Hur man handlar mat billigt som student

Postad i: Studentvardag, Vego den 26 November, 2016 av jonbj817

0 people like this post.

Om du är student och läser det här, så är mitt absolut bästa tips när det gäller att handla mat – storhandla! När man bor bokstavligen en minut från en mataffär som kostar skjortan varje gång man handlar där så tjänar man verkligen på att handla på större mataffärer mer sällan.
I Norrköping är det superenkelt att ta sig till stormarknaderna, det går spårvagnar ut till Mirum Galleria där jag brukar handla på Willys, och bussar ut till Ingelsta, där ICA MAXI, citygross och Willys finns.
Har man några specialvaror som man brukar köpa, som vanligtvis inte finns på stormarknaden, kan man ju köpa de på en välsorterad affär. I Norrköping finns det några bra affärer om man är vegan, exempelvis, men det är alldeles för dyrt att köpa allt där. Det blir några specialvaror då och då. ICA Strömmen, som ligger på kungsgatan mitt emot Campus, är jättebra för veggisar.

Sen svängde jag förbi Hemköp på Kungsgatan, där de har gjort om, och såg att de hade tagit in en jävla massa nya vegoprodukter, inklusive flera av mina favoriter! Såsom Astrid och Apornas “Tofeta”, och en massa nya coola varor. Vilken trevlig överraskning – tack Hemköp! Så det här en är ping till alla veggisar i Norrköping, Hemköp is da new shit.

Och sen är det matlådor som är grejen om man vill spara pengar, men det är lite uttjatat. Sjukt värt dock! Att göra storkok på typ en söndag och sen har man matlådor till veckans alla luncher låter kanske jobbigt och trist, men det är verkligen ett knep som funkar.
Om man vill spara på slantarna ytterligare så kan det vara värt att köpa in basvaror såsom ris, baljväxter och bönor på kvartersbutiker, typ orientaliska eller asiatiska. Det kan vara ett riktigt kap! Det finns sällan ekologiskt då i och för sig, men där får man väl göra en avvägning och prioritera sina principer.
Men annars så är det egentligen inte svårare än så! Storhandla på billiga supermarkets, undvik småinköp på de dyrare affärerna, och gör storkok och matlådor. Prova det så kommer du garanterat att se skillnad i din budget.


 

Kommentera!

Jonna Elofsson Bjesse

Jonna, 24 år, stockholmare med Norrland i blodet. Pluggar mitt tredje och sista år på Miljövetarprogrammet vid LiU. Bor i Norrköping, i ett studentkollektiv med en brokig skara broccoliknaprare.

Jag har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat jag kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.

Här i bloggen får du en inblick i mitt liv som LiUstudent och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär.

Har du frågor om studentlivet, miljövetarprogrammet eller vad som helst annars så mejla mig gärna på jonbj817@student.liu.se


Sök i bloggen

Sidor

Kategorier

Mest bloggat om

#Midnattssol #NorrlandIMittHjärta #Stockholmssyndromet #SVTEdit #ViStårInteUt GISday hippiefasoner Sjöfartsverket SustainergiesAcademy

Arkiv

MetadataDetta är en personlig webbsida och information framförd här representerar inte Linköpings universitet. Se även Policy för www-publicering vid Linköpings universitet.

This is a personal www page. Opinions expressed here do not represent the official views of Linköpings universitet. Please refer to Linköpings universitets wwwpolicy.Jonnas blogg drivs av WordPress