Hej mitt vinterland!

Postad i: Personligt, Studentvardag den 7 November, 2016 av jonbj817

Äntligen har snön kommit till Norrköping! Imorse vaknade jag upp, satte direkt på “Hej mitt Vinterland” på repeat på spotify, tog en kopp varm choklad med iKaffe och satte mig och stirrade ut genom fönstret 🙂

Jag gillar faktiskt den första tiden när snön kommer, och stannar. Det blir ljusare ute och man känner sig piggare. Jag får energi av det. Och det är ju inte så konstigt – man har ju Norrland i blodet! Sen tycker jag att det känns bättre när det är snö, för då vet man med säkerhet att det kommer att vara kallt ute och klär sig efter det. Det blir inga nasty surprises när man kommer utanför dörren… Snön kommer som ett mentalt uppsving mitt i det här sega oktober- och novembermörket!

Min söndag gick ut på att rensa avlopp, städa ur kylen och hjälpa frugan att flytta. En sån där rejäl jag-tar-tag-i-saker-dag. Det var tur att frugan bara skulle flytta nerför gatan, för då kunde vi ta cykeln som hjälpmedel… ekoflytt och så vidare. Det var många som log när de såg oss på gatan!

Cykelflytt AB är i farten igen ute på Norrköpings gator!

Jag måste få berätta lite om våra grannar här i huset. Vår trappuppgång är mest tandläkare och små verksamheter, det är nästan inga boende. Men vi bor grannar på vårt våningsplan med en tandläkarmottagning som också bor i lägenheten bredvid. De är väldigt roliga att ha som grannar. När vi ses i trappan, hissen eller utanför porten så brukar de fråga om det är fest, oavsett om det är måndag, lördag eller söndag. De är riktiga lirare! Och sen blir de besvikna varje gång vi säger att nej, ingen fest idag. “Vi kommer över med 7 liter vin och startar festen!” säger de.

14961359_10154763733727948_1129195752_n
Jag är lite förtjust i att rensa avloppet konstigt nog…. vilket man kan se på mitt creepy (suddiga) leende här. (Jag tyckte att det var bäst att blurra bilden lite, man behöver inte se detaljerna så att säga… #sörja)

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress