En liten uppdatering om Nepal

Postad i: MFS, Nepal, Studentvardag, Uncategorized den 14 November, 2016 av jonbj817

0 people like this post.

Det händer grejer på Nepal-fronten! Nu har jag och min resekompanjon Sara haft en eftermiddag med MFS-fokus, vilket var välbehövligt. Det är ganska mycket att tänka på, så att avsätta en eftermiddag för att bara gå igenom det känns bra. Vi ska träffa vår c-uppsats handledare i början av december, så vi vill förbereda oss väl så vi kan uttnyttja tiden med henne så effektivt som möjligt!

15058761_10154790298662948_1000612439_n
Energi till allt Nepal-planerande får man bäst från thailändsk mat från alla studenters favorit Spicy Hot!

Den senaste uppdateringen är att vi kommer att få en hemläxa inför kursen i Härnösand som vi ska gå på om ungefär två veckor. Vad det är vet vi inte än, spännande! Vaccinationskliniken öppnar klockan 17, så nu ska vi gå dit och uppdatera oss också. Tre månader innan avfärd… hoppas det räcker!

Utöver det så har vi också mejlat vidare med vår kontaktperson Subodh, som är doktor vid Kathmandu University. Han ska hjälpa oss med boende, förhoppningsvis på campus den första och sista veckan i Nepal, och även med att fixa tolk. Sen har vi också mejlat Nepals Generalkonsulat i Stockholm för att kolla vad som gäller med visum, mejlat Swedish Honorary Consulate General i Kathmandu för att dubbelkolla om visum och även meddela om våra reseplaner. Vi har också meddelat den Svenska Ambassaden i New Delhi om våra reseplaner, vilket är den närmsta till Nepal. Mycket mejlande….

15050444_10154790296162948_515570243_n
Bra svarsalternativ Linköpings Universitet! Utvecklingen går framåt #ThePowerOfHen

Dessutom väntar vi fortfarande på de faktiska stipendiepengarna, vilka börjar behövas rejält. Vi har lagt ut för tågbiljetter till och från Härnösand för MFS-föreberedelsekursen, snart är vaccin aktuellt och vi har satt en deadline när vi måste boka flygbiljetter vilket är 10 december. Det är försäkringspapper som måste godkännas av universitet som vi väntar på för att vi ska få pengarna…

15032422_10154790288217948_1881224507_nDet gäller att hitta den bästa ergonomiska positionen för pluggande, det är inte alltid det lättaste på 17 kvm…

Vi har också kollat lite på hur mycket det finns på Air BNB i Nepal, och det var en del faktiskt! Inte bara i huvudstaden Kathmandu heller, så vi har lite möjligheter om vi behöver bo på lite olika ställen i landet. En av våra lärare på programmet, som är från Indien och hjälpte oss att hitta vår kontaktperson i Nepal, lovade att hen skulle bjuda oss på glass om vi gjorde en bra kandidatuppsats! Det erbjudandet kan man ju inte missa. Så nu jäklar börjar allvaret!

 


 

Kommentera!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Jonnas blogg drivs av WordPress