Nästa företagscase med Sustainergies – på Sjöfartsverket denna gång!

Postad i: Miljö & Hållbarhet, Sustainergies den 14 October, 2016 av jonbj817

Nu har jag varit iväg på min tredje träff med Sustainergies Academy, och det andra företagscaset! Den här gången var vi på besök hos Sjöfartsverket, vilket var superkul (och extra skoj att det ligger i hamnen i Norrköping).

14657259_10154684841317948_5601875184056165067_n 14691029_10154684840117948_3311841231981761425_n
Vi fick till och med egna namnskyltar! SjöV ligger i en jättefin gammal industribyggnad i hamnen i Norrköping.

Caset som vi skulle jobba med åt SjöV gällde hållbarhetsutmaningar, främst relaterat till social hållbarhet, såsom mångfald och trygghet på jobbet, men även mer övergripande mot Agenda 2030. Vi blev uppdelade i 6 stycken case-grupper, som vardera fick ett case relaterat till en mer specifik hållbarhetsutmaning. Den här gången fick vi också möjlighet att förbereda powerpoint presentationer, vilket gjorde att vi studenter verkligen behövde strukturera upp våra case! En rolig utmaning. Vi spenderade hela eftermiddagen med SjöV, men det kändes som att tiden bara flög iväg. Ni vet vad man säger, time flies when you’re having fun!

IMG_2511 IMG_2502
Våra case var väldigt givande och utmanande att jobba med (man ser mig i bakgrunden där i röd tröja)!

Jag måste säga att jag är mycket imponerad av fikat som SjöV bjöd oss studenter på! Vanligtvis som vegan brukar man kunna vänta sig en macka med nåt salladslad och en gurkbit, eller överöst med tomatskivor, samt en kopp te. Men nu fick jag världens mest LUSH veganska smörgås, med faktisk vegansk “ost” (eller Gary, som den numera kallas har jag förstått…) och färsk persilja – som jag älskar!! Underbart, tack Sjöfartsverket! Då fick man ju såklart både energi och pepp att göra sitt bästa i det case vi fick av företaget!

14729178_10154684841942948_1340483572536872890_n
Vegansk macka blev man bjuden på!

Det var en väldigt intensiv eftermiddag, med 6 olika case med tillhörande presentationer. Jag kände mig iallafall väldigt motiverad, det verkade som att SjöV verkligen var mån om att höra vad vi studenter hade att säga, och värdesatte vår kompetens. Det var inte heller bara vår akademiska kompetens – vi är ju studenter från olika utbildningar men de flesta studerar till någon form av miljöingenjör – de verkade värdesätta heller, utan även våra generella åsikter som den “nyaste” generationen som ska in på arbetsmarknaden. Vilket också märktes av tydligt, och fick mig iallafall att känna mig värdefull för företaget som potentiell framtida anställd. Jag tar definitivt med mig en del nyttiga intryck, lärdomar och ökat självförtroende från den här eftermiddagen.

IMG_2528 IMG_2526
Det var roligt och givande att lyssna på alla 6 casegruppers presentationer av sina hållbarhetscase!

Taggar:  -

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress