MiP-veckan är över, höstmys och söndagsångest tar vid

Postad i: Personligt, Studiesocialt, Styrelsen den 23 October, 2016 av jonbj817

Jag sitter här på söndagskvällen och dricker te och äter linssoppa. Soppa för att det är höstmys, och just linssoppa för att det är dagen före dagen före CSN – det är leva billigt som gäller! Jag har tänt lite ljus, och dricker te för att bli av med hostan som jag haft nån vecka nu. Mina två ingenjörs-sambos tentapluggar.

14793856_10154718888727948_1298104726_n
Imorse tog vi en paus från söndagsångesten med lite sen söndagsbrunch! #lazysunday

Den här veckan som gått har vi i min styrelse anordnat MiP-veckan, årets happening på programmet. Vi har haft flera aktiviteter, både under luncher och på kvällarna. Jag är väldigt nöjd och tycker att det har gått bra. Det har inte gått exakt som väntat, men några mindre missöden får man förvänta sig. Överlag har vi lyckats tycker jag! Det var mycket att stå i, och jag är rätt utmattad, men jag är stolt över min styrelse.

Skärmavbild 2016-10-23 kl. 19.21.51
Veckan inleddes med biomys då vi kollade “Wall-e” och knaprade ekopopcorn.

Nu har vi bara några små aktiviteter (i jämförelse) kvar av vårt år, och sedan lämnar vi över fanan till våra blivande efterträdare i januari. Det känns både skönt och vemodigt, jag gillar verkligen mitt gäng och vi har haft ett roligt år, men det har också varit krävande. Jag kommer känna att jag kan lämna över till nästa gäng och veta att vi gjort vårt allra bästa.

14671071_1343513648994833_3189263672838774816_n (1)  14798828_10154708223717948_1842166437_n
Vi hade ett gäng alumner som kom och pratade, bland annat universitetets miljösamordnare.

Under veckan hade vi en bra blandning mellan seriösa och roliga aktiviteter. Vi visade en mysfilm, Wall-e, och en dokumentär under en lunch. Programmets marknadsföringsgrupp hade en lunch då de bjöd på baguetter och bjöd in alumner att prata. Styrelsens arbetsmiljöombud och utbildningsbevakare satt under en lunch och bjöd på kaffe mot våra studenters åsikt om programmet, utbildningen, universitetet eller annat, som en slags förslagslåda. Vi hade också en klädbytardag, ett seminarium, en framtidskväll på vårt kårhus Trappan, och självklart så bjöd vi på Fairtrade fika i torsdags när det var Fairtrade Challenge!

_MSA0837  Skärmavbild 2016-10-23 kl. 19.22.03
Klädbytardagen gick fint, med skyltdockor och fina “Grönt är skönt”-tygpåsar till salu.

Vår sektion är en så kallad “grön sektion”, vilket betyder att vi är miljöcertifierade, kan man säga, enligt kriterier som universitetet ställer på oss. Ett av dessa kriterier är att vi ska anordna minst en grön aktivitet varje läsår, och i år så valde vi att köra en klädbytardag som inföll under vår MiP-vecka. För att göra det så enkelt som möjligt att inte bara genomföra, men att också göra det bra, så anordnade vi den med två andra sektioner, lärarna och byggnadsingenjörerna. De var taggade på att vara med eftersom de också är gröna sektioner och måste ha en grön aktivitet de med. Alltid roligare och lättare om man drar ihop ett gäng. Det vore ju fy och skam om miljövetarnas sektion på universitetet inte var en grön sekion…

_MSA0830 _MSA0842
Här är jag och en av mina SAMbos (han heter Sam), och vi kallar den här “Fransosen”.

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress