Halloween är inte över än

Postad i: Personligt, Praktik, Studiesocialt, Styrelsen den 1 November, 2016 av jonbj817

Förra veckan höll vi i styrelsen i en kväll då de nya miljövetarstudenterna som köpt sina sprillans nya miljövetaroveraller, så kallade “ovvar”, kunde pimpa sina nya plagg med märken och annat kul. Som en syjunta fast lite mer hippt, därav ovvepimp. Ovvarna skall invigas nu på lördag, då ett av de största jippon som sker på universitetet går av stapeln, nämligen Ovveinvigningen 2016.

Skärmavbild 2016-10-28 kl. 13.22.56
Ovvepimpningen var kul för de nya miljövetarna, phesteriet MAX och phadderiet MiPh0 var där och styrde.

I helgen var det Halloween för den som missat det (om det är möjligt), och då fick man gott plocka fram den sedvanliga utklädnaden. Vi hade en fullspäckad Halloweenhelg med en skurksittning på fredagen, och den årliga halloweenfesten på vårt kårhus Trappan på lördagen. Skurksittningen anordnades av de så kallade Skurkerierna, en per fakultet, och temat var Freak Show. Med temat i åtanke så bestämde oss jag och min fru Sara att vara siamesiska tvillingar, men ändrade oss i sista stund av logistiska skäl och pimpade ut oss till creepy twins istället. Det uppskattades! Vi gick verkligen all in och köpte fejkblod och allt, men det blev så ljust när det torkade så att vi spritzade prinsessklänningarna med rött nagellack istället. Kul helg!

Skärmavbild 2016-10-14 kl. 21.05.32
Halloween-häxan är framme!

Skärmavbild 2016-11-01 kl. 15.23.40
Vår outfit till Skurksittningen… creepy twins!

På lördagen hade vi förfest på studentboendet Pelikan med ett random gäng, då gick vi inte lika all in med outfiten för vi var bakis från sittningen. Jag körde på min skelettklänning som hängt med ett antal år, och lyxade till det med sådana där läskiga linser. Jag har aldrig provat sådana förut, för jag har en innerlig skräck inför att sätta in främmande föremål i mina ögonglober, men det var faktiskt inte så farligt när de väl var inne (jag fick hjälp att sätta in dom dock, så ska inte ta för mycket credit för arbetet). När jag skulle gå och lägga mig så tog det hus i helvete å andra sidan! Jag fick inte ut dom, och jag blev så frustrerad så jag gick och la mig med dom – något som jag INTE rekommenderar. Don’t do it.

14961379_10154747737517948_261626258_n
Min Halloweenoutfit blev skelettklännning med läskiga linser.

Skolmässigt så är för min del praktikkursen slut, jag lämnade in min slutliga reflektion i går och vi har slutseminarium på fredag. Det känns skönt att sätta sig i skolbänken igen, men också jäkligt konstigt! Idag hade jag min första föreläsning den här terminen insåg jag! Det kändes helt underligt, men på samma sätt bekant. Jag måste komma in i skoltänket igen. Nu sitter jag med min sambo Mange i Studentfiket i campusbyggnaden Täppan, där det är flest LinTek-studenter som hänger. Så jag känner mig lite som en pingvin på nordpolen…det är bara massa isbjörnar här. Ett eget släkte. Haha, nä, det är mysigt med ett fik som drivs av studenter. Billigt och bra med ett rejält te-utbud!

14914943_10154747731752948_378579326_n
Här är han! Min sambo . Under “Nut Free Zone”-skylten… en sån rebell, han är ju en riktig nöt!

14886339_10154747781982948_1026618979_nStudentfikets te är en fröjd för ögonen, magen och själen.

Den kursen jag börjar nu heter “GIS as an environmental tool”, den handlar om geografiska informationssystem där man skapar kartor och kan föra in miljövärden såsom föroreningar eller annan data såsom elanvändning i hus. Det ska bli spännande, och jag är peppad på att den är på engelska. Vi hade intro och föreläsning idag, och imorgon har vi vår första datalab. Vi delade in oss i par, blev tilldelade en varsin GPS och ska ut i Folkparken och samla in data. Vi får se vad det blir av det hela!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress