Vem ska ta över tronen efter mig??

Postad i: Studiesocialt, Styrelsen den 10 November, 2016 av jonbj817

Idag har vi i MiP-Sektionen haft en infokväll för de som vill söka till nästa år. I måndags släppte vi ett rekryteringsevent på facebook och e-mail till våra studenter på programmet så att de kan ansöka till nästa års styrelse, festeri, fadderi och marknadsföringsgrupp! Mycket spännande att se vilka som ansöker. Det går så himla fort, nu är det 2 år sedan jag själv ansökte för första gången 2014, och snart lämnar jag över för gott innan jag tar examen i sommar. Nästa gäng kommer att ta över i slutet av januari 2017, vilket passar bra eftersom jag drar till Nepal i februari!

15050266_10154777710582948_2004318808_n
Här är dom – min fina MiP-Sektion! Taggade på att lämna över till nästa års gäng.

Det är inte mycket kvar för vår del i styrelsen. Vi ska hålla i ett julmys på Lucia, sen har vi inte så mycket kvar att anordna. Imorgon har vi ett möte med lärarna på programmet då vi ska diskutera kompletteringspolicy – vilka regler som ska gälla för kompletteringar av uppgifter – och tröskelregler – vilka spärrar som ska finnas mellan terminer för att man ska få gå vidare till nästa kurs eller termin. Det är stora viktiga frågor och påminner mig varför jag är med i styrelsen egentligen – för att påverka utbildningen och föra studenternas talan!

15033814_10154777710682948_1305270069_n MAX Phesteri presenterar sig medan satsumas, te och popcorn förtärs i publiken.

Det är lite vemodigt att vi ska kliva av snart. Och eftersom jag är en kakburksmänniska, som jag kallar det, och vill vara med i allt och DELTA så kanske ni får se mer av mig, Kanske söker till kårstyrelsen… Vem vet. Mitt år i styrelsen har verkligen varit så sjuuukt värt! Jag har haft en otrolig tur som hamnat med det gänget jag gjorde, fem stycken från årskurs 2 och tre stycken från årskurs 3. En blandning som funkat jättebra, och jag har följt vår utveckling som grupp med spänning, och är inte besviken. För min del då jag har utvecklats på en personlig nivå jättemycket verkligen. Jag har lärt mig leda en grupp, fått mycket större självförtroende, lärt mig jobba med olika personligheter, networkat och lärt känna så många underbara och intressanta människor och haft otroligt roligt under tiden! Om jag fick säga något till mig själv för ett år sedan som tvekade att söka ordförande så skulle jag säga “kör ba kör!”

942848_10153995184237948_7865489789955601161_nSnart är min Reign of Terror som Tengil i styrelsen över, och jag får lov att lämna över till nästa Ordförande.

Men nu är det dags att föra fanan vidare, så att säga. Både metforiskt och bokstavligt, vi har faktiska fanor i sektionen som ska skjutsas vidare genom åren också! Nu när vi bara har ett fåtal möten kvar innan det stora Årsmötet i januari när vi kliver av och lämnar över så ska vi ägna en del av vår sista tid att komma ikapp med en del av det som släpat efter under året. Exempelvis organisera upp vårt sektionsrum som vi har, där det just nu är huller om buller. Allt för att lämna över en så välfungerande sektion som möjligt! #OrdningOchReda

14906898_1715136505373535_6950739959979511255_nVilka blir MiP-Styrelsen 2017, våra efterträdare??

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress