Sustainergies Academy

Postad i: Miljö & Hållbarhet, Sustainergies den 5 October, 2016 av jonbj817

IMG_6183 14495490_10154655764857948_783827186947853642_n

Tänkte skriva lite mer om Sustainergies Academy, som jag deltar i den här terminen. Det är ett gäng studenter från olika utbildningar, dock flest från LiU, och majoriteten läser till ingenjör inom miljö, som är med i det här programmet. Igår var vi på vårt första av fem case, kan man säga, hos fem olika företag. Igår hälsade vi på hos konsultfirman Grant Thornton där vi fick ta del av deras miljö- och hållbarhetsarbete, och ta fram förslag på lösningar på hur de skulle kunna utveckla sitt hållbarhetsarbete.

IMG_0481 IMG_0476 (1)

Sen fick vi också sådana här fina hållbara goodiebags, som är gjorda av ett kvinnokooperativ i Indien som Grant Thornton är sponsor av! Jag ska använda min som återanvändningsbar shoppingkasse!
IMG_0480

Det var jättekul och lärorikt! Vi studenter delade upp oss i grupper och tog fram förslag som vi sedan fick presentera för resten och företaget.Det var inte bara den miljömässiga biten, utan även lite arbetsmiljö och lönsamhet. Oftast går de ju hand i hand, så det är inte så konstigt. Är företaget inte ekonomiskt lönsamt så är det svårt att prioritera hållbarhet, och detsamma gäller för att behålla personal och kompetens inom företag.

14470542_10154655762817948_4960326014040559876_n IMG_0485

Det var intressant att få presentera direkt för företaget, de lyssnade verkligen på oss och vi hade mycket utrymme för kreativitet. Sen blev vi bjudna på mackor, kaffe och juice för att hålla lågan uppe! Så sammanfattningsvis så var det ett väldigt kul första case med Sustainergies Academy.

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress