Första veckan på praktiken avklarad!

Postad i: Praktik den 1 October, 2016 av jonbj817

Nu har jag varit på min praktikplats i en vecka. Redan! Det går så himla fort.

Första veckan på ”jobbet” gäller det att balansera nykomlingens konstanta kamp över att vara i vägen och att vara till nytta. Känner mig lite som i Säkert! och Petters låt “det är så logiskt alla fattar utom jag, jag har inte en aning”. Min första vecka har jag spenderat mestadels i en gul varselväst ute i fält där de gräver och lägger fiberbredband, samt att skugga olika människor på kontoret för att få en övergripande bild av verksamheten.

Jag var rätt skeptisk i början, men ni slutet av veckan så visade det sig att de ska miljöcertifieras med ISO nästa år, så det ska jag vara med på ett möte om på måndag! Sen har de en miljörevision nästa vecka som jag ska få vara med på. Vi lämnade också in våra individuella lärandeplaner som vi skrivit under veckan på den här kursen igår, så det känns som jag har någorlunda koll på vad jag vill och kan lära mig under min praktik.

14470669_10154640305897948_8701597086922080999_n
De kallar mig Rolf, eller “Roffe” nu hemma på grund av varselvästen.

De fikar seriöst minst en gång per dag på det här stället, jag kommer att äta mig fördärvad! I kid you not, det har stått tårtor i kylen hela veckan. OLIKA tårtor var och varannan dag.

Jag äter min lunch vid skrivbordet ibland också som den eremit jag är #folkskygg. Det blir rätt mycket spring i lunchrummet ändå, för kaffe och te och prata lite (förhöra alla jag ser så att jag kan fatta vad alla gör).

14516494_10154640317597948_8936616333204493245_n
Jag har suttit mycket med excel den här veckan. Lär bli en fena!

Men som sagt, när man börjar “jobba” då längtar man tillbaka till skolan… man vill alltid ha det man inte har. Pluggar man längtar man till att börja jobba och tjäna pengar, jobbar man längtar man tillbaka till plugget och att slippa jobba. Igår kväll firade vi in helgen med att träffas ett gäng från gamla festeriet, som kallas “memento” (föredettingar kan man också säga) och gå till en Tarantinopub som vårt kårhus Trappan anordnade tillsammans med studenternas filmförening Stubinen här i Norrköping. Det blev dock bara ett glas vitt för mig, jag är heeeelt slut efter veckan. Men det fungerade bra som sängfösare!

Här är vårt “kartbord” där man kan sprida ut de gigantiska områdeskartorna.

Jag ska iallafall ladda upp inför nästa vecka genom att jobba både lördag och söndag på mitt extrajobb…haha! Innan måndag känner jag att jag borde brush up on vad jag lärt mig om miljöcertifieringar, så att jag faktiskt har något att komma med på mötet om ISO!

Skulle vilja försöka komma ut och plocka lite blåbär eller svamp också… men vi får väl se. Det kanske bara blir en långpromenad. Jag älskar den här krispa höstluften och klara blåa himlen, friskt och upplyftande. När det är så ute vet man att det är dags att plocka fram vinterjackan, blockljusen och halsduken!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress