Den Stora Julklappsöverenskommelsen 2016

Postad i: Uncategorized den 19 November, 2016 av jonbj817

Min familj har bestämt att i år ska vi inte ha några julklappar i år. Inte i den traditionella innebörden iallafall. Låter det tråkigt?
Resonemanget bakom beslutet är att köra vidare på spåret frivillig enkelhet, för att vi är trötta på konsumtionshetsen och tycker att julklappar inte borde vara fokus under julhelgen. Att man ger varandra en massa saker, och så blir alla bittra ändå för man är pank och tröttnar på sina “nya” saker innan januari ens börjat.
Mamma och pappa jus köpt nya bilar – två stycken till råga på allt! En ny och en begagnad. Så det är välbehövligt både på den privatekonomiska fronten för dem, och miljöfronten, att hålla hårt i plånboken just nu. Jag och mina två systrar pluggar år 2 och 3 på universitetet, vilket betyder att vi  i princip är konstant panka. Så det passar oss väldigt bra också.
Photocred till Rodion Kutsaev https://unsplash.com/@frostroomhead
Jag tycker att det känns jätteskönt. Man slipper ångesten över att komma på presenter till alla och lägga ut en massa pengar. Dessutom det kanske största plusset i mina ögon – man slipper juhandeln! Jag avskyr att gå i affärer under vad jag uppfattar som ‘julhetsen’. Min f.d sambo, och blivande Nepal-resekompis, Sara har övertalat sin familj att ha veganskt julbord också. Det går åt rätt håll känner jag!
Låt mig återkomma med en utvärdering av vår nya “No-Gifts-Policy” efter jul så får vi se hur det gick, men det känns bara bra faktiskt!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Jonnas blogg drivs av WordPress