En ny vecka med nya möjligheter

Postad i: Personligt, Praktik, Styrelsen den 3 October, 2016 av jonbj817

1 people like this post.

Jag känner mig inte så uppvilad som jag kunde vara efter helgen, jag har jobbat på mitt extrajobb både lördag och söndag. Jag har ett “sånt där” jobb när man sitter och pratar med fölk.

Skärmavbild 2016-10-03 kl. 13.17.21
Mitt extraknäck, som är på kvällar och helger, går ut på att ringa upp folk och göra undersökningar. På grund av sekretess kan jag ju inte säga exakt vilka undersökningar jag genomför, men tänk den här om alkohol och drogvanor, i den stilen. Inte särskilt stimulerande jobb, men lever man på CSNs 10 lax i månaden, som ligger under fattigdomsgränsen, så är det antingen dra ner på livets goda (inte ett alternativ för mig) eller get that money somehow. Jag jobbade dessutom inte i sommar, av outgrundliga skäl (spenderade sommaren med min sjuka mormor), så det är ett välbehövligt tillägg i kassan. Jag tänker så här också, pengar kan man alltid få nya på något vis, men hälsa och relationer måste man lägga tid på att vårda.

Skärmavbild 2016-10-03 kl. 13.17.30
Helgen gjordes mycket bättre av att jag blev bortskämd av min ena fruga med lördagskrubb som stod på bordet när jag kom hem! Kände mig som en typisk femtiotals-familjeförsörjare…

Idag är det tillbaks på praktiken, och nya tag med miljöledningssystem. Min organisation ska miljöcertifiera sig enligt nya ISO14001:2015, som uppdaterades förra året med nya och strängare krav. Där kommer jag att få vara med och ta framriktlinjer för hur företagets miljöarbete ska ske.

Parallellt med praktiken så håller jag också på med styrelsegrejs. Miljövetarsektionens styrelse, som jag är ordförande för, håller på för full rulle att planera och styra upp den årliga MiP-veckan. Det är en vecka med tema Miljö, som är till för programmets studenter, den är fullspäckad med en massa aktiviteter. I år blir det bland annat Klädbytardag på vårt kårhus Trappan här i Norrköping, en Framtidskväll där våra studenter får lyssna på alumner, filmvisning och lunchseminarium. Idag har vi släppt facebookeventet, skickat ut e-mail och plockat upp broschyrer som vi ska sprida till studenterna under veckan.

mipveckan_logo

Det kommer bli jättekul att vara med och arrangera veckan, men just nu är det lite stressigt! Eftersom jag är på praktik just nu känner jag mig lite extra distanserad (jag kan inte springa till skolan för akuta ärenden, hämta och lämna grejer i styrelsen skåp, eller ställa upp på extra lunchmöten…det är tufft för kontrollfreaket som jag är). Jag lär mig att delegera effektivt.

Jag litar på min styrelse dock att de kommer göra sitt allra bästa för att veckan ska bli så bra som den möjligtvis kan bli! Hittills har vi bara stött på ett par småproblem, försenad leverans av broschyrer som vi beställt, ändring av lokal till vissa aktiviteter, osv. Så det känns bra. Det här året har vi valt att lägga lite extra krut på marknadsföring, då det tidigare år varit svårt att nå ut till alla studenter och få aktiviteterna att låta attraktiva. Så vi hoppas på att våra MiP:are är taggade! Helt fel kan det ju inte gå när programmets studentstyrelse bjuder på en massa gratis evenemang tänker jag … 😉


 

Kommentera!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Jonnas blogg drivs av WordPress