förfriskningar och jag bjuder pÄ nÄgra bilder frÄn idag. Vi uppvaknandet befann jag mig i horisontellt lÀge och förblev sÄ tills jag kommit pÄ vart tusan jag befann mig, sedan var nÀsta uppdrag att hitta cykeln. Det var inte helt uppenbart för mig vart den befann sig och efter en mindre rundvandring kunde jag dra slutsatsen att den blev kvar utanför Trappan, en vacker utsikt att fÄ se cykeln vÀlbehÄllen.

 

cof

Sedan nÀr jag kom hem sÄ blev det att fira sommaren genom att dra i sig en hel ananas, tackar Ica för 10 kr/st rabatten :D, det finns vÀl ingen student som har rÄd med originalpriset vid 25 kr / kotte.

cof

Nu pÄ kvÀllskvisten sÄ har det blivit betydligt mindre disigt och jag sitter hÀr vid mitt kontor och reder ut lite bankÀrenden, men nÀr sommar och sol tittar in genom fönstret sÄ kan jag inte annat Àn att bege mig ut pÄ en springtur. Grönt grÀs <3 !

oznor


 


Jerry Sundin

Tjenare!
Trevligt att du har hittat hit! Mitt namn Àr Jerry Sundin och just nu lÀser jag fjÀrde Äret pÄ Civilingenjörs-programmet Elektronikdesign. Innan min nuvarande utbildning lÀste jag en 2-Ärig utbildning som hette Elteknik och automation samt ett tekniskt basÄr, vilka ledde mig dit jag Àr idag.

NÀr man vÀl fÄtt upp ögonen för elektroteknik och dess tillÀmpningsomrÄde, sÄ Àr det svÄrt att inte bli mer intresserad. Förutom att sitta mÄnga lÄnga timmar i plugget sÄ tycker jag om att spela dator och trÀna, det Àr ocksÄ hÀrligt att emellanÄt ge sig ut i naturen och söka lite avslappning.

Jag tycker att det Àr viktigt att engagera sig och göra sitt bÀsta för att pÄ sÄ vis skapa en trivsam miljö för sina vÀnner och medmÀnniskor. PÄ Liu har jag fÄtt chansen att göra detta pÄ lite olika sÀtt.

Under mitt första Är sÄ var jag med i projektgruppen för Elektronikdesigns arbetsmarknadsdagar som företagsvÀrd, det var ett roligt uppdrag dÀr jag lyckades skapa en vÀrdefull kontakt med nÄgra Àldre studenter och vissa företag.

Andra Äret valdes jag till projektledare för arbetsmarknadsdagarna och det var riktigt kul och utmanande, att leda en grupp mÀnniskor och försöka strÀva mot ett gemensamt mÄl.

Det tredje Äret satt jag som studienÀmndsordförande (SnOrdf) i styrelsen för Elektronikdesign. Som SnOrdf hade jag ett ansvar att representera alla studenterna vid programmet gentemot de högre bestÀmmande organen inom LiU samt att bedriva studiebevakning.

Nu under mitt fjÀrde Är kör jag ett mera avslappnat race. Vi har mÄnga kurser pÄ avancerad nivÄ och jag har prioriterat studierna framför ideellt engagemang. I början av terminen arbetade jag dock som klassförestÄndare för basÄret i Norrköping och jag har Àven tagit nÄgra uppdrag sÄ som projekthandledare och labassistent. Jag tycker att det Àr vÀldigt kul att förklara och lÀra ut avancerade tekniska problem.

NÄvÀl, jag hoppas att du finner mig blogg intressant! Och uppstÄr nÄgra frÄgetecken sÄ Àr det bara att slÀnga ivÀg ett mail till jersu616@student.liu.se

Ha det bra!

Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat omArkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Jerrys blogg drivs av WordPress