GIS, marshmallowgrillning och quiz

Postad i: Personligt, Praktik, Studiesocialt, Styrelsen den 4 November, 2016 av jonbj817

0 people like this post.

Den här veckan blev en händelserik en också minsann! Vips så var det fredag igen…

Jag har avslutat praktik-kursen med examinationspresentation och seminarium, påbörjat en ny fördjupningskurs i Geografiska Informationssystem (GIS), anordnat en aktivitet med alla Campus Norrköpings sektioner med tillhörande pub igår kväll på vårt kårhus Trappan, och haft diverse möten. En fullspäckad vecka både på studiefronten och den extrakurrikulära (är det ens ett svenskt ord? det är det nu iallafall) fronten.

Igår anordnade MiP-styrelsen tillsammans med styrelserna för de andra programmens studentsektionen här i Norrköping en gemensam dag, Sektionernas Dag, då vi träffades och ställde upp en massa gott utanför campus som vi bjöd på. Det var ett stort projekt att planera och få ihop, det är inte ofta som alla sektioner kan medverka på event så det var himla kul att vi fick ihop det! Våra kårer StuFF, LinTek och Consensus var där och bjöd på kaffe och glädje, och vi i sektionerna hade parat ihop oss två och två och bjöd på massa annat skoj. Vi i MiP-sektionen stod med byggnadsingenjörernas N-Sektionen och bjöd på oss själva och varm choklad. Några andra tog med grill och bjöd på marshmallow man fick grilla, några bjöd på kanelbullar, och sen hade vi en del tävlingar där man kunde på ledtrådar till kvällens quiz.

14971295_10154757451132948_129481170_nSektionernas Dag var mysigt i höstrusket, vi stod och bjöd på oss själva samt mat och dryck.

14958675_10154757450872948_1196857792_n
Grillen uppskattades mycket i kylan! Inget värmer som marshmallows (…eller?)

14937171_10154757450707948_161178283_n
Vi bjöd på varm choklad och lite te tillsammans med byggarnas N-Sektionen.

14962877_10154757438357948_18723179_n Kanelbullar bjöd det på också. Inte ens kanelbullens dag!

Sen igår kväll anordnade vi även Sektionernas Pub på kårhuset Trappan, då vi hade märkesbazar där man kunde köpa tygmärken. Det var uppskattat eftersom märken hör ovven till och det är invigning av ovvarna på lördag, och många är därför taggade på allt som har med ovven att göra! Sen hade vi även ett quiz lite senare på kvällen, med blandade frågor om sektionerna och Campus Norrköping. Vi tillsatte en quizgrupp som tog fram och höll i quizzet, där jag var med. Det var väldigt skoj att vara lite kreativ, vi var fyra stycken sektionsordföranden som var med och det blev ett bra quiz. Jag fick till och med höra av en quizzare att min röst var “behaglig att lyssna på”, haha! Vinnarlagen fick presentkort på vår favorit ICA Strömmen… bästa priset en student kan tänka sig! Kvällen var mysig och avslappnad, det var inte en uppstyrd pub utan mer till för att lära känna varandra och hänga alla sektioner. Lyckad dag och kväll!

14958635_10207468626142074_752673460_nDet var bra drag på Sektionernas Pub, många kom och quizzade, carpade och tog en och annan burgare.

14962237_10207468624582035_1004998695_n
När quizzet skulle rättas fick vi i quizzgruppen mycket att göra… men de blev glada för sina priser!

Skärmavbild 2016-11-04 kl. 17.18.53
Fina MAX Phesteri och Emma från min styrelse och Phadderiet MiPh0 satt och sålde märken!

I dag hade jag examinationsseminarium på praktik-kursen, då vi fick presentera vad vi gjort och lärt oss på praktiken och diskutera varandras reflektionsdokument och upplevelser på sina praktikplatser. Det blev ett långt seminarium, vi var åtta stycken. Det gjorde inte så mycket, jag fick ut mycket av att höra hur de andra hade haft det. Men jag måste erkänna att det är väldigt skönt att praktiken är över! Ni vet vad dom säger, när man pluggar så längtar man ut och börja jobba, och när man jobbar så längtar man tillbaka till skolbänken…

Den här veckan började jag på nästa kurs, GIS. Geografiska Informationssystem. Säger inte så mycket va? Det är därför man tar kursen! Men det är kul faktiskt.Vi har haft lite GIS i tvåan, med några enkla datorlaborationer. Den här veckan kickade vi igång med en datorlaboration där vi skulle få gå ut och samla in egen GPS-data som vi sedan förde in i ett kartprogram och skapade egna kartor med vår egen data. Lite kul ändå! Sen har vi även ett individuellt projekt som vi ska göra under GIS kursen, som är på fem veckor, och vi skulle lämna in en synopsis idag för vad vi ville göra (en synopsis är som ett pm, en projektbeskrivning, en plan). Jag vill göra mitt GIS-projekt på skogsavverkning i Sverige, jag vet inte riktigt hur men det intresserar mig. Hur mycket urskog som finns kvar, hur energiskogen påverkan den biologiska mångfalden och koldioxidutsläppen… mja, vi får se.

Apropå mja! Det är Morran och Tobias på bio den här veckan! Det måste bubbis gå och se!

14971163_10154757562317948_1278594511_n
Vi fick springa runt med en varsin GPS och samla in data! Kul med fältundervisning.

14958423_10154757562467948_1359121937_n
Här är min sambo Ellen som är suuuupertaggad på att leka med GPS i parken!


 

Kommentera!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Jonnas blogg drivs av WordPress