Att vakna till en ny era

Postad i: MFS, Nepal, Personligt den 9 November, 2016 av jonbj817

Så man vaknar till en värld där Trump är USAs president. Det var oväntat, minst sagt. Det blev en hård natt, här i kollektivet gav vi upp runt 4 imorse, eftersom det var så jämnt. För mig som miljövetare så går tankarna mest just nu om miljön. Jag tror tyvärr att vi kommer få kyssa parisavtalet, som vi kämpat så hårt för att få till, adjö. Det känns hemskt trist att en presidentkandidat som uttryckt sådana åsikter om klimathotet och USAs miljöarbete kommer att få sitta i minst 4 år nu, det betyder att allt gott arbete som uppnåddes i och med parisavtalet tyvärr mycket väl kan komma att försvinna.

15032478_10154773626967948_11828623_nEn nervkittlande och oroande valvaka-natt mynnade ut i shock, besvikelse och en växande oro inför framtiden.

Men iallafall, livet går vidare. Det finns andra saker som vill ta min tid i besittning, bland annat MFS. Jag har träffat min MFS skrivpartner Sara idag och gått igenom lite formella grejer, dokument som ska skrivas på för försäkringarna via skolan och sånt. Vi har även tittat på flygbiljetter, det är hög tid att boka nu. Vi åker den 27 februari, så vi har satt deadline nu att vi ska boka senast 1 december, även om vi inte fått stipendepengarna. Lite surt att lägga ut 5 000, men vi känner att vi vill ha resan bokad så vi kan sluta stressa över det. Vi har också mejlat med vår kontaktperson på Kathmandu University om boende och tolk, som han har lovat hjälpa till med. På måndag ska vi sätta oss och ha en hel MFS förmiddag då vi ska snacka vaccinationer och lite mer ingående om vår studie, våra mål och källor. Vi bokade också in ett möte med vår c-uppsats handledare här på LiU, vi ska ses i början av december och snacka om vår studie. Nästa steg är förberedelsekursen på Sidas kursgård i Härnösand, som alla som beviljats MFS-stipendium måste gå på, som är i slutet av november. Det händer lite grejer nu!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress