2003 hälsade och ville ha tillbaka sitt fula mode

Postad i: Personligt, Studiesocialt den 10 October, 2016 av jonbj817

Vi hade ju en tidresesittning i lördags, där vi var ett gäng som klädde ut oss i mode från 00-talet (2000-2010). det blev en intressant blandning! Vi hade ett gäng Britneys (inklusive när hon rakat håret och attackerade en paparazzi ned paraply…) och sen var det ett par emoinspirerade, någon fjortis och resten av oss i allmänt gräsliga tidigt 00-tals outfits. Det var ganska svårt att definiera 00-talet modemässigt, insåg vi. Det var ju stor skillnad på hur man klädde sig 2000 och 2010. Själv var jag 8-18 år under det årtiondet, så jag hade inte riktigt någon utpräglad stil…. Men i min sittningsoutfit blev jag tydligen lik sångerskan Anastacia (hade ni glömt henne? Det är hon med de hemska bronze-tonade solglasögonen med djup röst) som var all the rage runt årskiftet och fram till circus 2004.

Likt va?? Jag är faktiskt nöjd, för att jag fick till den hemska outfiten 😉

14625453_10154666219437948_878487058_n
Platåskor (fick inte tag i äkta buffalos), pösiga byxor med låg midja, fula blingiga skärp, magtröja, hatt, hoops, slingat hår och bronzetonade glajjor… det skriker 2002!

14627781_10154671943117948_184485131_n

Själva sittningen var väldigt kul! Vi satt ett bord per decennium, så alla vi 00-10 satt tillsammans. Det var antingen 00-, 80- eller 50-talet man fick välja, så det var en himla kul blandning av mode på den sittningen! Grease, hängslen och hårrullar versus axelvaddar, benvärmare och permanentat hår versus emos, fjortisar och svarta slingor. Sen tävlade vi också årtalen emellan, och 50-talet vann… tusans rockabillys!

14627707_10210410460476104_2074214530_n

Igår var vi lite bakis hemma hos oss, så vi plockade fram nudlarna, chipsen och storkannan med te och satte på Nyckeln till Frihet, följt av lite American Horror Stories och Ex on the Beach. Fråga mig inte hur det blev den blandningen?! Det bara hände.

Idag är det tillbaka till praktiken, och sen har jag både jobb, styrelsemöte och Sustainergies den här veckan. Det är bara att tuta och köra!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress