It’s that time of the month again

Postad i: MFS, Personligt, Praktik, Studiesocialt, Styrelsen den 26 October, 2016 av jonbj817

It’s that time of the month again… CSN! Woop woop!

Nu stundar studentens roligaste fråga; vad ska jag göra med pengarna den här månaden??

Jag har haft ett knapert september, med bokad londonresa, sittning, resekort på Östgötatrafiken och nya vinterskor, så csn är väldigt willkommet! Det händer mycket roligt i november att glädjas åt och spendera på, nu i helgen är det halloween, med skurk-sittning, sen ska jag till London också och hälsa på min bästa vän senare i månaden. Jag provade att ha ett köpstopp i en vecka för ett tag sedan, och det funkade bra så det kanske jag gör en bit in på den här månaden också för att spara lite cash.

14872426_10210590173488817_775626971_n 14826391_10210590172608795_102654839_n 14886209_10210590172368789_1822738077_n
Jag och frugan Sara firade in månadens csn med sushi. En massa sushi!

14877063_10210590341973029_1954767727_n
…och sen hemgjord pizza på vår pizzasten…jorå! Standard onsdag.

Igår hade vi föreningsmöte i miljövetarsektionen, då vi röstade in en ny revisor. Det var ett ganska formellt event, där vi har propositioner och motioner till våra stadgar, alla får röstkort och vi måste föra ett ordentligt och noggrant protokoll. Det är nödvändigt ibland att ha lite uber-seriösa grejer mitt ibland allt annat kul vi som styrelse gör under året.

Praktiken är över, jag har fått intyget påskrivet av min kontaktperson på praktikplatsen och ska spendera den här veckan med att skriva reflektion över vad jag lärt mig från praktiken. Reflektionen ska in på fredag och sen har vi seminarium nästa vecka då vi ska diskutera varandras upplevelse och lärdomar från praktiken. Fem veckor har gått SÅ fort, och det är båda skönt och lite läskigt. Men jag är taggad på nästa kurs! Den kommande perioden, som börjar nästa vecka, ska jag läsa en fördjupningskurs i Geografiska Informationssystem (GIS).

Det händer grejer på MFS också! Jag och Sara har spenderat början av veckan med att skriva ut, skanna och signera ett gäng intyg och certifikat för att kunna få våra stipendiepengar utbetalda av universitetet. Det är för att det ska bli rätt med försäkringar och sånt viktigt. Sen var vi också tvungna att skicka in alla original via vanlig snigelpost till MFS-koordinatorn på universitetet… Så vi väntar på pengarna så vi kan boka flygresa, äntligen! Vi har också bokat den obligatoriska förberedelsekursen som alla som fått beviljat MFS-stipendium måste göra, på Sidas kursgård i Härnösand. Det ska bli lite skoj faktiskt! Det är 3 dagar med mat och logi, och vi har bokat tågbiljetterna till Härnösand nu också. 6 och en halv timme en väg… men jag älskar Norrland så det är lugnt!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress