Mer ansvar, mer kaffe och mer kyla

Postad i: Personligt, Praktik, Studiesocialt den 7 October, 2016 av jonbj817

Vecka två på praktiken är slut! Herregud och fru gud vad fort det går… vad har jag gjort egentligen? Två veckor går både väldigt fort, men också långsamt. För att det är så många nya intryck som trycks ihop så det känns som jag har varit på min praktikplats längre än två veckor ibland. Samtidigt susar tiden förbi. Det är ju meningen att man ska uppdatera sin Lärandeplan som man lämnade in efter första veckan under praktiken gång, men jag har typ bara hunnit skriva några rader!

Det har börjat bli riktigt kallt ute också. Jag tar bussen till min praktik varje morgon, och de minuterna jag står där och väntar så kryper kylan in i benmärgen känns det som…! Väl på praktiken flänger jag runt, sitter ibland i fikarummet – då blir det mycket kaffe! Annars hoppar jag runt bland folks rum och skrivbord, de har lite platsbrist.
Igår hade jag eget rum, det kändes inte så dumt!

14563506_10154658447577948_8971349622019301696_n

Jag hittade också havremjölk i kylen – nice surprise! Så fick jag veta att det fanns en till vegan på arbetsplatsen – kul! Lite oväntat på en mansdominerad byggentreprenörsfirma, så det var en positiv överraskning. Jag har också fått reda på att de åker tåg – bra! Igår var de fem som skulle ner till Göteborg på en revision som åkte tåg, så de tar inte bilen hela tiden iallafall. Jag har också fått min egen a-postadress, så nu är jag en del av företaget “på riktigt” känns det som.

14601037_10154658447532948_3076318976024007510_n

Nog med jobb. På den privata fronten då? Jag har bestömt mig för att ha köpstopp fr.o.m 6/10 och en vecka framåt! Jag ska inte köpa något förutom mat, för miljön och plånbokens skull. Vi får se hur det går, men jag är taggad. Jag är lite orolig över imorgon dock, då vi har en studentsittning på vårt kårhus Trappan med Miljövetarprogrammet och Kultur-, Samhälle- och Mediaprogrammet där temat är Tidresa. När man köpte biljett fick man tilldelat ett decennium, och jag har 00-talet. Vilket är ganska svårt, faktiskt! Hur tusan såg man ut år 2000 – 2010? Väldigt oklart. Jag tänker typ “fjortis eller emo”, Paris Hilton eller Tokyo Hotel. Men vad vet jag. Själv var jag 8-18 år under det decenniet, den mest oklara perioden i en människas liv, haha! Så jag hade ingen tydlig personlig prägel, svängde nog lite hit och dit #Yoloswag

Skärmavbild 2016-10-06 kl. 11.37.47

Så nu får jag inte köpa något till den här sittningsoutfiten helt enkelt. Men det ska nog gå att ordna, tänker jag… får lita till min kreativitet och använda det jag har eller byta/låna med andra. Kanske är en bra övning i “byta, laga, återanvända”-andan! #Hållbart

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress