En kväll med F(L)UM

Postad i: Studiesocialt den 9 November, 2016 av jonbj817

0 people like this post.

Jag är just hemkommen från det senaste kårfullmäktigemötet (FUM) i studentkåren StuFF. Jag är med i Norrköpingslistan, och vi sitter med 4 mandat i kårfullmäktige just nu. Vi är från tre olika utbildningar, Miljövetarprogrammet, Kultur-, Samhälle- och Mediagestaltning (KSM) och Samhälls- och Kulturanalys (SKA). Alla tre är program under Filosofiska Fakulteten på universitetet, vars studenter studentkåren StuFF representerar.

Skärmavbild 2016-11-09 kl. 20.14.24
Här är dom, det flummiga härliga gänget i Norrköpingslistan!

Studenkåren är uppbyggd ungefär som riksdagen och regeringen, med en kårstyrelse som fungerar ungefär som regeringen, och ett kårfullmäktige som fungerar som riksdagen. Listorna fungerar som partier. FUM tar alltså stora övergripande beslut för hur studentkåren ska arbeta och vilka frågor som ska drivas gentemot universitetet. Det är ett viktigt uppdrag som är väldigt givande, även om det är svårt att kombinera med mitt uppdrag som styrelseordförande. Att sitta med det pack av knäppskallar som utgör min lista Norrköpingslistan gör saken mycket lättare <3

Ett annat plus den här gången var att min företrädare Linn, förra årets ordförande i MiP-Styrelsen, som nu är vice kårordförande i StuFF, var där och snackade goja (nejdå, hon är väldigt vettig faktiskt!). Hon är lite utav min idol, hon var ordförande under mitt första år i styrelsen och det var hon som inspirerade mig att söka. Sen blev hon vald till Vice Kårordförande, en riktig krutkvinna!

14971943_10154774082637948_460080343_n
Jag och Mamsen återförenades och tramsade runt lite som de OG vi är <3


 

Kommentera!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Jonnas blogg drivs av WordPress